Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 12.02.2017 19:33

Uwazam ze kazda nastepna Zabojcza Bron byla lepsza od poprzedniej (Pesci Joe dodal tam ikry) a czesc 4 z dziadziejacym "Mardo" genialna :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2017 21:27

romuald22 napisał(a): Powrót Jedi był słabszy niż Imperium Kontratakuje.

Ale już "Zemsta Sithów" była lepsza niż "Wojny klonów".

Mam nadzieję, że nie będzie 3-ciej części Greya :lol: , bo nie wyobrażam sobie, że można by było nakręcić jeszcze większe pierdoły. :roll:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 12.02.2017 21:33

A ja wczoraj obejrzałem najnowszego Bourn-a no i niestety dla mnie porażka.. fajnie że znów gra Matt Damon ale ogólnie ta część jest jak jakiś film akcji klasy B lub nawet C. Jeden wielki chaos i brak logicznego scenariusza, wymęczyłem go do końca dla zasady ale pozostał duży niesmak.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2017 21:39

yzedef napisał(a): Matt Damon

Nie podchodzi mi gość w ogóle.
Wg mnie "zepsuł" Borne'a, "Elizjum", "Marsjanina" i prawie wszystko w czym grał.
Jedynie w "Infiltracji" dało się go oglądać.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 12.02.2017 21:43

anakin napisał(a):
yzedef napisał(a): Matt Damon

Nie podchodzi mi gość w ogóle.
Wg mnie "zepsuł" Borne'a, "Elizjum", "Marsjanina" i prawie wszystko w czym grał.
Jedynie w "Infiltracji" dało się go oglądać.

Tobie nie podchodzi a ja go uwielbiam :), ale są różne gusta i w sumie całe szczęście :).
Aczkolwiek uważam ,że dużo więcej jest dobrych aktorów niż aktorek :/, mowa oczywiście o najwyższej światowej półce.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2017 21:49

yzedef napisał(a):Tobie nie podchodzi a ja go uwielbiam :), ale są różne gusta i w sumie całe szczęście :).

Ja tam wolę kobiety, ale nic mnie to Twoich upodobań. :wink:

Doda w "Pitbullu"? 8O :roll:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.02.2017 10:55

romuald22 napisał(a):To jest jakaś dziwna przypadłość filmów, że kolejne części, a szczególnie "trójki" są słabsze.

Jak macie inne pomysły to może pogadamy na ten temat?

Uważam, że "Szklana pułapka 3" była najlepsza.

Mission Impossible 3 też lepsza od poprzedniczek, zwlaszcza "dwójki" z wylatujacymi z płomieni gołebiami. Tego Dżona Wuuu to nieźle przy tym filmie pogięło. :?

Znalazło by się coś jeszcze.
8)
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 13.02.2017 12:13

Wczoraj zobaczona kolejna wersja Underworlda: Blood Wars i trzeba przyznać, że oglądało się całkiem dobrze. Tylko jeszcze zaznaczam iż warto oglądać w pomieszczeniu zaciemnionym przez rolety, albo wieczorem. Bardzo dużo akcji, jak i większość filmu oparta jest na nocnych wątkach :D (ale to chyba nie ma się co dziwić :D)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 14.02.2017 16:23

Zbyszko666 napisał(a):Wczoraj zobaczona kolejna wersja Underworlda: Blood Wars i trzeba przyznać, że oglądało się całkiem dobrze. Tylko jeszcze zaznaczam iż warto oglądać w pomieszczeniu zaciemnionym przez rolety, albo wieczorem. Bardzo dużo akcji, jak i większość filmu oparta jest na nocnych wątkach :D (ale to chyba nie ma się co dziwić :D)

Obejrzałem wczoraj jako fan tego typu bajek. Niestety wg mnie przypadłość coraz gorszych następnych części pewnych sag ta część potwierdza.
Przynajmniej wcześniej Lykanie z Wampirami "naparzali się" korzystając ze swoich otrzymanych z brzemieniem przeszłości i swego gatunku "mocy".
Teraz głównie M16 i kałasznikowy. Fuj... :?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.02.2017 22:16

Wróciłam z filmu Kra Kra Kraj ;) (Szkoda, że nie przetłumaczyli tak tytułu :lol:)

Uroczy, dobrze nakręcony, z dobrą grą Emmy Stone (i mz, minimalnie gorszą Goslinga). Fabuła taka sobie, ale na ten film nie idzie się dla fabuły. Całkiem przyjemnie spędzony czas, choć bez fajerwerków.

Oscary murowane 8)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.02.2017 22:29

maslinka napisał(a):Wróciłam z filmu Kra Kra Kraj ;) (Szkoda, że nie przetłumaczyli tak tytułu :lol:)

Uroczy, dobrze nakręcony, z dobrą grą Emmy Stone (i mz, minimalnie gorszą Goslinga). Fabuła taka sobie, ale na ten film nie idzie się dla fabuły. Całkiem przyjemnie spędzony czas, choć bez fajerwerków.

Oscary murowane 8)

Ja myślę, że murowanym kandydatem do Oskara jest "Patterson" ;)

Byliśmy niedawno, na szczęście wielką grupą chyba w 10 osób i po dwa piwka belgijskie w http://www.gcf.org.pl wczesniej zrobiliśmy - inaczej chyba nie dałbym rady....

:lool: :lool: :lool:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.02.2017 00:34

tony montana napisał(a):Byliśmy niedawno, na szczęście wielką grupą chyba w 10 osób i po dwa piwka belgijskie w http://www.gcf.org.pl wczesniej zrobiliśmy - inaczej chyba nie dałbym rady....

:lool: :lool: :lool:

Jarmusch z odrobiną procentów lepiej smakuje :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.02.2017 22:53

Dziś, na odmianę po ładnym, pastelowym La La Landzie, byłam na czymś mrocznym - thrillerze Zwierzęta nocy. Mimo że film miał premierę w listopadzie, jeszcze go "znalazłam" w jednym ze studyjnych kin.

Mocna rzecz! Napięcie takie, że wbiło mnie w fotel. Powiem szczerze, dawno nie czułam takich emocji, momentami autentycznie się bałam...
Jak ktoś lubi takie klimaty, polecam 8)
arek_sosnowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 21.02.2017 08:15

maslinka napisał(a):Dziś, na odmianę po ładnym, pastelowym La La Landzie, byłam na czymś mrocznym - thrillerze Zwierzęta nocy. Mimo że film miał premierę w listopadzie, jeszcze go "znalazłam" w jednym ze studyjnych kin.

Mocna rzecz! Napięcie takie, że wbiło mnie w fotel. Powiem szczerze, dawno nie czułam takich emocji, momentami autentycznie się bałam...
Jak ktoś lubi takie klimaty, polecam 8)

Warto wspomnieć, że muzykę do tego filmu napisał polski kompozytor Abel Korzeniowski
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 21.02.2017 09:35

Polecam film - "Wszystko za życie" (2007). Piękny film Sean Penna to opowieść o naiwnej ludzkiej tęsknocie za utraconą więzią z naturą. Liryczny, niespieszny film zachwyca zdjęciami i kreacjami aktorskimi - recenzja wg Filmweb. Polecam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 225
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone