napisał(a) Martyna 111 » 05.06.2010 16:46
Z tą bliskością wszędzie, to bym nie przesadzała. Zależy w której części Slatine ma się miejscówkę. Jeżeli pod koniec miejscowości, w okolicy ,,portu,, to ok. blisko do sklepów, knajpek, kościoła. Jeżeli bardziej po środku , to do portu, czy po zakupy trzeba drałować ładny kawał na piechotkę , slalomem między samochodami, co przyjemne nie jest., bo niestety pobocza niet. Ja byłam z dwójką dzieci w wieku szkolnym w tamtym roku i powiem szczerze naczytałam sie zachwytów nad Slatine, a niestety rozczarowałam się. Byliśmy drugi raz w Chorwacji i uważam ,że są miejsca o wiele ładniejsze. Owszem jeżeli ktoś szuka właśnie takiego miejsca to ok. Każdy ma prawo do własnego zdania i przekonania się na własnej skórze. Trogir cudny , ale trzeba dojechać autem , bo nawet gdybym zdecydowała sie na kilku kilometrowy spacer , to lawirowanie między pędzącymi autami nie zachęca. Byliśmy w nim co dzień , a to trochę męczące. Chciałoby się pospacerować, a nie wozić autem, niestety w Slatine spacer to średnia przyjemność. Byłam , zobaczyłam, więcej bym tam się nie skusiła. W tym roku Baśka Voda.Myślę ,że nas nie zawiedzie.