Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prosze o pomoc w miejscówce na PAG-u

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
armar
Cromaniak

Postnapisał(a) armar » 03.02.2010 08:43

luks napisał(a):poszukuję apartamentu w mieście Pag z dwoma sypialniami, kuchnią, pokojem dziennym i oczywiście balkonem z widokiem na morze
Wybieramy się na 2 tygodnie tj. przełom lipca i sierpnia.

Jak nie chce Ci się samemu szukac bezposrednich namiarów :? to pisz do agencji Perla-Pag adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl , pisz po polsku bez polskich znaków językowych , napisz jakie masz preferencje a p.Beata Ci odpowie po polsku i da jakieś propozycje :D
Poza tym w samym Pagu jest jeszcze pare agencji turystycznych ze swoimi stronami internetowymi
Adam66
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Adam66 » 03.02.2010 20:32

kulka53 napisał(a):
cropag napisał(a):
Napiszcie jeszcze, czy to prawda, że na Pagu brakuje okresowo wody

Pierwsze słyszę
Z tego co wiem, opowiadała nam to właścicielka kwatery w Simuni gdzie mieszkaliśmy, woda pitna na wyspę dostarczana jest rurami biegnącymi po morskim dnie przez kanał Velebitski. Pochodzi z ujęć prosto z gór Velebit i jest bardzo czysta. Być może są miejsca, gdzie wody brakuje, jakieś odosobnione domy na zad....iu, ale nie wiem.

O czymś takim może być mowa jedynie w osiedlach/ osadach (lub też w pojedyńczych domach w zatokach), które nie mają bieżącej wody, a korzystają z przydomowych cystren. Ale i tam złodzenie wody bieżącej jest - woda cieknie z kranu, tylko , że płynie z cystrny.. zatem jej ilość jest ograniczona; kiedy się skończy kupuje się ją (wóz strażacki napełnia cystrnę); jeśli jednak będzie to tego typu obiekt, właściciel o tym poinformuje (juz na stronie www lub też w kontakcie bezpośrednim).
Pozdrawiam

A ja będąc 5 lat temu w okolicach Zadaru słyszałem o kłopotach z wodą na Pagu. Nawet w TV pokazywali statki cysterny z wodą. Wody był niedostatek i dlatego dowozili statkami, ale na kwaterach nie było kłopotu.
Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 13.02.2010 21:19

cropag napisał(a):A ja mam jeszcze jedno pytanie: która strona Pagu jest bardziej "przyjazna użytkownikowi", północna, czy południowa? Jeśli założymy w uproszczeniu, że wyspa rozciąga się ze wschodu na zachód, to lepsze plaże (mam na myśli łagodniejsze zejście do wody) są na południu, czy na północy? Wydaje mi się, że południowe są lepsze, ale proszę o potwierdzenie.

cropag

Zarówno od strony zalewu paškiego, jak i od strony południowej są miejsca z łagodnymi zejsciami i długimi płyciznami.
helen
Cromaniak

Postnapisał(a) helen » 16.02.2010 20:39

Mandre jest tak fajnie pośrodku wyspy, to jego główna zaleta, jest gdzie kupić świeżutkie pieczywo i inne potrzebne artykuły, jest gdzie się przejść na spacer wieczorem, ale Mandre jest właśnie takie "bez wyrazu" . Nie ma starówki, nie ma promenady, plaże też takie sobie, ale jak się nie chce siedzieć na miejscu, tylko przemieszczać to jest super, bo wszystkie ciekawe zakątki są w zasięgu ręki, a po powrocie z wypadu jest względna cisza a i na kolację jest gdzie wyjść. A do samego Pagu też wieczorkiem można wyskoczyć... to jest osiedle apartamentowców przy uliczkach tworzących niemalże kwadrat, na zdjęciach z lotu ptaka widać wszystko i więcej nie należy oczekiwać. ;)
tomb
Odkrywca

Postnapisał(a) tomb » 14.06.2010 14:44

A co miałoby Was tam zaskoczyć :)
No może tylko sobotni korek, ale nie zamierzacie przecież przejeżdżać tego odcinka w sobotę?
Bez czytania tysiąca postów najdroższy na świecie kawałek autostrady (ca 30 km za 15 euro) można ominąć zjeżdżając jeszcze Austrii tuż przed granicą na Murcek, a potem do Ptuja przez Lenard, od Ptuja do granicy już "normalnie". Zasadzka na rondzie na tej trasie nie grozi :D
Jeśli jesteście naturystami, to możecie się wybrać na kamping Strasko z częścią naturystyczną, na północ od Novalije. Tylko że tam w ciemno tylko namiot, domek trzeba zarezerwować wcześniej.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.06.2010 15:39

Lenart
steja
Odkrywca

Postnapisał(a) steja » 14.06.2010 20:35

Witajcie,

podoba mi się wątek, bo mam podobne dylematy, więc pozwolę się podłączyć, co by nie tworzyć nowego tematu. Ok? :D Dzięki.

Sprawa wygląda następująco:
jedziemy na przełomie września i sierpnia sporą ekipą (10 osób + 3 dzieci w różnym wieku) właśnie na Pag.

Znaleźliśmy b. ładne, zadbane kwatery w świetnej cenie (wyszło coś poniżej 10E!/osoba), ale właśnie w Novalja :roll: Dziewczyny już napalone jak nie wiadomo co, a ja po przeczytaniu kilku czy kilkunastu postów, mam wątpliwości czy właśnie tam chcę jechać.

Powiedzcie - czego mogę spodziewać się na miejscu? Wiem doskonale, że na plaży Zrce która jest wiązana z Novalja jest jedna wielka imprezownia, ale! to 3km od miasta, więc nie bardzo biorę to pod uwagę.

Byłem do tej pory parę razy w GR i np. wyspie Zakynthos jest miasto o złej sławie imieniem Laganas - masa Anglików, najczęściej pijani jak bele, quady, skutery, gwar, krzyk, jedna wielka długa ulica z klubami - nie trawię takie czegoś.

Czy obrazki tego pokroju jesteśmy w stanie znaleźć w Novalja?

Osobiście (teoretycznie, jestem 1/10 wyprawy :wink: ) szukam miasteczka gdzie będzie można w dzień poplażować na jakiejś sympatycznej plaży, wyjść gdzieś wieczorem, pospacerować po starówce/rynku, pooglądać straganiki, przejść się promenadą. Myślałem o Mandre, natomiast przeczytałem w tym wątku kilka negatywnych słów na jego temat, więc miasto Pag pasowałby - tak sądze - pod moje kryteria.

Młody jestem, co pewnie w zetknięciu z tym co napisałem wyżej, może być dziwne, ale cóż - tak już mam :wink: - cenię spokój. Żona zresztą podobnie. Natomiast reszta stawia opór :wink:

Bardzo proszę o głosy w tej sprawie.

Serdecznie pozdrawiam,
J.
Ostatnio edytowano 14.06.2010 21:50 przez steja, łącznie edytowano 1 raz
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.06.2010 20:50

Żeby pospacerować po starówce to musisz jechać do Pagu. Dla mnie Novalja jest absolutnie pozbawiona uroku; zero klimatu. Tylko nowa zabudowa; apartamentowiec na apartamentowcu...Turystyczny kombinat.
Pozdrawiam
steja
Odkrywca

Postnapisał(a) steja » 14.06.2010 21:20

Super, b. dziękuje za szybką, rzetelną, choć może nieco za krótką odpowiedź :P

Utwierdź mnie - lub nie - w przekonaniu - czy miasto Pag spełni moje wymagania?? :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.06.2010 22:07

steja napisał(a):Super, b. dziękuje za szybką, rzetelną, choć może nieco za krótką odpowiedź :P

Utwierdź mnie - lub nie - w przekonaniu - czy miasto Pag spełni moje wymagania?? :wink:

Z tego, co piszesz w poście wyżej, mnie wydaję się, że m.Pag zdecydowanie bardziej niż Novalja może przypaść Ci do gustu.
Pozdrawiam
sebrub
Podróżnik

Postnapisał(a) sebrub » 15.06.2010 08:00

armar napisał(a):
luks napisał(a):poszukuję apartamentu w mieście Pag z dwoma sypialniami, kuchnią, pokojem dziennym i oczywiście balkonem z widokiem na morze
Wybieramy się na 2 tygodnie tj. przełom lipca i sierpnia.

Jak nie chce Ci się samemu szukac bezposrednich namiarów :? to pisz do agencji Perla-Pag adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl , pisz po polsku bez polskich znaków językowych , napisz jakie masz preferencje a p.Beata Ci odpowie po polsku i da jakieś propozycje :D
Poza tym w samym Pagu jest jeszcze pare agencji turystycznych ze swoimi stronami internetowymi

Witam! Korzystałem w zeszłym roku z usług biura Perla. Pojechaliśmy w ciemno. radzę uważać na szczegóły, które my uważamy za ważne. Jest trochę problemów z tym biurem. Osobiście nie POLECAM.
pam
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pam » 15.06.2010 19:10

Jak komuś zależy to mogę zapytać o wolne miejsca. Mam kontakt z właścicielami kilku domków w Pagu blisko Bośany. Oczywiście aby mieć 100% pewności to trzeba wysłać zaliczkę, ale jak ktoś jedzie w ciemno, to może najpierw podjechać pod konkretny adres.
jotem
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jotem » 15.06.2010 21:21

sebrub napisał(a):Witam! Korzystałem w zeszłym roku z usług biura Perla. Pojechaliśmy w ciemno. radzę uważać na szczegóły, które my uważamy za ważne. Jest trochę problemów z tym biurem. Osobiście nie POLECAM.

A możesz napisac konkretnie na jaką "minę" wszedłeś w kontakcie z Perlą?

Korzystałes z usług biura przed wyjazdem czy tam na miejscu? Co nie zadziałało? Pytam, bo... sama zastanawiam się czy nie skorzystac z ich usług, no ale... nie chcę wdepnąc, rzecz jasna 8)
Na teraz... wydaje mi się, że w opisie na stronie www zdarza się im podawac że jest klima, podczas gdy zdjęcia pokazują jedynie "wiatraki- wentylatory" w pokojach, dodatkowo opłata za klime nie jest wliczona w cenę (w sumie pierwszy raz się z takim sposobem rozliczania spotykam)
steja
Odkrywca

Postnapisał(a) steja » 16.06.2010 00:17

pam,

ja jestem jak najbardziej za! Chciałbym jednak mimo wszystko dostać jakieś namiary w formie ogłoszeń, jak to wszyscy robią.

Nas interesuje termin od 27.08 do 08.09. Potrzebne apartamenty dla 10 osób.

Serdecznie pozdrawiam,
J.
sebrub
Podróżnik

Postnapisał(a) sebrub » 16.06.2010 12:06

jotem napisał(a):
sebrub napisał(a):Witam! Korzystałem w zeszłym roku z usług biura Perla. Pojechaliśmy w ciemno. radzę uważać na szczegóły, które my uważamy za ważne. Jest trochę problemów z tym biurem. Osobiście nie POLECAM.

A możesz napisac konkretnie na jaką "minę" wszedłeś w kontakcie z Perlą?

Korzystałes z usług biura przed wyjazdem czy tam na miejscu? Co nie zadziałało? Pytam, bo... sama zastanawiam się czy nie skorzystac z ich usług, no ale... nie chcę wdepnąc, rzecz jasna 8)
Na teraz... wydaje mi się, że w opisie na stronie www zdarza się im podawac że jest klima, podczas gdy zdjęcia pokazują jedynie "wiatraki- wentylatory" w pokojach, dodatkowo opłata za klime nie jest wliczona w cenę (w sumie pierwszy raz się z takim sposobem rozliczania spotykam)

Byliśmy w końcówce czerwca.Korzystaliśmy na miejscu, ponieważ pojechaliśmy w ciemno.Płaciliśmy 12 euro za osobę(dobra cena) ale już za pieska pani policzyła mi 10 Euro.Po upomnieniu się o czajnik otrzymałem nie działający ekspres do kawy, brak klimatyzacji(a była w cenie).W biurze spotkaliśmy ludzi, którzy reklamowali zarezerwowany przez internet super apartament a w rzeczywistości otrzymali jakiś pokój w piwnicy z widokiem na ścianę.
Może my tylko tak trafiliśmy ponieważ kolega, który był ze znajomymi w lipcu był zadowolony.Może dlatego, że rezerwacja była przeprowadzana przez niemieckie biuro podróży.
Pozdrawiam!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Prosze o pomoc w miejscówce na PAG-u - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone