Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciovo: Slatine czy Dolni Okrug?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
efcika2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika2 » 17.05.2010 11:12

Jedziemy z trzyletnim dzieckiem.
Gdzie bedzie lepiej? Zależy mi na ładnej ( nie oznacza to szerokiej i załudnionej ) plaży ,gdzie bedzie troche cienia i bez betonowych płyt.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.05.2010 11:20

Ostatnio edytowano 17.05.2010 11:26 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
ankaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankaz » 17.05.2010 11:26

Polecam Slatine. Byłam tam z dwójka dzieci i było super. Jeżeli podasz swojego maila to prześlę zdjęcia plaż ze Slatiny - może to ci pomoże podjąć decyzję. Pozdrawiam
efcika2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika2 » 18.05.2010 21:22

Bede bardzo wdzieczna za zdjęcia: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D
ankaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankaz » 19.05.2010 08:01

Poszło. Mam nadzieję że dojdą. Pozdrawiam
jurekk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 20.05.2010 07:56

ankaz napisał(a):Polecam Slatine. Byłam tam z dwójka dzieci i było super. Jeżeli podasz swojego maila to prześlę zdjęcia plaż ze Slatiny - może to ci pomoże podjąć decyzję. Pozdrawiam

Proszę uprzejmie o zdjęcia i ew. jakieś namiary na kwaterę.
"jugaz2000@interia.pl" Dziękuję.
efcika2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika2 » 22.05.2010 20:52

lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 23.05.2010 08:32

również poproszę jeśli można - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 23.05.2010 13:15

Ja polecam Slatine bo tam byłem. Naprawdę przyjemnie i co ważniejsze spokój.
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 05.06.2010 12:29

Zdecydowanie Slatine, szczególnie ze względu na maluszka, ponieważ Okrug Donji to miejsce oddalone o kilka kilometrów od "cywilizacji". Na zakupy, do restauracji czy nawet na lody musielibyście jeździć samochodem. Byliśmy tam dwa lata temu i praktycznie każdego dnia rano musieliśmy pakować samochód i ruszaliśmy w drogę na całe dnie.
Z kolei Slatine to niewielka miejscowość, ale wszędzie blisko, do sklepików, restauracji, na plażę. Nie ruszając samochodu dotrzecie też stateczkami do Trogiru, a nawet Splitu.
Pozdrav
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 05.06.2010 16:46

Z tą bliskością wszędzie, to bym nie przesadzała. Zależy w której części Slatine ma się miejscówkę. Jeżeli pod koniec miejscowości, w okolicy ,,portu,, to ok. blisko do sklepów, knajpek, kościoła. Jeżeli bardziej po środku , to do portu, czy po zakupy trzeba drałować ładny kawał na piechotkę , slalomem między samochodami, co przyjemne nie jest., bo niestety pobocza niet. Ja byłam z dwójką dzieci w wieku szkolnym w tamtym roku i powiem szczerze naczytałam sie zachwytów nad Slatine, a niestety rozczarowałam się. Byliśmy drugi raz w Chorwacji i uważam ,że są miejsca o wiele ładniejsze. Owszem jeżeli ktoś szuka właśnie takiego miejsca to ok. Każdy ma prawo do własnego zdania i przekonania się na własnej skórze. Trogir cudny , ale trzeba dojechać autem , bo nawet gdybym zdecydowała sie na kilku kilometrowy spacer , to lawirowanie między pędzącymi autami nie zachęca. Byliśmy w nim co dzień , a to trochę męczące. Chciałoby się pospacerować, a nie wozić autem, niestety w Slatine spacer to średnia przyjemność. Byłam , zobaczyłam, więcej bym tam się nie skusiła. W tym roku Baśka Voda.Myślę ,że nas nie zawiedzie.
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 05.06.2010 17:15

Pytanie brzmiało Okrug Donji czy Slatine!!! Z tych dwóch miejsc zdecydowanie Slatine ze względu na fakt(o którym wspominałem wcześniej). Pewnie, że jest całe mnóstwo miejsc w Chorwacji, które zapierają dech w piersiach od "pierwszego wejrzenia". Ale istotą pytania nie było porównywanie Slatine do innych miejsc w Chorwacji, a jedynie kwestia wyboru między Okrugiem Donji a Slatine!
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 05.06.2010 17:31

Oczywiście ,że istotą pytania nie było porównanie Slatine do innych miejsc w Chorwacji, ale być może osoba ,która zadała to pytanie nie ma świadomości ,że tak naprawdę warto może by było poszukać gdzie indziej.W ogóle może odpuścić sobie to Ciovo. Gdybym w tamtym roku miała trochę wiecej wiedzy na ten temat, też pewnie odpuściłabym sobie. Zastanawiałam się wtedy nad Slatine i Podacą. Obie miejscowości małe , ale myślę, że Podaca spodobałaby się nam bardziej. W pytaniu było też coś o plażach,żeby nie było betonów. No niestety w Slatinę betony są, może nie wszędzie, ale jednak są. Myślę ,że dla maluszka fajniejsze są plaże żwirkowe , takie, jak na Riwierze Makarskiej i niekoniecznie musi być to duża miejscowość. Ja nie mam nic przeciwko tzw. dziurom , tylko to Ciovo zrobiło na mnie jakieś przygnębiające wrażenie. Ale tak jak pisałam wcześniej każdy ma prawo przekonać się osobiście i bazować tylko na swoich odczuciach. Życzę miłego urlopu, obojętnie czy na Ciovo, czy gdzie indziej. Pozdawiam.
Lupus37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lupus37 » 05.06.2010 17:39

"Każdy ma prawo wybrać i przekonać się na własnej skórze" - to jest sedno i na tym zakończmy, bo nie ma co "kruszyć kopii" :D Pozdrav
efcika2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika2 » 21.06.2010 13:05

dziekuje forumowiczom za wszystkie informacje dotyczące mojego pytania.
Byłam juz w Chorwacji, 3 x na Pagu( Novalja) i 2 x na Riwierze Makarskiej( Makarska i Tucepi) chętnie podziele sie wrazeniami gdyby ktoś chciał.
W tym roku padło na Slatine bo poniewaz jadę z małym dzieckiem i jeszcze po drodze jedziemy na Plitvice, po raz pierwszy chciałam coś zarezerwowac wczesniej zeby nie musiec niczego szukac zmęczonym po podróży.Niestety biorąc pod uwage ceny (a zalezy mi na bezposrednim połozeniu kwaterki nad morzem,zeby mozna było sobie wyjsc na plaze ,wrócic do pokoju np. po zabawkę itd.) nie znalazłam nic normalnego (apartament 2+1 z kuchnią + klima+balkon) za 35 EUR, bo tyle mozemy przeznaczyc za dobę. Oczywiscie są pieknie połozne kwaterki , przy plazy na Riwierze Makarskiej, na Bracu,Hvarze czy Peljsacu ale cena jest 2 x wieksza.
A tu mamy apartament 5 m do najblizszej plazy, płaskiej co biorąc pod uwagę dziecko jest wazne.Chce uniknąć codziennego pakowania sie na plaze i jazdy samochodem.Wole miec alternatywę .
Kurcze mam tylko nadzieje,ze to nie jest gdzies w porcie...:)

http://www.apartmani-marinovidvori.com/
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone