Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GOLDEN
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) GOLDEN » 05.03.2015 14:44

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Mało jest takich seriali zmuszających do refleksji.

Jak to nie ma? :) A Złotopolscy? A M jak miłość, Klan? Mnie zmuszają do refleksji nad kondycją umysłową naszego narodu :)

:mrgreen: :lol: :mrgreen:
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 05.03.2015 15:08

Bocian napisał(a):Mnie zmuszają do refleksji nad kondycją umysłową naszego narodu

Strata czasu :mrgreen:
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 05.03.2015 15:09

Bocian napisał(a):

Jak to nie ma? :) A Złotopolscy? A M jak miłość, Klan? Mnie zmuszają do refleksji nad kondycją umysłową naszego narodu :)

Nie zapomnijcie o tefałenowskich super produkcjach ........no ale musi być popyt , skoro takie dno się kręci i pokazuje.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 05.03.2015 15:28

ASIULA HK napisał(a):
Bocian napisał(a):Mnie zmuszają do refleksji nad kondycją umysłową naszego narodu

Te seriale to jak z disc polo. Wszyscy twierdzą, że badziewie i nie słuchają a sprzedaż płyt w miliony sztuk :)
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 05.03.2015 15:39

Bocian napisał(a):
ASIULA HK napisał(a):

Te seriale to jak z disc polo. Wszyscy twierdzą, że badziewie i nie słuchają a sprzedaż płyt w miliony sztuk :)

To ja mam odwrotnie niż wszyscy :mrgreen:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.03.2015 15:47

Jutro o 22.00 w TVN "Dziewczyna z tatuażem"

Dobra pozycja na piątkowy wieczór.
:hut:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 05.03.2015 15:49

Rzeczywiście niezły film. Byłem na nim w kinie. Gość kojarzy się z Bondem :) Szczególnie, że w czasie premiery były już zapowiedzi Skyfall :)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 05.03.2015 15:57

Bocian napisał(a):

Nie ma co wpadać w rozpacz. Jeśli to może być pocieszenie, to tego typu seriale są u zachodnich sąsiadów, w USA i na Antypodach. Zdanie mają proste: dostarczyć rozrywki (dla wielu wątpliwej jakości) i zarobić pieniądze (duże!). I zarabiają.
Serwis Wirtualnemedia.pl przygotował ranking najbardziej dochodowych polskich seriali ostatniej dekady.
Na 1. miejscu "Na Wspólnej", z wynikiem 2 079 719 150 zł. Dziesiątkę zamyka "Klan" z sumą 808 400 685 zł :!:

P.S.
Daleki jestem od obrony "fenomenu" takich seriali. Chciałem tylko podkreślić, że nasze społeczeństwo nie jest pod tym względem wyjątkowe.
Zdaniem psychologów (nie pamiętam nazwisk) ludzie mają w swojej naturze zakodowany odbiór fikсji. Na рoсzątku swoiсh dziejów, сzłowiek wуsłuсhiwał fantazуjnусh oрowiadań рrzу ognisku. Dziś ognisko zastąрili bohaterowie naszych ulubionych seriali. :)
Zdaniem innych psychologów, ludzi inteligentnусh nie рowinno interesować życie Mostowiaków, сzу Lubiczów. Podobno,
ludzie, którzу śledzą każdу odсinek i żуją żусiem bohaterów są mniej inteligentni? Nie wiem, nie znam się na psychologii. :wink:
rafalisko30
Cromaniak

Postnapisał(a) rafalisko30 » 05.03.2015 22:13

kaszubskiexpress napisał(a):Jutro o 22.00 w TVN "Dziewczyna z tatuażem"

A ja, doceniając wersję holyłódzką Finchera, polecam jednak wersję szwedzką, zwłaszcza, że zekranizowano całą trylogię millenium. Nie zamierzam wmawiać, że szwedzka jest lepsza, bo o gustach..., ale na pewno warto zobaczyć
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2015 14:12

walp napisał(a):Daleki jestem od obrony "fenomenu" takich seriali. Chciałem tylko podkreślić, że nasze społeczeństwo nie jest pod tym względem wyjątkowe.
Zdaniem psychologów (nie pamiętam nazwisk) ludzie mają w swojej naturze zakodowany odbiór fikсji. Na рoсzątku swoiсh dziejów, сzłowiek wуsłuсhiwał fantazуjnусh oрowiadań рrzу ognisku. Dziś ognisko zastąрili bohaterowie naszych ulubionych seriali. :)
Zdaniem innych psychologów, ludzi inteligentnусh nie рowinno interesować życie Mostowiaków, сzу Lubiczów. Podobno,
ludzie, którzу śledzą każdу odсinek i żуją żусiem bohaterów są mniej inteligentni? Nie wiem, nie znam się na psychologii. :wink:

Dobrze, że "fenomen' w cudzysłowie :)
Nie wiem jaka jest oglądalność polskich seriali, ta dochodowość nic mi nie mówi, bo jest rozłożona na dziesiątki lat emisji tych telenowel. Nie mam bladego ani zielonego pojęcia kogo interesuje życie Mostowiaków czy Lubiczów.
Dialogi żenujące, akcja - szlam i szmira, gra aktorów- drewno . Może kiedyś taki Klan miał potencjał ale teraz to zwykla braziliana. Polska pokazywana z tych serialach jakaś taka nienaturalna, akcja oderwana od rzeczywistości.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2015 14:15

rafalisko30 napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Jutro o 22.00 w TVN "Dziewczyna z tatuażem"

A ja, doceniając wersję holyłódzką Finchera, polecam jednak wersję szwedzką, zwłaszcza, że zekranizowano całą trylogię millenium. Nie zamierzam wmawiać, że szwedzka jest lepsza, bo o gustach..., ale na pewno warto zobaczyć

Zgadzam się. Z tych dwóch wersji, wg mnie "Millenium. Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet" było lepsze.
GOLDEN
Cromaniak

Postnapisał(a) GOLDEN » 06.03.2015 14:24

Blaugrana napisał(a): Polska pokazywana z tych serialach jakaś taka nienaturalna, akcja oderwana od rzeczywistości....

Uważasz,że jak Hanka Mostowiak nalewa zupę po raz dziesiąty,jest oderwana od rzeczywistości :?: :devil:
Te seriale napędzają gospodarkę.... :wink:....sprzedaż telewizorów rośnie.... :wink: Sam musiałem kupić drugi... :evil: :?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2015 14:29

GOLDEN napisał(a):
Blaugrana napisał(a): Polska pokazywana z tych serialach jakaś taka nienaturalna, akcja oderwana od rzeczywistości....

Uważasz,że jak Hanka Mostowiak nalewa zupę po raz dziesiąty,jest oderwana od rzeczywistości :?: :devil:
Te seriale napędzają gospodarkę.... :wink:....sprzedaż telewizorów rośnie.... :wink: Sam musiałem kupić drugi... :evil: :?

Jak wpada autem w kartonowe pudła, wstaje i ... umiera.
Po prostu - prawda czasu i prawda ekranu :)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 06.03.2015 14:47

Blaugrana napisał(a):
walp napisał(a):Daleki jestem od obrony "fenomenu" takich seriali. Chciałem tylko podkreślić, że nasze społeczeństwo nie jest pod tym względem wyjątkowe.

Dobrze, że "fenomen' w cudzysłowie :)

Z założenia i z premedytacją. Gdyby to ode mnie zależało zlikwidowałbym większość.
Blaugrana napisał(a):Nie wiem jaka jest oglądalność polskich seriali, ta dochodowość nic mi nie mówi, bo jest rozłożona na dziesiątki lat emisji tych telenowel.

Całkiem duża:
1. "Na dobre i na złe" - 5,2 mln
2. "Ojciec Mateusz" - 4,6 mln
3. "Blondynka"- 3,1 mln
4. "Komisarz Alex" - 2,4 mln
5. "Przyjaciółki" - 2,2 mln
Ramówka minionej jesieni, wg wirtualnemedia.pl

Dla porównania oglądalność programów
- informacyjnych:
1. "Teleexpress" - 4,39 mln
2. "Wiadomości" TVP1 - 3,91 mln

- publicystycznych:
1. „Tomasz Lis na żywo” - 2,51 mln
2. „Państwo w państwie” - 1,66 mln
Blaugrana napisał(a):Nie mam bladego ani zielonego pojęcia kogo interesuje życie Mostowiaków czy Lubiczów.

Tutaj portret psychologiczny jest mocno zróżnicowany, ale pamiętam, że wpadło mi takie zdanie,
że najwierniejszymi widzami seriali są mieszkańcy województw mazowieckiego i śląskiego. :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2015 18:54

walp napisał(a):Tutaj portret psychologiczny jest mocno zróżnicowany, ale pamiętam, że wpadło mi takie zdanie,
że najwierniejszymi widzami seriali są mieszkańcy województw mazowieckiego i śląskiego. :wink:

To dlatego mnie to nie dotyczy :)
W śląskim dawno temu mieszkałam a w mazowieckim tylko bywam :)
Natomiast seriale zagraniczne chętnie oglądam- Dexter, Breaking Bad, TWD, Homeland, GoT, Wikingowie...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 194
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone