Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Eurowizja 2014

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.05.2014 21:22

Mi się podobały Niemcy, Szwajcaria i Francja :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.05.2014 21:25

A mnie Słowenia.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 14.05.2014 21:43

A mnie się nic nie podobało!! Tandeta z roku na rok coraz bardziej "widowiskowa" niż ŚPIEWANA!!
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2014 21:47

Mi się podobało jak wyszli Finowie i pan powiedział, że są zainspirowani Coldplayem, w związku z czym zagrali jak ... Coldplay :D

Trochę chłopcy zaszaleli, bo niewiele w tym było niecoldplayowego tylko czegoś od nich :)

VONPLES napisał(a):A mnie się nic nie podobało!! Tandeta z roku na rok coraz bardziej "widowiskowa" niż ŚPIEWANA!!

W tym samym czasie leciał ten program na TVN, co śpiewają, to muszę przyznać, że poziom wykonania był dużo wyższy, niż na EV :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.05.2014 21:53

VONPLES napisał(a):A mnie się nic nie podobało!! Tandeta z roku na rok coraz bardziej "widowiskowa" niż ŚPIEWANA!!

No ale z tej tandety wybieramy :smo:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2014 22:00

jara napisał(a):No ale z tej tandety wybieramy :smo:

Znaczy - trzeba wykazać się tolerancją? ;)

Poza tym tylko połowicznie wybieramy :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.05.2014 22:10

Abstrahując od skandali, poziomu muzycznego wykonów, mnie zawsze podobała się idea festiwalu.
W latach 60' i 70' (później jeszcze chyba też) wykonywanie piosenki w języku ojczystym było obowiązkowe.
Chyba w roku 1999 roku przywrócono całkowitą dowolność wyboru języka. Zatarło to z pewnością narodowy charakter wykonań, bo większość wykonawców wybiera obecnie niestety język angielski.
Z drugiej strony zdecydowanie zwiększyło szanse na wygraną dla państw nieanglojęzycznych.
Dlatego tak bardzo cenię wszelkie (nie tylko na juroszoł) wykonania w językach narodowych.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.05.2014 22:11

weldon napisał(a):
jara napisał(a):No ale z tej tandety wybieramy :smo:

Znaczy - trzeba wykazać się tolerancją? ;)

Poza tym tylko połowicznie wybieramy :D

Wg. mojego światopoglądu i upodobań reprezentantka Słowenii zasługuje na moje uznanie. Nie oczekuję, że wszyscy to pochwalą, dopuszczalne są słowa krytyki, lecz ja tak uważam.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.05.2014 22:17

Niestety, nie utkwiła mi w pamięci więc od krytyki się wytrzymam :-D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2014 22:20

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Na co, po serii fleków, straciłam ochotę.

Za szybko się poddajesz :) Nie nauczyłaś się po piłce nożnej? Z niektórymi nie ma sensu rozmawiać :)

No właśnie jak nie ma sensu to się poddaję :) Tylko dla jakiegoś sensu warto kruszyć kopie :)
A że to niby wątek muzyczny to sobie zanucę :
" Love me gender, love me sweet, never let me go.
You have made my life complete and I love you so.
Love me gender, love me true, all my dreams fulfill. ..."
Tak a propos ten to miał głos :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2014 22:22

Takie są klimaty tego festiwalu :roll:

Chodzi o to, żeby zaistnieć, przebić się. :!:
A ponieważ trzeba się dopasować do gustów widzów i jury,
to niektórzy wyjdą z siebie i staną się dla lansu babą z brodą 8)

Wszystko jest na sprzedaż 8)

I nie ma żadnego powodu do tego, żeby z tej okazji toczyć wojnę na forum,
artystyczne prowokacje się olewa, a nie goni baby z brodą z siekierą, z pianą na ustach :wink:
globtrotuar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) globtrotuar » 14.05.2014 22:44

Lednice napisał(a):artystyczne prowokacje się olewa, a nie goni baby z brodą z siekierą, z pianą na ustach :wink:

Tak, artystyczne prowokacje się olewa. Ale w tym problem, żeby nie były one promowane i premiowane.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.05.2014 23:05

Taka moda nastała i nie tylko w TVP, TVN tez promuje 2 panie które się kochają i walczą o wspólne gniazdko w postaci mieszkania. Co prawda naprawdę idzie im najlepiej ze wszystkich uczestników.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.05.2014 07:15

gusia-s napisał(a):Niestety, nie utkwiła mi w pamięci więc od krytyki się wytrzymam :-D

Dla przypomnienia :)

gusia-s napisał(a):TVN tez promuje 2 panie

Ale TVN nie jest telewizją publiczną, ani o zasięgu ogólnokrajowym, więc tam obowiązują diametralnie inne standardy, polegające na zarabianiu poprzez pokazywanie treści, która ma zaspokoić najmniej wybredne gusta ;)

TVP ma spełniać misję ... Podobno, w ramach tej misji, będzie teraz program o szukaniu ... żony dla chłopa :roll:

Nie wiem, czy to poprawne, ale jako kandydatki zostały dopuszczone tylko ... kobiety :D
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 15.05.2014 07:24

gusia-s napisał(a):Mi się podobały Niemcy, Szwajcaria i Francja :)

A mnie: Szwecja, Holandia, Niemcy, Szwajcaria i Słowenia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.