Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2021 10:36

A obejrzyj Gomorrę, El Chapo, Narcos, Życie bez pozwolenia, Bad Blood, Black list...
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 07.01.2021 12:37

alechandro napisał(a):A obejrzyj Gomorrę, El Chapo, Narcos, Życie bez pozwolenia, Bad Blood, Black list...

Dzięki ale to raczej tematyka mafijna. Większość oglądnąłem. Przyznam niezłe. Skuszę się na "Zycie bez pozwolenia" który mi jakoś umknął.
Prosząc o pomoc myślałem o takich pozycjach jak "Fauda", "Tehran" czy "Kalifat". Mają bardzo dobre opinie. Może ktoś je ogladał i podpowie który najlepszy?

Pozdrawiam.;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2021 16:12

Niewiele takich jest sle Fauda to wisienka na torcie. Możesz ewentualnie skusić się na Six oraz Kontra - HBO Go i podobne klimaty.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 07.01.2021 18:52

alechandro napisał(a):Niewiele takich jest sle Fauda to wisienka na torcie. Możesz ewentualnie skusić się na Six oraz Kontra - HBO Go i podobne klimaty.

Dzięki. Utwierdziłeś mnie w przekonaniu że Fauda będzie najlepszym wyborem.
Six i Kontra zaliczone aczkolwiek moim zdaniem to taka troszkę 2 liga.

Pozdrowienia.;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2021 23:18

No tylko seriale oglądam, filmy są mi obce, Fauda genialny. Przypomniało mi się, że masz jeszcze dwa seriale o podobnej tematyce na faktach : Nasi chłopcy na HBO oraz The Spy na Netflix...jeżeli nie widziałeś to polecam, powinny się spodobać.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 09.01.2021 02:54

anakin napisał(a):Świetna ta druga część szóstego sezonu "Wikingów" :D
Zdecydowanie lepsza niż pierwsza, która mnie rozczarowała.

Pozwolę sobie nie zgodzić się - mnie 6B trochę rozczarował - gdyby 1 odc. 6B kończył całą serię byłoby, to dla mnie zakończenie i d e a l n e.

anakin napisał(a):Żal, że to już koniec.
A tu się zgadzam :D
W moim prywatnym rankingu seriali, biorąc pod uwagę ilość wywołanych emocji
- na ten moment najlepszy, ale może robię się sentymentalna na starość ;)

A tu macie link do quizu wiedzy na temat Wikingów
(tylko prawdziwi fani osiągną dobry wynik ;))
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 09.01.2021 11:31

alechandro napisał(a):No tylko seriale oglądam, filmy są mi obce, Fauda genialny. Przypomniało mi się, że masz jeszcze dwa seriale o podobnej tematyce na faktach : Nasi chłopcy na HBO oraz The Spy na Netflix...jeżeli nie widziałeś to polecam, powinny się spodobać.

Dzięki, propozycje zapisane, czekają w kolejce. Ja też oglądam namiętnie seriale które biją na głowę większość filmów pod każdym prawie względem. Filmów całkiem nie zarzuciłem ale ostatnio coraz bardziej brak ciekawych pozycji.

Pozdrawiam.;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.01.2021 20:45

Anai napisał(a):Pozwolę sobie nie zgodzić się - mnie 6B trochę rozczarował - gdyby 1 odc. 6B kończył całą serię byłoby, to dla mnie zakończenie i d e a l n e.

Tu się zgadzam.
Zdecydowanie ten motyw powinien się znaleźć w ostatnim odcinku.

"30 srebrników" na HBO GO.
Pomysł na film fajny, ale realizacja.... :roll:
Szkoda czasu.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 26.01.2021 15:43

alechandro napisał(a):, Fauda genialny.

Fauda "łyknięta" prawie na raz. Zgadzam się się że serial genialny. Zaskoczyło mnie że Izraelczycy potrafią zrobić coś na takim poziomie.
Wszystko (no prawie) się tu zgadza. Bohaterowie z obu stron z krwi i kości. Ani za dobrzy ani całkiem źli. Niesamowity klimat. Akcja prawie non stop.
Dla kogoś mało obeznanego z konfliktem izraelsko-palestyńskim okazja do zobaczenia (oczywiście nie w 100%) tego piekła od środka.
Przyznam że w czasie oglądania co rusz wertowałem internet aby zrozumieć o co w tym wszystkim dokładnie chodzi. Na przykład czym jest Fatah albo Hamas, jak to jest z tą Autonomia Palestyńską, jakie różnice są między zachodnim brzegiem Jordanu a Gazą itd.
Planowana jest na ten rok 4 seria. Mam nadzieję że pandemia pozwoli na nakręcenie go i zobaczymy znowu Dorona w akcji.

Pozdrowienia.;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2021 07:51

:D :D :D
Też tak mam, kiedy oglądam serial a szczególnie historyczny to pod rękę mam smartfon aby na bieżąco sprawdzać bohaterów, szczegóły danego wydarzenia i wszystko wręcz co związane jest z serialem. Teraz obejrzałem "Katedrę w Barcelonie", tylko 8 odcinków ale warto było choć przyznam, że serial genialny wcale nie jest ale jest dobry. Serial dobrze się ogląda i można oko zawiesić na dwóch pięknych aktorkach.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.01.2021 08:54

alechandro napisał(a):Też tak mam, kiedy oglądam serial a szczególnie historyczny to pod rękę mam smartfon aby na bieżąco sprawdzać bohaterów, szczegóły danego wydarzenia i wszystko wręcz co związane jest z serialem.
Mam to samo :mrgreen:

alechandro napisał(a):Teraz obejrzałem "Katedrę w Barcelonie", tylko 8 odcinków ale warto było choć przyznam, że serial genialny wcale nie jest ale jest dobry. Serial dobrze się ogląda i można oko zawiesić na dwóch pięknych aktorkach.
Masz na myśli ekranizację tej książki? https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4606930 ... barcelonie Bo książka mi się podobała....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2021 10:31

Tak, to na podstawie tej powieści ale tytuł jest nieco mylący bo kojarzy się z wizytówką Barcelony a chodzi de facto o Bazylikę Santa Maria del Mar a jedna z aktorek o imieniu Mar właśnie powaliła mnie.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.01.2021 11:31

Książkę juz dawno czytałam, więc całość znam. Muszę sobie odświeżyć i wtedy dopiero film odpalę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2021 11:32

Serial ;)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.01.2021 11:34

Ważne że ma widoczny koniec. Obejrzę prawie ciągiem, więc będzie jak film :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 252
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone