Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Crocodyl
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 25.03.2021 14:42

Na HBO via Player można obejrzeć Babilon Berlin. Serdecznie polecam. Ciekawy serial kryminalny dobrze ukazujący Niemcy w 1929 r. przed dojściem brunatnych do władzy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2021 14:45

Babilon bardzo dobry a co do The Last Kingdom to wszystkie sezony są bardzo dobre. Co prawda jak to kolega stwierdził - są skróty ale serial zrealizowany jest bardzo dobrze. Co do tego New Amsterdam to dodałem do listy i się waham bo chciałbym sobie zrobić przerwę od kryminałów.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 25.03.2021 14:52

Crocodyl napisał(a):Na HBO via Player można obejrzeć Babilon Berlin. Serdecznie polecam. Ciekawy serial kryminalny dobrze ukazujący Niemcy w 1929 r. przed dojściem brunatnych do władzy.

Widziałem pierwszy sezon i podobał mi się .
Bardzo realistyczny, .... "brudny" - takie lubię, bez gładzenia :wink: ,... a muza ...szok :D

Drugi trzyma poziom ?

P.S.
Chyba tylko w "07 zgłoś się " więcej jarali :wink:
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 25.03.2021 18:38

Drugi sezon BB jest moim zdaniem nawet ciekawszy. Szczególnie realia historyczne mające wpływ na losy bohaterów. Mam nadzieję, że kolejne sezony (o ile są) będą równie ciekawe.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.03.2021 18:53

BB to jeden z lepszych seriali jakie widziałem. Wszystkie trzy sezony łyknąłem w tydzień. Z niecierpliwością czekam na kolejny. Z tego co znalazłem w necie akcja będzie trochę później bo w latach 1930 - 1931.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 29.03.2021 18:53

Gonzales napisał(a):
alechandro napisał(a):, Fauda genialny.

Fauda "łyknięta" prawie na raz. Zgadzam się się że serial genialny. Zaskoczyło mnie że Izraelczycy potrafią zrobić coś na takim poziomie.
Wszystko (no prawie) się tu zgadza. Bohaterowie z obu stron z krwi i kości. Ani za dobrzy ani całkiem źli. Niesamowity klimat. Akcja prawie non stop.
Dla kogoś mało obeznanego z konfliktem izraelsko-palestyńskim okazja do zobaczenia (oczywiście nie w 100%) tego piekła od środka.
Przyznam że w czasie oglądania co rusz wertowałem internet aby zrozumieć o co w tym wszystkim dokładnie chodzi. Na przykład czym jest Fatah albo Hamas, jak to jest z tą Autonomia Palestyńską, jakie różnice są między zachodnim brzegiem Jordanu a Gazą itd.
Planowana jest na ten rok 4 seria. Mam nadzieję że pandemia pozwoli na nakręcenie go i zobaczymy znowu Dorona w akcji.

Pozdrowienia.;)

R E W E L A C J A !!! Pochłonąłem na raz :D
Mało jeszcze widziałem na Netflixie , ale Fauda jest jak na razie number one.
Narcos i Wikingowie polegli :wink: O innych domach z papieru, czy darkach nie wspomnę.
Ciężko wziąć oddech po tym wszystkim,...co to się porobiło :roll: ...dawać mi tu 4 na ten tychmiast :wink: .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2021 20:37

Jakież to zdziwienie, że Izrael rozłożył tym serialem świat na łopatki, co ?

Domu z papieru proszę tu nie przytaczać bo to dno.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 01.04.2021 16:54

Mam pytanie odnośnie The Last Kingdom.
Jestem po pierwszym sezonie i jak dla mnie, niestety, w porównaniu do Wikingów to zwykły serial klasy B. 4 pierwsze odcinki trzymały poziom, ale pozostałe setnie mnie znudziły. Najczęściej używane słowo przez bohaterów, to "chędożyć", odmieniane na potęgę w różnych przypadkach. A bitwa wieńcząca sezon, to jakaś farsa.
Coś tam czytałem, że kolejne sezony zostały przejęte przez Netflixa, zwiększono budżet serialu i wygląda to bardziej profesjonalnie. Czy jest sens zagłębiać się w pozostałe sezony?
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.04.2021 17:22

rafalisko30 napisał(a):Najczęściej używane słowo przez bohaterów, to "chędożyć", odmieniane na potęgę w różnych przypadkach.
Oj tam, już Kochanowski pisał o "ochędóstwie", a chędożyć, to nic innego jak odpowiedni do tego czasownik.
Czyżby bohaterowie owego serialu byli takimi miłośnikami porządku?
:lol:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 01.04.2021 18:13

Oj sprzątali, sprzątali, i to jeszcze jak
pawel_nowy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel_nowy » 01.04.2021 19:02

rafalisko30 napisał(a):Mam pytanie odnośnie The Last Kingdom.
Jestem po pierwszym sezonie i jak dla mnie, niestety, w porównaniu do Wikingów to zwykły serial klasy B. 4 pierwsze odcinki trzymały poziom, ale pozostałe setnie mnie znudziły. Najczęściej używane słowo przez bohaterów, to "chędożyć", odmieniane na potęgę w różnych przypadkach. A bitwa wieńcząca sezon, to jakaś farsa.
Coś tam czytałem, że kolejne sezony zostały przejęte przez Netflixa, zwiększono budżet serialu i wygląda to bardziej profesjonalnie. Czy jest sens zagłębiać się w pozostałe sezony?

Obejrzałem wszystkie sezony. Serial jest mega !!!.
Serial bardzo różni się od książek Bernard Cornwella aczkolwiek rys postaci serial-książka jest zachowany.
Jeszcze raz polecam i już nie mogę się doczekać kolejnego sezonu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2021 21:06

Są gusta jak to się mówi bo dla mnie przereklamowany jest Breaking Bad do którego 6 razy podchodziłem i nie dałem rady nawet sezonu dokończyć. Oj tam z tym chędożeniem, mieli potrzeby więc zamiast dupczenia było chędożenie :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.04.2021 07:46

Ja na raz obejrzałem 8 odcinków "Pokonani"
Powtórki na Canal +

Ciekawie pokazany Berlin zaraz po wojnie.

Nie rozumiem niskich ocen.
5,8 na FW
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2021 08:43

Tym śmiesznym portalem Filmweb to nie zawracaj sobie głowy. Sam czasami zastanawiam się kto tam ocenia i komentuje oraz po co. Gdybym miał się sugerować tym portalem to przeszłoby mi koło nosa wiele świetnych seriali. Olewając te opinie, obejrzałem i okazało się, że serial jest mega. Ktoś nie lubi jakiegoś gatunku, nie obejrzy i oceni bo jemu nie podszedł. Całkowity bezsens. Jeżeli ktoś chce się sugerować opiniami to polecam już bardziej zwrócić się w kierunku imdb. A tego serialu nie wdziałem, zainteresuję się nim.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 23.04.2021 18:24

kaszubskiexpress napisał(a):Ja na raz obejrzałem 8 odcinków "Pokonani"

My z żoną też obejrzeliśmy wszystkie odcinki na Canal+. Bardzo nam się ten serial podobał.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 255
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone