Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2021 18:18

alechandro napisał(a):(...)dla mnie jeden z gorszych seriali jakie miałem okazję rozpocząć ( 6 razy rozpoczynałem, kończyłem na 607 odcinku ) to "Breaking Bad"...serial, którym wszyscy się zachwycają dla mnie jest do żopy :D

Ty to musisz mieć w ... dużo wolnego czasu. 6 razy zaczynać i 6 razy kończyć na 607 odcinku. Szacun.... :mrgreen: :oczko_usmiech:

Skojarzyła mi sie taka zagadka sprzed laty: co jest największym bezsensem na tym świecie. Odpowiedź - oglądanie "Mody na sukces" przez starych ludzi. Bo za cholerę nie pamiętają początku serialu i za cholerę nie doczekają jego zakończenia :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2021 18:20

Zadzwoń do Aula nie widziałem ale "Ozark" jest we dla mnie ok. Ja teraz skończyłem "Banshee" i nie wiem za co mam się wziąć bo pustak pozostała :)
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 02.06.2021 18:40

Habanero napisał(a):Mnie BB wciągnął i to bardzo (poszło z marszu :wink: ), ale jakoś nie mogę przebrnąć przez "Zadzwoń do Saula" tu jestem na 4 odcinku i "Ozark" - jestem po pierwszym sezonie. Będzie lepiej ?

Jeśli chodzi o "Better Call Saul" to faktycznie rozkręca się wolno i o ile mnie pamięć nie myli to od 2 sezonu ja nie mogłem się już oderwać. Czyli im dalej w las tym więcej grzybów :lol:
Natomiast "Ozark" jakoś mnie nie zachwycił. Owszem można oglądnąć (co uczyniłem) ale klimat mi nie podszedł.

alechandro napisał(a):Zadzwoń do Aula nie widziałem ale "Ozark" jest we dla mnie ok. Ja teraz skończyłem "Banshee" i nie wiem za co mam się wziąć bo pustak pozostała :)

Polecam trochę starawy "The Schield". 7 sezonów jazdy bez trzymanki :papa:

Pozdrowienia.;)
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 02.06.2021 19:54

alechandro napisał(a):Zadzwoń do Aula nie widziałem ale "Ozark" jest we dla mnie ok. Ja teraz skończyłem "Banshee" i nie wiem za co mam się wziąć bo pustak pozostała :)

"Ozark" fajnie się zaczął i dużo widzę w nim analogii do BB, ale nie jest tak dobrze. Zobaczę co będzie dalej.
Gonzales napisał(a):Jeśli chodzi o "Better Call Saul" to faktycznie rozkręca się wolno i o ile mnie pamięć nie myli to od 2 sezonu ja nie mogłem się już oderwać. Czyli im dalej w las tym więcej grzybów :lol:
...

No to warto spróbować i przebrnąć dalej, dzięki .
mchrob
Cromaniak

Postnapisał(a) mchrob » 04.06.2021 21:24

A ja polecę obejrzany ostatnio "Mare z Easttown", świetna wg mnie Kate Winslet. Wcześniej widziałem też podobny w klimacie i równie dobry "Ostre przedmioty". Oba w HBO.
rafalisko30
Cromaniak

Postnapisał(a) rafalisko30 » 05.06.2021 23:25

Habanero napisał(a):Mnie BB wciągnął i to bardzo (poszło z marszu :wink: ), ale jakoś nie mogę przebrnąć przez "Zadzwoń do Saula" tu jestem na 4 odcinku i "Ozark" - jestem po pierwszym sezonie. Będzie lepiej ?

Będzie lepiej. Jeśli BB Cię wciągnął, to uważam że Saul również da radę, zwłaszcza, kiedy zaczną się pojawiać postacie znane z BB...
A "Ozark" to jeden z moich ulubionych seriali. Pojawi się w nim chyba w 3 sezonie brat głównej bohaterki, Ben. Jeden z odcinków z jego udziałem wbił mnie w fotel, twierdzę, że serial wart jest obejrzenia choćby dla tego jednego odcinka...
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 07.06.2021 17:53

rafalisko30 napisał(a):

Będzie lepiej. Jeśli BB Cię wciągnął, to uważam że Saul również da radę, zwłaszcza, kiedy zaczną się pojawiać postacie znane z BB...
A "Ozark" to jeden z moich ulubionych seriali. Pojawi się w nim chyba w 3 sezonie brat głównej bohaterki, Ben. Jeden z odcinków z jego udziałem wbił mnie w fotel, twierdzę, że serial wart jest obejrzenia choćby dla tego jednego odcinka...

Przekonałeś mnie :D
A&P
Croentuzjasta

Postnapisał(a) A&P » 16.06.2021 05:45

Cześć,
propozycja nieco innego gatunku: „COWSPIRACY: TAJEMNICA RÓWNOWAGI EKOLOGICZNEJ ŚRODOWISKA” oraz niejako kontynuacja „SEASPIRACY: CIEMNE STRONY RYBOŁÓWSTWA”
oba do obejrzenia na Netflix.

Zrealizowane w konwencji dokumentu, ciekawe spostrzeżenia i fakty dotyczące szeroko pojętej ekologii oraz powiązań organizacji eko i biznesu.
Daje do myślenia, polecam.

:papa:
Magda O.
Cromaniak

Postnapisał(a) Magda O. » 16.06.2021 07:28

mchrob napisał(a):A ja polecę obejrzany ostatnio "Mare z Easttown", świetna wg mnie Kate Winslet. Wcześniej widziałem też podobny w klimacie i równie dobry "Ostre przedmioty". Oba w HBO.

Mare z Easttown nie jest dla każdego. Mnie się podobał, ale mojego P znudził po pierwszym odcinku.

rafalisko30 napisał(a):A "Ozark" to jeden z moich ulubionych seriali. Pojawi się w nim chyba w 3 sezonie brat głównej bohaterki, Ben. Jeden z odcinków z jego udziałem wbił mnie w fotel, twierdzę, że serial wart jest obejrzenia choćby dla tego jednego odcinka...

Ozark świetny, a sezon z bratem, zwłaszcza jeden odcinek ( pewnie mamy na myśli ten sam) mnie sponiewierał.

Czy ktoś już polecał Lupina? Jeśli nie, to ja polecę. Fajny, chociaż mam pewne zastrzeżenia. Za to po latach wróciłam do Kompanii Braci i to jest jeden z najlepszych seriali, jakie widziałam.
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 16.06.2021 07:54

Magda również jesteśmy po "Mare z Easttown" i jest ok.
Ostatnio obejrzeliśmy "Martwa góra. Tragedia na przełęczy Diatłowa". Polecam, rosyjski serial o historii do dzisiaj niewyjaśnionej w górach Uralu.
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 01.07.2021 16:12

Polecam "Sukcesję" na hbo go. Dialogi doskonałe.
10-ty, ostatni odcinek 2 sezonu, właśnie skończyłem :( , nakręcony w Cro :D
Miły bonusik przed wyjazdem :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 10.09.2021 15:30

Matrix - Resurrections :D
Z nadzieją, ale i obawami.
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 10.09.2021 17:13

Obejrzałem niedawno 5sezonow "The Expanse"
Rzetelne kino SF
Momentami nużące ale wciąga:)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 01.10.2021 10:56

"Nie czas umierać".

Polak potrafi wymyślić fajną rzecz.
I jednocześnie sam sobie ją.... :roll:
Ktoś wymyślił premierowe pokazy o godz.0.07.
Super pomysł.
W teorii, bo w praktyce ekran ożył o godz.....
0.10, po to by do 0.35 katować ludzi reklamami. :evil:
Tak więc oglądaliśmy agenta 0.35, zamiast 0.07. :roll:

Sam film ?
Mnie rozczarował.
Zakończenie łzawo- świetne.

Nie wiemy kto będzie nowym Bondem. Obawiam się jednak, że po Craigu nic już nie będzie takie samo. :(

edit: świetna piosenka tytułowa
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 01.10.2021 11:22

anakin napisał(a):Nie wiemy kto będzie nowym Bondem. Obawiam się jednak, że po Craigu nic już nie będzie takie samo. :(

Zupełnie nie interesuje mnie ten energetyczny bohater wielu pokoleń :mrgreen: , ale mówię Ci Grzegorz, nie łam się, kogoś wymyślą. :wink:
Poza tym, po epoce S. Connery'ego, R. Moore'a, czy P. Brosnana były chyba podobne obawy, czyż nie? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 257
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone