Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne
napisał(a) Habanero » 30.01.2021 10:41
amatus1 napisał(a):... "The Walking..." kurczę obejrzałem ale momentami mnie wkurzał, tak rozciągali,...
Też miałem takie momenty. Coraz więcej nowych postaci, czasami mało interesujące wątki z ich udziałem, powodowały, że główna akcja traciła na dynamice i zagłębialiśmy się w ich historie, dylematy moralne i często, zupełnie irracjonalne zachowania. Zdarzało się tak, że w jednym odcinku pojawiały się aż 3 różne wątki z czego jeden naprawdę interesujący i pchający fabułę do przodu.
Pomimo tego i tak fajnie się to oglądało. "Sztywni" zeszli na drugi plan, a prawdziwy horror dotyczył ludzkich zachowań.
Najtrudniejszy moment miałem w przebrnięciu przez pierwsze 5 odcinków 9 sezonu. Nuda Panie , nuda. Potem było lepiej, ale nie tak dobrze jak w 7 i 8 sezonie z Neganem. Ta postać , moim zdaniem , uratowała ten serial.
walp napisał(a):The Walking Dead to mój hit dekady. Tak, ciągnie się już jedenasty rok.
Jak szwendam się po lesie, to czasami mam wrażenie, że walkers follow me.
28 lutego startuje 6 nowych odcinków.

Czekam z niecierpliwością
alechandro napisał(a):TWD obejrzałem do 4 sezonu, dalej nie dałem rady i wysiadłem. Kupa dobrych pozycji Habanero przed Tobą, masz z czego wybierać, aż Ci zazdroszczę

Alechandro, obejrzyj ostatni odcinek 6 sezonu ( wystarczy od 50 min.) i polecisz z miejsca do 7-ego sezonu
Widzę, że na netflixie jest bez dubbingu, polecam na hbo. Teksty Negana są lepiej tłumaczone .
Ten gość jest dla TWD tym czym Dario dla "Ślepnąc od świateł"

alechandro napisał(a):I byłbym zapomniał wtrącić coś na temat 4 Blocks, dobry serial w którym jest też akcent polski, pamiętacie ?
No jasne