Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 26.09.2016 09:11

greenrs napisał(a):Bardzo cieszy mnie zwycięstwo filmu "Ostatnia rodzina" Jana P. Matuszyńskiego na festiwalu filmowym w Gdyni :) Filmu jeszcze nie widziałem ale jest numerem 1 do obejrzenia w najbliższym czasie.

Trudno mi powiedzieć, który film powinien dostać nagrodę główną, bo kandydujących obrazów nie widziałem, ale w jakiś sposób ucieszyłem się, że film został wyróżniony. Plakat zachęca: "Wejdź do niezwykłego świata Beksińskich". Wejść na chwilę mogę, ale żyć w tym mrocznym świecie, to ja bym nie chciał. :?
P.S. Szczerze mówiąc, kiedy słuchałem pierwszych audycji Tomasza, nie wiedziałem, że ma ojca, który jest uznanym artystą.
greenrs napisał(a):Dla tych, co w temacie i klimacie ważna informacja: Trójka jutro (26.09.) o 22.05 powtórzy ostatnią audycję Tomka Beksińskiego z grudnia 1999r. :!:

Ta ostatnia jest w moim odczuciu okropna, przesiąknięta dekadentyzmem, mroczna, jak obrazy jego ojca, ale poniedziałkowe wieczory z "Romantykami muzyki rockowej" ogólnie wspominam bardzo pozytywnie. :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.09.2016 09:39

walp napisał(a):Plakat zachęca: "Wejdź do niezwykłego świata Beksińskich". Wejść na chwilę mogę, ale żyć w tym mrocznym świecie, to ja bym nie chciał. :?

Ja również. Mimo wielu okropieństw tego świata jestem bardzo pozytywnie nastawiony do życia :D
Mimo to książka Grzebałkowskiej "Beksińscy. Portret podwójny" bardzo mnie poruszyła. Po filmie spodziewam się tego samego (choć nie jest na podstawie książki).

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):Dla tych, co w temacie i klimacie ważna informacja: Trójka jutro (26.09.) o 22.05 powtórzy ostatnią audycję Tomka Beksińskiego z grudnia 1999r. :!:

Ta ostatnia jest w moim odczuciu okropna, przesiąknięta dekadentyzmem, mroczna, jak obrazy jego ojca, ale poniedziałkowe wieczory z "Romantykami muzyki rockowej" ogólnie wspominam bardzo pozytywnie. :wink:

Mimo, że Romantyków... słuchałem często, tej ostatniej audycji nigdy nie słyszałem (tylko jakieś fragmenty na Youtube). Dlatego podejmę dziś to ryzyko... :wink:
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 26.09.2016 11:27

greenrs napisał(a):Mimo to książka Grzebałkowskiej "Beksińscy. Portret podwójny" bardzo mnie poruszyła. Po filmie spodziewam się tego samego (choć nie jest na podstawie książki).

Właśnie zupełnie przypadkiem skończyłem czytać tę książkę, faktycznie mocna. Czyta się jak thriller a nie biografię.
A co do ostatniej audycji Tomka to bez problemu można jej posłuchać w internecie.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 29.09.2016 07:25

13 godzin obejrzany, dobry.

kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.09.2016 10:12

Wiele osób zachwyca się "Grą o tron".

Pomyślałem, ze może dam się skusić.
Jestem w drugim sezonie, 4 odcinek i ciągle czekam na wielkie łał i nic.

Hmm. Jestem cierpliwy, więc będę oglądać dalej. Obym na końcu nie stwierdził, że zmarnowałem łącznie dwie doby przed tv :twisted:
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 29.09.2016 12:51

kaszubskiexpress napisał(a):Wiele osób zachwyca się "Grą o tron".

Pomyślałem, ze może dam się skusić.
Jestem w drugim sezonie, 4 odcinek i ciągle czekam na wielkie łał i nic.

Hmm. Jestem cierpliwy, więc będę oglądać dalej. Obym na końcu nie stwierdził, że zmarnowałem łącznie dwie doby przed tv :twisted:

Miałem podobnie z Breaking Bad :)
Mimo wielkiej sympatii do Bryana Cranstona skapitulowałem pod koniec drugiego sezonu. Nie pomogły zachwyty w internecie.

Chyba po prostu się starzeję :D
Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.09.2016 22:05

Polecam serial Narcos...mnie wgniótł w fotel i czekam na drugi sezon.
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 29.09.2016 22:53

Drugi sezon Narcos troszkę zwolnił tempo opowieści (po prostu nie zostało już w wątku Pabla dużo do opowiedzenia - w końcu to na faktach) ale poziom trzyma...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2016 17:33

To było do przewidzenia bo serial tak naprawdę powinien zakończyć się po pierwszym sezonie...jest już drugi ?
edit : kurde jest, biorę się za niego... :D
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 30.09.2016 18:48

A w planach trzeci i dalej - tym razem przerzucimy się z Medelin na kartel z Cali...
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.10.2016 08:11

kaszubskiexpress napisał(a):Wiele osób zachwyca się "Grą o tron".
...

Znakomity serial na podstawie świetnej prozy.
Z niecierpliwością czekam na następny sezon choć chyba już znacznie wyprzedzi "leniwego" w piórze G.R.R. Martina.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 02.10.2016 23:31

...oglądałem dzisiaj ...dość ciekawy...dla myślących :wink:

http://www.filmweb.pl/film/Umys%C5%82+p ... 016-719245
weldon
Legenda
Re: Trochę humoru 2

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.10.2016 19:22

14492498_1120936874670108_1378583277512572510_n.jpg
:)
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 03.10.2016 20:57

... jeśli ten Smoleńsk będzie miał miejsce w Pałacu Namiestnikowskim to się wybiorę z całą rodziną ... :oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.10.2016 21:35

Niby teatr tam już kiedyś był, ale z drugiej strony chyba nie będą robić kina w miejscu, gdzie były zaślubiny z trupem? :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 221
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone