Crocodyl napisał(a):Na HBO via Player można obejrzeć Babilon Berlin. Serdecznie polecam. Ciekawy serial kryminalny dobrze ukazujący Niemcy w 1929 r. przed dojściem brunatnych do władzy.
Gonzales napisał(a):alechandro napisał(a):, Fauda genialny.
Fauda "łyknięta" prawie na raz. Zgadzam się się że serial genialny. Zaskoczyło mnie że Izraelczycy potrafią zrobić coś na takim poziomie.
Wszystko (no prawie) się tu zgadza. Bohaterowie z obu stron z krwi i kości. Ani za dobrzy ani całkiem źli. Niesamowity klimat. Akcja prawie non stop.
Dla kogoś mało obeznanego z konfliktem izraelsko-palestyńskim okazja do zobaczenia (oczywiście nie w 100%) tego piekła od środka.
Przyznam że w czasie oglądania co rusz wertowałem internet aby zrozumieć o co w tym wszystkim dokładnie chodzi. Na przykład czym jest Fatah albo Hamas, jak to jest z tą Autonomia Palestyńską, jakie różnice są między zachodnim brzegiem Jordanu a Gazą itd.
Planowana jest na ten rok 4 seria. Mam nadzieję że pandemia pozwoli na nakręcenie go i zobaczymy znowu Dorona w akcji.
Pozdrowienia.
.png)
Oj tam, już Kochanowski pisał o "ochędóstwie", a chędożyć, to nic innego jak odpowiedni do tego czasownik.rafalisko30 napisał(a):Najczęściej używane słowo przez bohaterów, to "chędożyć", odmieniane na potęgę w różnych przypadkach.
.png)
rafalisko30 napisał(a):Mam pytanie odnośnie The Last Kingdom.
Jestem po pierwszym sezonie i jak dla mnie, niestety, w porównaniu do Wikingów to zwykły serial klasy B. 4 pierwsze odcinki trzymały poziom, ale pozostałe setnie mnie znudziły. Najczęściej używane słowo przez bohaterów, to "chędożyć", odmieniane na potęgę w różnych przypadkach. A bitwa wieńcząca sezon, to jakaś farsa.
Coś tam czytałem, że kolejne sezony zostały przejęte przez Netflixa, zwiększono budżet serialu i wygląda to bardziej profesjonalnie. Czy jest sens zagłębiać się w pozostałe sezony?
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.