Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Magda O.
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 27.01.2021 13:44

alechandro napisał(a):Tak, to na podstawie tej powieści ale tytuł jest nieco mylący bo kojarzy się z wizytówką Barcelony a chodzi de facto o Bazylikę Santa Maria del Mar a jedna z aktorek o imieniu Mar właśnie powaliła mnie.

Santa Maria del Mar była pierwszym punktem na liście w trakcie pobytu w Barcelonie ponad rok temu, właśnie z powodu książki. O serialu sobie zapomniałam, muszę go koniecznie obejrzeć, zanim zniknie ( często odkładałam obejrzenie czegoś na Netflixie, a potem znikało zanim zdążyłam obejrzeć :roll: ).
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.01.2021 14:07

piekara114 napisał(a):Książkę juz dawno czytałam, więc całość znam. Muszę sobie odświeżyć i wtedy dopiero film odpalę.

Książka bardzo mi się podobała. Też czytałem dość dawno, ale odświeżać nie będę. Dzisiaj startuję z 1. odcinkiem. :D

@alechandro, dzięki za przypomnienie, gdzieś mi umknął ten serial. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2021 21:17

A spoko, obejrzyjcie bo naprawdę warto, niedociągnięć trochę jest ale serial ogląda się bardzo dobrze. Jeżeli spodoba Wam się to polecam "Władcy Florencji", dużo analogii tam jest ale serial dostępny na nc+go na życzenie.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 28.01.2021 10:19

Polecam "Gambit królowej" i "After Life" na Netfliksie ;)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.01.2021 10:28

bluesman napisał(a):Polecam "Gambit królowej"

To mój hit i number one jeśli chodzi o seriale w 2020.

Jutro polska premiera dramatu "Wykopaliska". Lubię brytyjskie dramaty, lubię Ralph'a Fiennes'a, więc na pewno obejrzę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2021 11:26

Ten serial to petarda w ogóle a aktorka to wyjątkowa dziewczyna, ma w sobie to "coś". After Life to nie moje klimaty akurat ale tam każdy znajdzie coś dla siebie. Póki co jednak, nic nie przebiło "Czarnobyla" jak dla mnie ale to rzecz gustu.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 28.01.2021 20:57

alechandro napisał(a):

Ten serial to petarda w ogóle a aktorka to wyjątkowa dziewczyna, ma w sobie to "coś". After Life to nie moje klimaty akurat ale tam każdy znajdzie coś dla siebie. Póki co jednak, nic nie przebiło "Czarnobyla" jak dla mnie ale to rzecz gustu.

Właśnie zacząłem przygodę z Netflixem, trochę późno :roll: , od "Gambitu królowej" i 3 odcinki poszły z marszu. Bardzo mi się spodobał.
Tydzień temu na HBO poszedł w trzy dni "4 blocks", taka niemiecka wersja Gomorry :wink:
Nie tak klimatyczny jak Gomorra , ale warto spróbować. Ma swój klimat i fajnych bohaterów. U mnie zażarł .
Wracam do szachów :papa:

P.S.
Obejrzałem cały "The Walking Dead". Ostatnie dwa sezony trochę mleczno-miętowe :wink: , ale 7 i 8 sezon z Neganem bardzo dobre.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 28.01.2021 21:38

Habanero napisał(a):
alechandro napisał(a):

Właśnie zacząłem przygodę z Netflixem, trochę późno :roll: , od "Gambitu królowej" i 3 odcinki poszły z marszu. Bardzo mi się spodobał.
Tydzień temu na HBO poszedł w trzy dni "4 blocks", taka niemiecka wersja Gomorry :wink:
Nie tak klimatyczny jak Gomorra , ale warto spróbować. Ma swój klimat i fajnych bohaterów. U mnie zażarł .
Wracam do szachów :papa:

P.S.
Obejrzałem cały "The Walking Dead". Ostatnie dwa sezony trochę mleczno-miętowe :wink: , ale 7 i 8 sezon z Neganem bardzo dobre.

Gambit super, wciągnął nas również. "The Walking..." kurczę obejrzałem ale momentami mnie wkurzał, tak rozciągali, brat polecił "ZNatione" ale to już nie dałem rady...nie dla mnie.
Obejrzałem wikingów jakiś czas temu i kilka dni temu skończyłem coś w podobnym temacie- "Upadek królestwa", lubię taki klimat.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.01.2021 09:58

TWD obejrzałem do 4 sezonu, dalej nie dałem rady i wysiadłem. Kupa dobrych pozycji Habanero przed Tobą, masz z czego wybierać, aż Ci zazdroszczę :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.01.2021 11:18

The Walking Dead to mój hit dekady. Tak, ciągnie się już jedenasty rok.
Jak szwendam się po lesie, to czasami mam wrażenie, że walkers follow me. :oczko_usmiech:
28 lutego startuje 6 nowych odcinków. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.01.2021 11:51

Moim ulubionym serialem jak do tej pory jest bezapelacyjnie Ray Donovan...to serial, który mógłby sie nigdy nie kończyć, pustka po nim długo trwała ;)
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 29.01.2021 16:04

Ray Donovan też jest jednym z moich top of the top a Liev Schreiber przeszedł samego siebie.

Oglądnąłem następną po "Faudzie" produkcję izraelską czyli "Tehran". Troszkę inne klimaty ale jest napięcie i bardzo dobrze się ogląda. I tak samo czekam na kolejny sezon.
Teraz biorę się za serial "No Man's Land" który też jest po części izraelski. Nie mylić z filmem pod tym samym tytułem z 2002 roku który też mogę polecić jeśli kogoś interesuje wojna na terenach byłej Jugosławii.

Pozdrowienia.;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.01.2021 23:01

I byłbym zapomniał wtrącić coś na temat 4 Blocks, dobry serial w którym jest też akcent polski, pamiętacie ?
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 30.01.2021 10:41

amatus1 napisał(a):... "The Walking..." kurczę obejrzałem ale momentami mnie wkurzał, tak rozciągali,...

Też miałem takie momenty. Coraz więcej nowych postaci, czasami mało interesujące wątki z ich udziałem, powodowały, że główna akcja traciła na dynamice i zagłębialiśmy się w ich historie, dylematy moralne i często, zupełnie irracjonalne zachowania. Zdarzało się tak, że w jednym odcinku pojawiały się aż 3 różne wątki z czego jeden naprawdę interesujący i pchający fabułę do przodu.
Pomimo tego i tak fajnie się to oglądało. "Sztywni" zeszli na drugi plan, a prawdziwy horror dotyczył ludzkich zachowań.
Najtrudniejszy moment miałem w przebrnięciu przez pierwsze 5 odcinków 9 sezonu. Nuda Panie , nuda. Potem było lepiej, ale nie tak dobrze jak w 7 i 8 sezonie z Neganem. Ta postać , moim zdaniem , uratowała ten serial.

walp napisał(a):The Walking Dead to mój hit dekady. Tak, ciągnie się już jedenasty rok.
Jak szwendam się po lesie, to czasami mam wrażenie, że walkers follow me. :oczko_usmiech:
28 lutego startuje 6 nowych odcinków. :wink:

Czekam z niecierpliwością :D

alechandro napisał(a):TWD obejrzałem do 4 sezonu, dalej nie dałem rady i wysiadłem. Kupa dobrych pozycji Habanero przed Tobą, masz z czego wybierać, aż Ci zazdroszczę :D

Alechandro, obejrzyj ostatni odcinek 6 sezonu ( wystarczy od 50 min.) i polecisz z miejsca do 7-ego sezonu :D
Widzę, że na netflixie jest bez dubbingu, polecam na hbo. Teksty Negana są lepiej tłumaczone .
Ten gość jest dla TWD tym czym Dario dla "Ślepnąc od świateł" :wink:

alechandro napisał(a):I byłbym zapomniał wtrącić coś na temat 4 Blocks, dobry serial w którym jest też akcent polski, pamiętacie ?

No jasne :D

pobrane.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2021 23:19

O nie, do TWD nie wrócę na pewno...laseczka w 4 Blocks do Turka - Ty ch... p... ! :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 253
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone