Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Koenig
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 11.11.2016 09:38

Ogląda ktoś Westworld?
Generalnie nie przepadam za fantastyką (a serial ten gdzieś blisko sf dotyka) ale za namową postanowiłem zobaczyć. Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek i powiem szczerze, że mocno mnie "walnął w dekiel". Nie wiem jak się dalej będzie rozwijał ale póki co polecam.

romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 11.11.2016 14:04

Koenig napisał(a):Ogląda ktoś Westworld?
Generalnie nie przepadam za fantastyką (a serial ten gdzieś blisko sf dotyka) ale za namową postanowiłem zobaczyć. Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek i powiem szczerze, że mocno mnie "walnął w dekiel". Nie wiem jak się dalej będzie rozwijał ale póki co polecam.

Zacząłem oglądać.
Nie przepadam za serialami ale lubię fantastykę. Pierwszy odcinek nie wbił mnie w fotel ale był intrygujący. Zobaczymy jak to się dalej potoczy.
No i Hopkins i Ed Harris. Lubię tych aktorów.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.11.2016 11:43

Jestem na bieżąco i zaręczam Cię, że z każdym odcinkiem dekiel będzie dostawał coraz mocniej.

Oglądam też "Belfra" z młodym Sthurem.
Równie mocno wali w czerep.
Szkoda tylko, że zanim serial został wyemitowany aktor został przez wielu tzw prawdziwych Polaków oceniony na 1 pkt.
Żałosne.

Czekam na kolejny sezon "Paktu".

Przy tych serialach wspomniany przeze mnie niedawno "Gra o tron" wypada bardzo ziewnogennie.

Pozdro.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.11.2016 20:53

"Niebezpieczne kobiety" wcale nie takie niebezpieczne.
Jedna nie wie czy chce dostawać po łbie od męża czy go zamknąć ( w końcu go zamykać nie chce), druga knuje przeciwko innym, po czym se strzela w łeb, bo nie trzyma ciśnienia....

Rozczarowania?
Dereszowska, Cielecka, Żmijewski ( zszedł na psy po "Psach")
In plus?
Ostaszewka, Bachleda- Curuś, Fabijański.

Wg mnie "Nowe porządki " były lepsze.

Aaaaaaaaaaaaaaa.......jak ktoś ma wrażliwe uszka niech sobie odpuści. :mrgreen:
Fabuła miałka........nie wiem czy to ma być sensacja czy komedia, ale połączenie tego wyszło nie bardzo.

3 i 1/2 gwiazdki na filmwebie.
Wg mnie o tę 1/2 za dużo.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 12.11.2016 23:09

...anakin coś dla ciebie :wink:
...tylko nie ten dubbing ...brrrrrr
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.11.2016 21:13

Jakoś jestem sceptycznie nastawiony do czegoś takiego, ale zobaczymy. :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.11.2016 23:19

Dla miłośników horrorów, coś innego - nie krwawa jatka ale ohyda :?
Ale film wart obejrzenia...

http://ekino-tv.pl/movie/show/bite-2015-napisy/18063
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 14.11.2016 07:56

alechandro napisał(a):Dla miłośników horrorów, coś innego - nie krwawa jatka ale ohyda :?
Ale film wart obejrzenia...

http://ekino-tv.pl/movie/show/bite-2015-napisy/18063

Obejrzałem 30 minut przed 6 i jak dla mnie fajny film. Resztę dokończę wieczorem. Akurat lubię horrory :)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 15.11.2016 23:10

Wiem, że to starocie, ale powoli kończę oglądać serial Mentalista. Bardzo mi się podoba. Dobrnąłem już do 8 odcinka 6 sezonu. Red John "znokautowany". Została reszta 6 sezonu i sezon 7. Czy ktoś to oglądał, będzie tam jeszcze coś ciekawego?
Rola Patricka Jane'a po prostu kapitalna...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.11.2016 21:40

Wg ekspertów najlepsze s.f. od czasów "Kontaktu" z Jodie Foster.
Wg mnie niekoniecznie.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 07.12.2016 13:44

kaszubskiexpress napisał(a):

Jestem na bieżąco i zaręczam Cię, że z każdym odcinkiem dekiel będzie dostawał coraz mocniej.

Jak wrażenia po finale? :D Przyznam, że na nowo odkryłem co to serial - mam na myśli oczekiwanie na kolejny odcinek. Popełniłem też błąd, bo szperałem sporo po necie, przeczytałem sporo tzw. teorii fanowskich, więc niektóre wątki już nie były dla mnie zaskoczeniem. Generalnie ten serial trzeba oglądać bardzo uważnie, bo nawet drobne gesty, słowa, znaki mają znaczenie :D Celowo nie oglądałem odcinków drugi raz, dopiero teraz znając finał zaczynam na nowo koncentrując się na wyłapywaniu tych "smaczków". I tu zaskoczenie - o ile na świeżo bardzo wciąga, o tyle powtórne oglądanie trochę nuży, bo serial nie ma zabójczego tempa, a rozwiązanie już znam :) . Nie mniej jednak nadal uważam ten serial za jeden z lepszych jakie widziałem. Sama gra aktorska palce lizać, choć Dolores ze swoją wiecznie natchnioną miną i łamiącym się głosem może męczyć. Ale taka to rola...
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.12.2016 23:20

Wczoraj byłem na "Sully" - dobre kino, aczkolwiek Clintowi przytrafiło się trochę dłużyzn z oglądaniem za długo smutnej twarzy Hanksa

Dziś "Allied" - trzymał w napięciu do końca, niezłe, choć bez szaleństw

Stay Tuned

:papa:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.12.2016 17:06

Koenig napisał(a):Jak wrażenia po finale? :D Przyznam, że na nowo odkryłem co to serial - mam na myśli oczekiwanie na kolejny odcinek. Popełniłem też błąd, bo szperałem sporo po necie, przeczytałem sporo tzw. teorii fanowskich, więc niektóre wątki już nie były dla mnie zaskoczeniem. Generalnie ten serial trzeba oglądać bardzo uważnie, bo nawet drobne gesty, słowa, znaki mają znaczenie :D Celowo nie oglądałem odcinków drugi raz, dopiero teraz znając finał zaczynam na nowo koncentrując się na wyłapywaniu tych "smaczków". I tu zaskoczenie - o ile na świeżo bardzo wciąga, o tyle powtórne oglądanie trochę nuży, bo serial nie ma zabójczego tempa, a rozwiązanie już znam :) . Nie mniej jednak nadal uważam ten serial za jeden z lepszych jakie widziałem. Sama gra aktorska palce lizać, choć Dolores ze swoją wiecznie natchnioną miną i łamiącym się głosem może męczyć. Ale taka to rola...

Moje wrażenia w skrócie - przekombinowane.

Nie byłem nigdy fanem seriali ale do nawet kilku ostatnio zostałem namówiony i je obejrzałem. Seriali o rzeczach niecodziennych i niespotykanych, wręcz niemożliwych. O paru już w tym wątku wspominałem. Czego oczekuje ktoś kto za serialami nie przepada, a jednak daje się do nich namówić? Niekoniecznie prostej i błahej ale jednak rozrywki. Kiedy np: po pracy ma się chwilę czasu i w pozycji horyzontalnej ma się ochotę zobaczyć co tam u moich kosmicznych (słowo użyte nieprzypadkowo) bohaterów słychać.
Z Westworld pojawił się problem. Zamiast rozrywki pojawiła się łamigłówka. Zamiast relaksu rozpoczęły się analizy kto i kiedy jak był ubrany, kiedy mrugnął okiem i w którą stronę oraz czy ruszył małym palcem w drugim odcinku bo to miało wpływ na to co wydarzyło się w siódmym.
Jeżeli o mnie chodzi - to senkju.

Oczywiście aktorstwo Hopkinsa - fenomenalne jak to u niego.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.12.2016 18:00

Dopiero się przymierzam i staram się nie czytać powyższego, więc niech Was noga szatanska broni przed spojlerowaniem :-).
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.12.2016 18:45

Dziś wieczorem Europejskie Nagrody Filmowe, relacja z Wrocławia na TVN.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 223
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone