Witajcie,
podoba mi się wątek, bo mam podobne dylematy, więc pozwolę się podłączyć, co by nie tworzyć nowego tematu. Ok?

Dzięki.
Sprawa wygląda następująco:
jedziemy na przełomie września i sierpnia sporą ekipą (10 osób + 3 dzieci w różnym wieku) właśnie na Pag.
Znaleźliśmy b. ładne, zadbane kwatery w świetnej cenie (wyszło coś poniżej 10E!/osoba), ale właśnie w Novalja

Dziewczyny już napalone jak nie wiadomo co, a ja po przeczytaniu kilku czy kilkunastu postów, mam wątpliwości czy właśnie tam chcę jechać.
Powiedzcie - czego mogę spodziewać się na miejscu? Wiem doskonale, że na plaży Zrce która jest wiązana z Novalja jest jedna wielka imprezownia, ale! to 3km od miasta, więc nie bardzo biorę to pod uwagę.
Byłem do tej pory parę razy w GR i np. wyspie Zakynthos jest miasto o złej sławie imieniem Laganas - masa Anglików, najczęściej pijani jak bele, quady, skutery, gwar, krzyk, jedna wielka długa ulica z klubami - nie trawię takie czegoś.
Czy obrazki tego pokroju jesteśmy w stanie znaleźć w Novalja?
Osobiście (teoretycznie, jestem 1/10 wyprawy

) szukam miasteczka gdzie będzie można w dzień poplażować na jakiejś sympatycznej plaży, wyjść gdzieś wieczorem, pospacerować po starówce/rynku, pooglądać straganiki, przejść się promenadą. Myślałem o Mandre, natomiast przeczytałem w tym wątku kilka negatywnych słów na jego temat, więc miasto Pag pasowałby - tak sądze - pod moje kryteria.
Młody jestem, co pewnie w zetknięciu z tym co napisałem wyżej, może być dziwne, ale cóż - tak już mam

- cenię spokój. Żona zresztą podobnie. Natomiast reszta stawia opór
Bardzo proszę o głosy w tej sprawie.
Serdecznie pozdrawiam,
J.