Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prosze o pomoc w miejscówce na PAG-u

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 22.01.2010 00:43

Jedziemy ekipą 5osób na PAG w pierwszą połowę Lipca 2010.

Rok temu była RAB i tam dokonaliśmy zimą rezerwacji z polecenia. W konsekwencji nie byliśmy zadowoleni ponieważ domki obok były ładniejsze i nawet w tańszych cenach. Dzielnica naszego domku też była nieciekawa. Ogólnie daliśmy dupy.

Więc już teraz mądrzejsi, jedziemy na PAG w ciemnotę. No ale PAG jest duże i szukamy ciekawego miejsca, żeby wiedzieć w ogóle w którą stronę się kierować.

Ponoć mandre jest fajne.

Czego my oczekujemy? W sumie dużej swobody i spokoju. Codziennie zaliczymy inne plaże więc super plaża pod nosem nie jest konieczna.

Po prostu chcemy wiedzieć które części wyspy PAG polecacie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 07:42

Witam.
Proponuję miasto Pag. Byliśmy tam 4 ostatnie lata z rzędu. Zalety (subiektywnie):
- spora oferta kwater,
- myślę, że relatywnie niższe ceny kwater niż np. Povljana,
- wydarzenia kulturalne w sezonie,
- w niedalekiej okolicy można znaleźć niezłe plaże (w samym Pagu - Sv.
Duch, Bosana, lub np. właśnie Povljana),
- sporo placówek handlowych.
Wady:
- w lipcu napewno będzie tłoczno, ale to chyba dotyczy wszystkich miejscowości.
Pozzi :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 09:34

Jeżeli nie zależy Wam na plaży przy apartamencie ,to ja też polecam miasteczko Pag,można znaleźć świetne plaże,my chodziliśmy spory kawałek do plaży na której byliśmy zupełnie sami ale był to przełom czerwca i lipca ,podejrzewam że w pełnym sezonie może być bardziej tłoczno.

(A i mieszkaliśmy 1800 metrów od centrum Pagu)
http://my.opera.com/mikolajczykm/albums ... ?id=816791
tu zdjęcia między innymi z plażami na Pagu
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 22.01.2010 12:17

a ja polecam Nowalię:) najlepiej na obrzeżach (ja byłam przy zatoce Babe), tam jest spokój i cisza i dobre miejsce wypadowe do Lun, Pag z możliwością bliskiego dojazdu do uroczych plaż
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 22.01.2010 13:42

Co wszyscy o tym Mandre.
Mnie się tam nie podobało za bardzo, nie polecam.
Wybrałabym Pag i szukała kwatery gdzieś na uboczu.
Nawet Šimuni wybrałabym (nasz gospodarz polecał, a byliśmu u niego właśnie w Mandre :D), wszystko byle nie Mandre :twisted:
Albo nawet Tovarnele na końcu wyspy...
Pozdrówka!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 22.01.2010 13:48

...i na litość boską nie Novalja!!! Od Novalji jak najdalej się da!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 14:17

Popieram Katarzyno - z dala od Novalji.
Pozdrav :)
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 22.01.2010 16:45

Bylismy w zeszłym roku w Pag :)...owszem .sporo ludzi, ale mielismy kwatere kawałek od centrum wiec nawet plaza nie była zatłoczona.....bardzo miło wspominam pobyt :D :D :D
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 22.01.2010 22:11

Rehehe :lol: :wink: dziękuję wszystkim za dotąd udzielone rady.
Dzięki mallgola za foto które jest pomocne.
My niechcemy mieszkać w miasteczku, z dala od szumu i mas
ludzi. Właśnie chcemy jakąś część wyspy coś w stylu małego
osiedla domków z widokiem na morze. Absolutny spokój i wyobcowanie.
Ale nie dalej niż 20-30 km do miasteczka bo jednak na wieczory co 2-3dni będziemy jechać.
Ale sama kwatera i spanie z dala od ludzi.
Milutkie osiedle domków. Chcemy widok na morze.

Dlaczego jedni polecają zdecydowanie Mandre a inni odradzają?

Aha i jeszcze kwestia golasów! Bo słyszałem że wyspa jest na tyle duża że często w jej głębi jest się samemu na plaży. I tu pytanie czy jak będę sobie na golasa paradował a nie będzie to plaża FKK to czy coś mi grozi?
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 23.01.2010 15:19

nosekdomin napisał(a):(...)
Dlaczego jedni polecają zdecydowanie Mandre a inni odradzają?
(...)

Może dlatego, że my byliśmy we wrzesniu termin 6-12 (troje młodych ludzi) i tam nie było żywcem co robić, bo były tylko 2 knajpki otwarte i w nich pierońsko drogo?
Może w sezonie jest tam więcej rozrywek, tzn nie mówie o dyskotekach, bo od tego jest Novalija, ale nawet nie bardzo było gdzie na spacer iść, tylko wzdłuż morza, bo uliczki takie nie chowackie tam są...
Samo miasteczko dla mnie było "bez smaku". :roll:
Dla rodzin z dziećmi pewnie będzie ok, bo spokój itp.
Pozdrówka! :)
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 23.01.2010 15:34

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):...i na litość boską nie Novalja!!! Od Novalji jak najdalej się da!

Znajdziesz to w MANDRE ale w starej części czyli na lewo od portu ... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.01.2010 12:52

nosekdomin napisał(a):

My niechcemy mieszkać w miasteczku, z dala od szumu i mas
ludzi.

To może do Proboja - 2 chałupy na krzyż i trochę owieczek. W jednej kuczy były apartmani i niezła travarica. A w ogóle możnaby popytać pani Beaty z agencji PERLA w Pagu (www.perla-pag.hr). Polka, życzliwa - może coś doradzi.
Pozdrav :)
endriu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 25.01.2010 13:23

Tovarnele - cudowny koniec świata. Gdyby nie fakt, że wakacje mam tylko raz w roku i dopiero 3 razy byłem w Chorwacji i chcę zobaczyć inne miejsca - napewno bym tam pojechał jeszcze raz
Nolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nolo » 30.01.2010 01:04

dlaczego nie Novalija?napiszcie coś więcej bo właśnie tam chcieliśmy się wybrać w tym roku-dzięki
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.01.2010 11:05

Nolo napisał(a):dlaczego nie Novalija?napiszcie coś więcej bo właśnie tam chcieliśmy się wybrać w tym roku-dzięki

Wrzuć w forumową wyszukiwakę hasło Novalja....jest tego co niemiara ...
Ja po wizycie w Novalji swietrdzam, że to jedno z najbardziej beznadziejnych miejsc w Hr.. Zero uroku; miejsce w którym poza "słynną", okropną zresztą plażą nie ma nic - zero starówki, zero klimatu ( właśnie dlatego, że miejsce zupełnie nieinteresujące to trzeba było wymyślic coś, co przyciągnie ludzie - i tym pomysłem była "imprezownia", bo to można zrobić wszędzie), dom na domu (nowy), apartament na apartamentowcu, woda (jej przejrzystość) pozostawia wiele do życzenia już wiosną (nie wyobrażam sobie zatem, jak jest latem, kiedy jest kuuuupa ludzi)... dzikie tłumy , bo to największa hr imprezownia (nazywana hr Ibizą - plaża Zrće)... dłuuuugo bym tak mogła... Podsumowując: jeśli jedziesz tam właśnie na imprezy i by się "rozwywać", to może i dobrze wybrałeś; jeśli to wyjazd rodzinny, wypoczynkowy, lub nie daj Boże ma być full romantic, to zmień plany, bo się załamiesz (jeśli jedziesz po raz pierwszy do Hr, to gotowyś pomyśleć, że tak właśnie wygląda całe Hr wybrzeże, a jeśli już gdzieś w Hr byłeś, to uciekniesz zaraz jak to wszystko zobaczysz).
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone