Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gonzales
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 03.02.2021 20:07

Wpadł mi w ręce chorwacki film pt. "Ustav Republike Hrvatske", polski tytuł "Konstytucja"

https://www.filmweb.pl/film/Konstytucja-2016-774289

Film ma całkiem niezłe recenzje i czeka w kolejce na seans. Może ktoś już go widział i może coś o nim powiedzieć?

Pozdrowienia.;)
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 23.03.2021 15:41

Dobrnąłem do końca 4 sezonu Wikingów. Pierwsze 3 były super.
Czwarty jeszcze strawiłem, ale 5 chyba nie dam rady. Synowie Ragnara to jakaś porażka,
jak wyjęci z filmu dla nastolatek.
Pytanie moje: Warto przez to przechodzić, czy dalej będzie lepiej, czy constans i telenowela z żelowanymi pseudo Wikingami ?
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 23.03.2021 15:44

Nie wiem, co odpowiedzieć, na pewno będzie jeszcze kilka świetnych scen, natomiast trudno mi powiedzieć czy wystarczająco dużo, byś uznał, że było warto ;)
Ja obejrzałam całość, 2 razy... i mimo pewnych uwag jakie mam, gdybym miała czas obejrzałabym kolejny raz ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2021 17:33

Obejrzy sobie The Last Kingdom.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.03.2021 17:45

Sky Rojo.
Nowy hiszpański serial na Netflixie.
8 odcinków, po 25 minut każdy.
Wg mnie warto.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 23.03.2021 18:12

Anai napisał(a):Nie wiem, co odpowiedzieć, na pewno będzie jeszcze kilka świetnych scen, natomiast trudno mi powiedzieć czy wystarczająco dużo, byś uznał, że było warto ;)
Ja obejrzałam całość, 2 razy... i mimo pewnych uwag jakie mam, gdybym miała czas obejrzałabym kolejny raz ;)

Dzięki Anai za wypowiedź.
Może jeszcze wrócę do niego, ale po dzisiejszych dwóch pierwszych odcinkach S5 jestem rozczarowany.
Na razie odpuszczam.
alechandro napisał(a):Obejrzy sobie The Last Kingdom.

A Ty " The Last Dance " :wink:
Ale poważnie, to super dokument, zrobiłem na raz :D

P.S.
Widzę, że The Last Kingdom ma tylko 3 sezony.
Jest szansa, że będą trzymać poziom :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2021 18:23

Oglądałem :D

TLK niczym nie ustępuje Vikingom a nawet powiedziałbym wręcz, że lepszy :wink:
Kwestia gustu naturalnie ale jeżeli nie widziałeś to zaczynaj.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 23.03.2021 18:37

alechandro napisał(a):Oglądałem :D

TLK niczym nie ustępuje Vikingom a nawet powiedziałbym wręcz, że lepszy :wink:
Kwestia gustu naturalnie ale jeżeli nie widziałeś to zaczynaj.

Dzięki obejrzę :D

A wracając do L.D. i Jordana :wink: to z racji, że jesteś fanem piłki nożnej, powiem Ci, że dla mnie, był on Maradoną koszykówki.
Nie ze względu na technikę, czy sprawność. Żaden inny koszykarz nie miał takiego wpływu na grę swojej drużyny jak Jordan.
Słabą drużynę wyniósł na szczyt. Podobnie było z Maradoną. To cechuje największych. Tego nie mają obecne gwiazdy jak Messi, Ronaldo, czy nasz R. Lewandowski. Mogą być jedynie wisienkami na torcie. Tak mnie coś naszło :roll:

Pozdrav :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2021 20:19

Fakt, jestem fanem piłki kopanej, nigdy nie byłem fanem NBA ale wiem kto to Jordan oraz Magic. Można powiedzieć, że o ile każdy mało interesujący się futbolem wie kto to Messi i CR7 ( Robusie to nie ten stolik ) o tyle mało interesujący się koszykówką ( jak ja ) wie kto to Jordan. Film mnie się podobał i chętnie go obejrzałem.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 23.03.2021 20:49

Habanero napisał(a):Dobrnąłem do końca 4 sezonu Wikingów. Pierwsze 3 były super.
Czwarty jeszcze strawiłem, ale 5 chyba nie dam rady. Synowie Ragnara to jakaś porażka,
jak wyjęci z filmu dla nastolatek.
Pytanie moje: Warto przez to przechodzić, czy dalej będzie lepiej, czy constans i telenowela z żelowanymi pseudo Wikingami ?

Ja porzuciłam gdzieś między 4 a 5 sezonem, nie zamierzam wracać. Mam dokładnie te same odczucia co do synów Ragnara ( poza Bjornem), a odcinki z Azjatką wymęczyły mnie tak, że już zapomniałam, jakie to na początku było fajne... :roll: Coś tam czytałam na temat fabuły w kolejnych sezonach i jak dla mnie to tam już się nic ciekawego nie działo.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 23.03.2021 22:10

5 i 6 sezon Wikingów to moim zdaniem na siłę ciągnięta fabuła, kilka wątków zapowiadało się ciekawie ale zostały zmarnowane. Oczywiście można zobaczyć, ale po wszystkim jednak dominuje rozczarowanie. Pierwsze 4 sezony rewelacja, może poza wątkiem Ragnara narkomana
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 23.03.2021 22:25

Magda O. napisał(a):... a odcinki z Azjatką wymęczyły mnie tak, że już zapomniałam, jakie to na początku było fajne...

rafalisko30 napisał(a):... Pierwsze 4 sezony rewelacja, może poza wątkiem Ragnara narkomana

No właśnie, tu zaczęła się równia pochyła :?
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 25.03.2021 12:15

Habanero napisał(a):
P.S.
Widzę, że The Last Kingdom ma tylko 3 sezony.
Jest szansa, że będą trzymać poziom :D

Pierwsze dwa są moim zdaniem najlepsze, ale robiło je jeszcze BBC. Później zaczynają się mocniejsze skróty (w stosunku do książek) i zmiany dość niekiedy zaskakujące, ale cóż... I tak obejrzałem, choć jak dla mnie książki są znacznie lepsze.

A sezony są w sumie 4, tylko być może na Netfliksie nie ma ostatniego.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2021 13:05

Bo pierwszeństwo ma Canal+, dopiero później pojawi się na Netflixie.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 25.03.2021 14:22

Na Netflix pojawił się niedawno nowy serial - New Amsterdam. Polecam, chociaż to serial nie dla każdego. Są zarzuty o wyidealizowaną fabułę, ale mnie się podobał. Lubię seriale medyczne ( oprócz Grey's Anatomy :evil: ).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 254
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone