Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce. Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ogląda ktoś Westworld? Generalnie nie przepadam za fantastyką (a serial ten gdzieś blisko sf dotyka) ale za namową postanowiłem zobaczyć. Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek i powiem szczerze, że mocno mnie "walnął w dekiel". Nie wiem jak się dalej będzie rozwijał ale póki co polecam.
Koenig napisał(a):Ogląda ktoś Westworld? Generalnie nie przepadam za fantastyką (a serial ten gdzieś blisko sf dotyka) ale za namową postanowiłem zobaczyć. Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek i powiem szczerze, że mocno mnie "walnął w dekiel". Nie wiem jak się dalej będzie rozwijał ale póki co polecam.
Zacząłem oglądać. Nie przepadam za serialami ale lubię fantastykę. Pierwszy odcinek nie wbił mnie w fotel ale był intrygujący. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. No i Hopkins i Ed Harris. Lubię tych aktorów.
Jestem na bieżąco i zaręczam Cię, że z każdym odcinkiem dekiel będzie dostawał coraz mocniej.
Oglądam też "Belfra" z młodym Sthurem. Równie mocno wali w czerep. Szkoda tylko, że zanim serial został wyemitowany aktor został przez wielu tzw prawdziwych Polaków oceniony na 1 pkt. Żałosne.
Czekam na kolejny sezon "Paktu".
Przy tych serialach wspomniany przeze mnie niedawno "Gra o tron" wypada bardzo ziewnogennie.
"Niebezpieczne kobiety" wcale nie takie niebezpieczne. Jedna nie wie czy chce dostawać po łbie od męża czy go zamknąć ( w końcu go zamykać nie chce), druga knuje przeciwko innym, po czym se strzela w łeb, bo nie trzyma ciśnienia....
Rozczarowania? Dereszowska, Cielecka, Żmijewski ( zszedł na psy po "Psach") In plus? Ostaszewka, Bachleda- Curuś, Fabijański.
Wg mnie "Nowe porządki " były lepsze.
Aaaaaaaaaaaaaaa.......jak ktoś ma wrażliwe uszka niech sobie odpuści. Fabuła miałka........nie wiem czy to ma być sensacja czy komedia, ale połączenie tego wyszło nie bardzo.
3 i 1/2 gwiazdki na filmwebie. Wg mnie o tę 1/2 za dużo.
Wiem, że to starocie, ale powoli kończę oglądać serial Mentalista. Bardzo mi się podoba. Dobrnąłem już do 8 odcinka 6 sezonu. Red John "znokautowany". Została reszta 6 sezonu i sezon 7. Czy ktoś to oglądał, będzie tam jeszcze coś ciekawego? Rola Patricka Jane'a po prostu kapitalna...
Jestem na bieżąco i zaręczam Cię, że z każdym odcinkiem dekiel będzie dostawał coraz mocniej.
Jak wrażenia po finale? Przyznam, że na nowo odkryłem co to serial - mam na myśli oczekiwanie na kolejny odcinek. Popełniłem też błąd, bo szperałem sporo po necie, przeczytałem sporo tzw. teorii fanowskich, więc niektóre wątki już nie były dla mnie zaskoczeniem. Generalnie ten serial trzeba oglądać bardzo uważnie, bo nawet drobne gesty, słowa, znaki mają znaczenie Celowo nie oglądałem odcinków drugi raz, dopiero teraz znając finał zaczynam na nowo koncentrując się na wyłapywaniu tych "smaczków". I tu zaskoczenie - o ile na świeżo bardzo wciąga, o tyle powtórne oglądanie trochę nuży, bo serial nie ma zabójczego tempa, a rozwiązanie już znam . Nie mniej jednak nadal uważam ten serial za jeden z lepszych jakie widziałem. Sama gra aktorska palce lizać, choć Dolores ze swoją wiecznie natchnioną miną i łamiącym się głosem może męczyć. Ale taka to rola...
Koenig napisał(a):Jak wrażenia po finale? Przyznam, że na nowo odkryłem co to serial - mam na myśli oczekiwanie na kolejny odcinek. Popełniłem też błąd, bo szperałem sporo po necie, przeczytałem sporo tzw. teorii fanowskich, więc niektóre wątki już nie były dla mnie zaskoczeniem. Generalnie ten serial trzeba oglądać bardzo uważnie, bo nawet drobne gesty, słowa, znaki mają znaczenie Celowo nie oglądałem odcinków drugi raz, dopiero teraz znając finał zaczynam na nowo koncentrując się na wyłapywaniu tych "smaczków". I tu zaskoczenie - o ile na świeżo bardzo wciąga, o tyle powtórne oglądanie trochę nuży, bo serial nie ma zabójczego tempa, a rozwiązanie już znam . Nie mniej jednak nadal uważam ten serial za jeden z lepszych jakie widziałem. Sama gra aktorska palce lizać, choć Dolores ze swoją wiecznie natchnioną miną i łamiącym się głosem może męczyć. Ale taka to rola...
Moje wrażenia w skrócie - przekombinowane.
Nie byłem nigdy fanem seriali ale do nawet kilku ostatnio zostałem namówiony i je obejrzałem. Seriali o rzeczach niecodziennych i niespotykanych, wręcz niemożliwych. O paru już w tym wątku wspominałem. Czego oczekuje ktoś kto za serialami nie przepada, a jednak daje się do nich namówić? Niekoniecznie prostej i błahej ale jednak rozrywki. Kiedy np: po pracy ma się chwilę czasu i w pozycji horyzontalnej ma się ochotę zobaczyć co tam u moich kosmicznych (słowo użyte nieprzypadkowo) bohaterów słychać. Z Westworld pojawił się problem. Zamiast rozrywki pojawiła się łamigłówka. Zamiast relaksu rozpoczęły się analizy kto i kiedy jak był ubrany, kiedy mrugnął okiem i w którą stronę oraz czy ruszył małym palcem w drugim odcinku bo to miało wpływ na to co wydarzyło się w siódmym. Jeżeli o mnie chodzi - to senkju.
Oczywiście aktorstwo Hopkinsa - fenomenalne jak to u niego.