Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafalisko30
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 26.04.2021 20:56

Pierwszy sezon "Mindhunter" już za mną. Miłe zaskoczenie. Interesująca fabuła, super muzyka (jak ktoś lubi lata 70-te), ciekawe postacie. Może ktoś oglądał? Ciekaw jestem waszej opinii.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.04.2021 07:39

Jeżeli ktoś lubi seriale pokroju 4 Blocks, Peaky Blinders to na c+ (nc+ go na życzenie) dostępny jest cały sezon Gangi Londynu. Miłośnikom gatunku przypadnie do gustu.

Ciekawą propozycją jest także polski Klangor ale jeszcze nie ma całego sezonu, póki co jest 5 odcinków, mnie się podoba ale ja bardzo lubię polskie seriale, które uważam są świetne.
stachan
Koordynator forum
Re: Filmy - opinie & recenzje, polecam & odradzam

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 29.05.2021 14:14

Czy są tutaj miłośnicy "Czarnej listy" z James`em Spader`em w roli głównej? 8)
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 29.05.2021 16:44

stachan napisał(a):Czy są tutaj miłośnicy "Czarnej listy" z James`em Spader`em w roli głównej? 8)

Przyznam się ze oglądnąłem chyba ze 4 sezony ale "zmęczył" mnie i dałem sobie spokój. Początek był nawet ciekawy ale później stał się zbyt schematyczny jak na mój gust. No i ta irytująca coraz bardziej Megan Boone. Tak więc z miłośnika zrobiłem się krytykiem :D

Pozdrowienia.;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2021 16:55

Też na 4 sezonie dałem sobie spokój z tym serialem. Obecnie kończę Banshee, ten mnie się podoba ale to jeden z tych seriali po których jest pustka.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 29.05.2021 17:42

Banshee to całkiem inna liga. Świetny klimat i mnóstwo charakternych postaci. Jak się zmrużyło trochę oczy i deczko wyłączyło myślenie to była jazda bez trzymanki :wink:

Pozdrowienia.;)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 29.05.2021 17:53

Gonzales napisał(a):
stachan napisał(a):Czy są tutaj miłośnicy "Czarnej listy" z James`em Spader`em w roli głównej? 8)

Przyznam się ze oglądnąłem chyba ze 4 sezony ale "zmęczył" mnie i dałem sobie spokój. Początek był nawet ciekawy ale później stał się zbyt schematyczny jak na mój gust. No i ta irytująca coraz bardziej Megan Boone. Tak więc z miłośnika zrobiłem się krytykiem :D

Pozdrowienia.;)

Ja poddałam się na początku 8 sezonu. Najbardziej zmęczyła mnie ta wielka tajemnica - kim jest Reddington. Co sezon inna wersja. Przestało trzymać w napięciu.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 29.05.2021 18:02

Przyznaję Wam rację - faktycznie intryga jest rozciągnięta do granic wytrzymałości, a niektóre odcinki wręcz nużą. Jednak końcówka sezonu ósmego jest zaiste rewelacyjna - w końcu dopuścili chyba jakiegoś sensownego scenarzystę. Ciekawe jak zakończy się ta seria...? Jeszcze chyba trzy odcinki zostały.

Na pocieszenie dla fanów serii dodam, że potwierdzony jest dziewiąty sezon 8)

Ciekawe co tam jeszcze może się zdarzyć? Kim naprawdę jest N-13? Dlaczego Townsend rozpoczął polowanie na Keen? Co Townsend`owi powiedział Stiepanow?

Największym wrogiem tego uroczego tasiemca jest rozciągnięcie akcji na blisko dekadę - z każdym rokiem coraz mniejsze zainteresowanie, bo ludzie po prostu zapominają fabułę poprzednich odcinków :|
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 30.05.2021 13:43

walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.06.2021 09:19

Wczoraj obejrzałem dramat „Nomadland” przedstawiający życie współczesnych nomadów, ludzi porzucających swoje dotychczasowe poukładane życie i ruszających kamperami w drogę, przed siebie. Pouczający film o tematyce społecznej z rewelacyjną rolą główną Frances McDormand, pokazujący życie w Ameryce od zupełnie innej, mniej znanej strony. "Nomadland" to nostalgiczna opowieść o ludziach, których oszczędności po kryzysie z 2008 r. wyparowały i zostali sami ze swoimi problemami.

Muszę jednak dodać, że jak na najlepszy film minionego roku, który zdobył 3 Oscary (w tym za najlepszy film, najlepszą aktorkę pierwszoplanową i najlepszą reżyserię), a wcześniej wiele prestiżowych nagród m.in. dwa Złote Globy, czy Złotego Lwa w Wenecji, nie zrobił aż tak wielkiego wrażenia jakiego się spodziewałem.

Nomadland3.jpg
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 02.06.2021 14:09

walp napisał(a):Muszę jednak dodać, że jak na najlepszy film minionego roku, który zdobył 3 Oscary (w tym za najlepszy film, najlepszą aktorkę pierwszoplanową i najlepszą reżyserię), a wcześniej wiele prestiżowych nagród m.in. dwa Złote Globy, czy Złotego Lwa w Wenecji, nie zrobił aż tak wielkiego wrażenia jakiego się spodziewałem.

Takie same miałem spostrzeżenia kilka lat temu gdy Oscara dostał "Poradnik pozytywnego myślenia". W tym roku doszły do tego różne naciski i w sumie nie wiadomo czy konkurencja była słaba czy to po prostu polityczna poprawność.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.06.2021 14:24

alechandro napisał(a):Ciekawą propozycją jest także polski Klangor ale jeszcze nie ma całego sezonu, póki co jest 5 odcinków, mnie się podoba ale ja bardzo lubię polskie seriale, które uważam są świetne.

Krytycy się rozpływają w zachwytach, ja jednak niekoniecznie.
Oczywiście Jakubik czy Ostaszewska świetni, ale jakoś mnie to nie porwało.
Podobnie zresztą jak "Szadź" ze Stuhrem.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 02.06.2021 17:45

anakin napisał(a):
alechandro napisał(a):Ciekawą propozycją jest także polski Klangor ale jeszcze nie ma całego sezonu, póki co jest 5 odcinków, mnie się podoba ale ja bardzo lubię polskie seriale, które uważam są świetne.

Krytycy się rozpływają w zachwytach, ja jednak niekoniecznie.
Oczywiście Jakubik czy Ostaszewska świetni, ale jakoś mnie to nie porwało.
Podobnie zresztą jak "Szadź" ze Stuhrem.

Szadź bardzo dobry serial. Klangor taki sobie. Mi nie przypadł. Żonie tak. Ja teraz przerabiam "The Crown". Pierwszy sezon średni, drugi i trzeci już znacznie bardziej ciekawsze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2021 17:58

Kwestia gustu, mnie Klangor przypadł a jak różne są gusta to : dla mnie jeden z gorszych seriali jakie miałem okazję rozpocząć ( 6 razy rozpoczynałem, kończyłem na 607 odcinku ) to "Breaking Bad"...serial, którym wszyscy się zachwycają dla mnie jest do żopy :D
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.06.2021 18:02

alechandro napisał(a):Kwestia gustu, mnie Klangor przypadł a jak różne są gusta to : dla mnie jeden z gorszych seriali jakie miałem okazję rozpocząć ( 6 razy rozpoczynałem, kończyłem na 607 odcinku ) to "Breaking Bad"...serial, którym wszyscy się zachwycają dla mnie jest do żopy :D

Mnie BB wciągnął i to bardzo (poszło z marszu :wink: ), ale jakoś nie mogę przebrnąć przez "Zadzwoń do Saula" tu jestem na 4 odcinku i "Ozark" - jestem po pierwszym sezonie. Będzie lepiej ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 256
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone