Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

TWA, polskie znaki diaktryczne i inne off topy ;-)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2009 15:13

kapitan_statku napisał(a):Jako ze sporo z nas jezdzi do Cro autem, proponuje w tym poscie napisac, krotkie info: z jakiej czesci polski, jaka trasa, ile km, czas dojazdu i miejsce przeznaczenia.

Mysle, ze co niektorym bylyby te informacje pomocne :) co do planowania podrozy

Wiem, ze temat dotyczacy tras itd. juz byl. Ja proponuje natomiast skondensowanie tego w nastepujacy sposob.
Podanie info jak wyzej i pod spodem link do mapki viamichelin albo google maps z trasa przejazdu
Informacje podane krotko i syntetycznie bez zbednych opisow
Pozdrawiam :)

ą,ę,ć,ź,ó,ł,ń itp.

Jakby były wątpliwości skąd się to cudo wzięło to przeniosłem ten cały off top z wątku:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=363324#363324
Piotrek_B
sufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sufka » 07.04.2009 15:43

to wystarczy to napisac a nie czepiac sie braku kresek. Moze ktos nie ma polskiej klawiatury
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2009 16:02

sufka napisał(a):to wystarczy to napisac a nie czepiac sie braku kresek. Moze ktos nie ma polskiej klawiatury

Wrocław w profilu ktoś napisał prawidłowo :wink: więc polską klawiaturę ma.

Sufka też ma, bo raz "kreski" są , a raz nie ma :wink: :lol:
sufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sufka » 07.04.2009 16:10

oczywiscie ze sufka ma polskie znaki ale ze pisze z laptopa, ktorego rzadko uzywam to czesto zamiast alt wciskam ins i bardzo mnie to wkurza. A to chyba nie jest żadne przestępstwo pisac bez polskich znaków?

Zauważyłam ze forum zrobiło sie kółkiem wzajemnej adoracji i dla nowych nie ma tu miejsca :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2009 16:30

sufka napisał(a):oczywiscie ze sufka ma polskie znaki ale ze pisze z laptopa, ktorego rzadko uzywam to czesto zamiast alt wciskam ins i bardzo mnie to wkurza. A to chyba nie jest żadne przestępstwo pisac bez polskich znaków?

Zauważyłam ze forum zrobiło sie kółkiem wzajemnej adoracji i dla nowych nie ma tu miejsca :P

Forum to nie śmietnik na którym każdy kto chce może co chce - to tak tytułem wstępu. Po drugie pisanie z błędami i to specjalnie jest nie tylko głupotą ale i elementarnym brakiem kultury dla tych co mają to czytać i się przy tym męczyć. Napisz jakiekolwiek pismo na komputerze i wyślij do jakiegokolwiek urzędu zobaczysz czy ci rozpatrzą (napisz im, że to przecież nie przestępstwo bo ci alt nie wchodzi). Więcej szacunku dla innych czytających forumowiczów.
sufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sufka » 07.04.2009 16:42

powiedz, naprawde nie mozesz przeczytac tego co napisalam bo brak jest polskich znakow? Czy po prostu lubisz byc upierdliwy dla otoczenia?

Poza tym pismo do urzedu jest pismem oficjalnym, a na forum pisze sie stylem nieoficjalnym, nawet potocznym, wiec daruj sobie i idz zaparzyc meliske bo sie bardzo zbulwersowales :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2009 16:46

sufka napisał(a):powiedz, naprawde nie mozesz przeczytac tego co napisalam bo brak jest polskich znakow? Czy po prostu lubisz byc upierdliwy dla otoczenia?

Poza tym pismo do urzedu jest pismem oficjalnym, a na forum pisze sie stylem nieoficjalnym, nawet potocznym, wiec daruj sobie i idz zaparzyc meliske bo sie bardzo zbulwersowales :P

No tak czyli rozmowa z tobą nie ma żadnego sensu.

Żegnam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2009 17:01

sufka napisał(a): A to chyba nie jest żadne przestępstwo pisac bez polskich znaków?

Przestępstwem nie jest, ale po pierwsze jest regulamin forum. po drugie dlaczego ma się pisać posty na forum bez zasad ortografii, po trzecie jest taka akcja BYKOM STOP i ja ja popieram.

Pamiętaj, że:
"Pisząc poprawnie, pokazujesz swoją klasę. Drobna rzecz, a cieszy. Warto jest pokazać się z dobrej strony!"

sufka napisał(a):Zauważyłam ze forum zrobiło sie kółkiem wzajemnej adoracji i dla nowych nie ma tu miejsca :P

Wszyscy nowi są mile witani w wątku powitalnym
Każdy nowy albo dostaje odpowiedź, albo zostaje skierowany we właściwe miejsce.

Co do wzajemnej adoracji, to ja bym to nazwał inaczej - część z użytwników forum poprzez forum się poznało, zaprzyjaźniło, spotykają się w realu na wakacjach w Cro oraz na lokalnych spotkaniach, w maju odbędzie się X Zlot - czy to coś złego.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2009 17:17

JacYamaha napisał(a):Ogolnie to jestem nowy na forum i starzy wyjadacze mi nie straszni.
Moze zalozyc watek "z jakiego miasta w jakie dni tygodnia"? Hmmm...
Ja zawsze wyjezdzam na chorwacje w piatek na noc tak aby przez kraj zdonzyc w nocy a i w likend mniejszy ruch. Zazwyczaj czas przejazdu to od 22 do 28 godzin w jedna strone. Nie wiem jak z wwozem zywnosci - jak mi zabiora wszystkie pomidory, ktore mam na prezent dla Mladena.
Czy ta trasa jest dobra? Co polecacie jako plaze? Czy jak jade w nocy to winieta tez potrzebna?

A Ty też teraz laptopa używasz :wink:, że straciłeś polskie literki i na dodatek z bykami piszesz :?: :wink: :lol:
Ostatnio edytowano 07.04.2009 17:21 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.04.2009 17:20

A z laptoka - stac mnie....
Marcin2131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin2131 » 07.04.2009 17:27

JacYamaha napisał(a):Ogolnie to jestem nowy na forum i starzy wyjadacze mi nie straszni.
Moze zalozyc watek "z jakiego miasta w jakie dni tygodnia"? Hmmm...
Ja zawsze wyjezdzam na chorwacje w piatek na noc tak aby przez kraj zdonzyc w nocy a i w likend mniejszy ruch. Zazwyczaj czas przejazdu to od 22 do 28 godzin w jedna strone. Nie wiem jak z wwozem zywnosci - jak mi zabiora wszystkie pomidory, ktore mam na prezent dla Mladena.
Czy ta trasa jest dobra? Co polecacie jako plaze? Czy jak jade w nocy to winieta tez potrzebna?

Tekst bardzo dobry, to z winietą powaliło mnie całkowicie, szacunek :D
Ostatnio edytowano 07.04.2009 20:36 przez Marcin2131, łącznie edytowano 1 raz
Bert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bert » 07.04.2009 18:00

Ale się Wam offtop zrobił :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2009 18:04

Panie Kapitanie :lol: zdecydowanie lepiej czyta mi się Twój post z polskimi literkami i bez błędów ortograficznych.
Nie wiem czy czytałeś relacje na forum - czy piszący je dla swojej wygody też mają je pisać bez polskich literek :?:
sufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sufka » 07.04.2009 18:27

dla mnie jest bez roznicy czy z polskimi literkami czy bez

ale to pewnie sprawa roznicy wieku...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2009 18:35

kapitan_statku napisał(a):Na życzenie z polskimi znakami :)

Ano polskie literki mam jak i również laptoka :) Pisze bez polskich znakow, bo jest mi po prostu wygodniej jak również pisze szybciej o ok. 1/3. Tak, jest dla mnie istotne, kiedy używam tych znaków i w jakim celu je stosuje. Slużbowo czy urzedowo pojawiaja sie one w moich tekstach. W tekstach prywatnych i luźnych zwyczajnie ich nie używam. Nie mam tez wątpliwości, ze tekst przeze mnie napisany jest doskonale czytelny i zrozumiały. Nie wydaje mi się tez a żeby miało to zasadniczy wpływ na wartość merytoryczna pisania postów. Nie sadze tez (jak któryś z użytkowników zaznaczył) aby świadczyło to kulturze i wychowaniu piszącego post w podobny sposób. Nie jest tez chyba zamierzona obraza czytelników.

Ano jesteś źle rozumiany bo piszesz nie po polsku i z błędami. Niestety nieumiejętność pisania w ojczystym języku świadczy o nieuctwie, albo marnym wychowaniu wybierz sobie kapitanie co wolisz bo mi jest bez różnicy.

Ps. Gdyby osoba zakładająca ten wątek przyłożyła się i założyła go poprawnie to nie byłoby żadnego OT w tym temacie.
Ostatnio edytowano 07.04.2009 18:48 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone