Bocian napisał(a):Blaugrana napisał(a):Mało jest takich seriali zmuszających do refleksji.
Jak to nie ma?A Złotopolscy? A M jak miłość, Klan? Mnie zmuszają do refleksji nad kondycją umysłową naszego narodu
.png)
Bocian napisał(a):Blaugrana napisał(a):Mało jest takich seriali zmuszających do refleksji.
Jak to nie ma?A Złotopolscy? A M jak miłość, Klan? Mnie zmuszają do refleksji nad kondycją umysłową naszego narodu
ASIULA HK napisał(a):Bocian napisał(a):Mnie zmuszają do refleksji nad kondycją umysłową naszego narodu
Strata czasu
.png)
Bocian napisał(a):ASIULA HK napisał(a):Bocian napisał(a):Mnie zmuszają do refleksji nad kondycją umysłową naszego narodu
Strata czasu
Te seriale to jak z disc polo. Wszyscy twierdzą, że badziewie i nie słuchają a sprzedaż płyt w miliony sztuk
.png)
Jak to nie ma?A Złotopolscy? A M jak miłość, Klan? Mnie zmuszają do refleksji nad kondycją umysłową naszego narodu :)
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Jutro o 22.00 w TVN "Dziewczyna z tatuażem"
Dobra pozycja na piątkowy wieczór.
walp napisał(a):Daleki jestem od obrony "fenomenu" takich seriali. Chciałem tylko podkreślić, że nasze społeczeństwo nie jest pod tym względem wyjątkowe.
Zdaniem psychologów (nie pamiętam nazwisk) ludzie mają w swojej naturze zakodowany odbiór fikсji. Na рoсzątku swoiсh dziejów, сzłowiek wуsłuсhiwał fantazуjnусh oрowiadań рrzу ognisku. Dziś ognisko zastąрili bohaterowie naszych ulubionych seriali.
Zdaniem innych psychologów, ludzi inteligentnусh nie рowinno interesować życie Mostowiaków, сzу Lubiczów. Podobno,
ludzie, którzу śledzą każdу odсinek i żуją żусiem bohaterów są mniej inteligentni? Nie wiem, nie znam się na psychologii.
rafalisko30 napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):Jutro o 22.00 w TVN "Dziewczyna z tatuażem"
Dobra pozycja na piątkowy wieczór.
A ja, doceniając wersję holyłódzką Finchera, polecam jednak wersję szwedzką, zwłaszcza, że zekranizowano całą trylogię millenium. Nie zamierzam wmawiać, że szwedzka jest lepsza, bo o gustach..., ale na pewno warto zobaczyć
.png)
Blaugrana napisał(a): Polska pokazywana z tych serialach jakaś taka nienaturalna, akcja oderwana od rzeczywistości....

GOLDEN napisał(a):Blaugrana napisał(a): Polska pokazywana z tych serialach jakaś taka nienaturalna, akcja oderwana od rzeczywistości....
Uważasz,że jak Hanka Mostowiak nalewa zupę po raz dziesiąty,jest oderwana od rzeczywistości![]()
Te seriale napędzają gospodarkę........sprzedaż telewizorów rośnie....
Sam musiałem kupić drugi...
![]()
.png)
Blaugrana napisał(a):walp napisał(a):Daleki jestem od obrony "fenomenu" takich seriali. Chciałem tylko podkreślić, że nasze społeczeństwo nie jest pod tym względem wyjątkowe.
Dobrze, że "fenomen' w cudzysłowie
Blaugrana napisał(a):Nie wiem jaka jest oglądalność polskich seriali, ta dochodowość nic mi nie mówi, bo jest rozłożona na dziesiątki lat emisji tych telenowel.
Blaugrana napisał(a):Nie mam bladego ani zielonego pojęcia kogo interesuje życie Mostowiaków czy Lubiczów.
walp napisał(a):Tutaj portret psychologiczny jest mocno zróżnicowany, ale pamiętam, że wpadło mi takie zdanie,
że najwierniejszymi widzami seriali są mieszkańcy województw mazowieckiego i śląskiego.