To jak to było, bo po Mogadiszu zmieniono procedury i tam po Afganie znowu zmieniono?
Bocian napisał(a):Proszę i jest fachowiec od zielonej taktyki
To jak to było, bo po Mogadiszu zmieniono procedury i tam po Afganie znowu zmieniono?Bo Mogadisz był przed wydarzeniami pokazanymi w Ocalonym
Blaugrana napisał(a):Bocian napisał(a):Proszę i jest fachowiec od zielonej taktyki
To jak to było, bo po Mogadiszu zmieniono procedury i tam po Afganie znowu zmieniono?Bo Mogadisz był przed wydarzeniami pokazanymi w Ocalonym
Nie rozumiem z tymi procedurami...wiem że Mogadisz był wcześniej.
Mogadisz - 1993
Wydarzenia w Ocalonym - 2005.
Ale co to ma wspólnego z tymi procedurami ?
Czy to ja napisalam że po Afganie coś zmieniono ?
I nie fachowiec. Normalnie, jak każdy kto ogląda jakiś film a potem zajrzy do wiki.
Bocian napisał(a):Blaugrana napisał(a):Bocian napisał(a):Proszę i jest fachowiec od zielonej taktyki
Mogadisz - 1993
I nie fachowiec. Normalnie, jak każdy kto ogląda jakiś film a potem zajrzy do wiki.
Nic już, nicWszystko cacy
Film jak najbardziej do polecenia, dużo mówią o braterstwie, dużo heroizmu, dużo upadków na skałyAle "Helikopter..." był lepszy
Bardziej za serce chwytała ta scena jak biegli
I flagę amerykańska chyba było częściej widać
Bocian napisał(a):Blaugrana napisał(a):Ta scena z "Helikoptera..." kiedy biegli to najlepsza scena
Od 5 :10
Typowo amerykańska bajkaAle film ok. Naprawdę dobry. Kiedyś takim hitem było Komando Foki z Kylem Reesem
Blaugrana napisał(a):Bocian napisał(a):Blaugrana napisał(a):Ta scena z "Helikoptera..." kiedy biegli to najlepsza scena
Od 5 :10
Typowo amerykańska bajkaAle film ok. Naprawdę dobry. Kiedyś takim hitem było Komando Foki z Kylem Reesem
Amerykanie nakręcą film to nie ma ( cenzura) we wsi
.png)
.png)
Bocian napisał(a):Blaugrana napisał(a):Bocian napisał(a):Proszę i jest fachowiec od zielonej taktyki
Mogadisz - 1993
Nic już, nicWszystko cacy
Film jak najbardziej do polecenia, dużo mówią o braterstwie, dużo heroizmu, dużo upadków na skałyAle "Helikopter..." był lepszy
Bardziej za serce chwytała ta scena jak biegli
I flagę amerykańska chyba było częściej widać
.png)
.png)
kocisko napisał(a):W temacie braterstwa broni i heroizmu to mogę polecić We Were Soldiers
.png)
A&P napisał(a):...A pamiętacie "Łzy słońca"?
Z Brucem W.?
Kręcony na faktach - amerykańscy specjalsi próbują ewakuować amerykańskich cywilów. W efekcie starają się wyprowadzić całą wioskę z nigerii.
Mocny i dosadny film. I mimo flagi powiewającej gdzieś w tle, wart obejrzenia.
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.