Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga z wawy do Pag > Novalja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
urbinio
Globtroter
Droga z wawy do Pag > Novalja

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 18.06.2009 08:19

Witam jako ze jadę w ostatni tydz lipca do Chorwacji chciałbym się zapytać o trasę warszawa- novalija. Czytałem już dużo o trasach na tym forum ale przeważnie każda biegnie przez Czechy i Austrie. Dużo znajomych mówiło mi ze w Austrii są strasznie duże korki i no i ze drogie winiety.Podobno taniej jest przez Słowacje i Węgry i jak ominąć to nieszczęsna autostradę w slowenii, która jest tak droga. Czy to prawda czy ktoś już jechał ta trasą. Jak tak to chętnie posłucham jak jechał. Najlepiej albo główne trasy albo przez jakie miasta jechał ile kosztowały autostrady i na jakie ,,niespodzianki'' można się natknąć?? Z góry dzięki za pomoc
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.06.2009 08:22

Skoro czytałeś forum to Wiesz, że w A nie jest tak źle, winieta 7,70, SLO można bokiem a w CZ i SK winiety to grosze, na Węgrzech można drogą 86 bez dodatkowych opłat więc po co te obawy? Jakieś nieścisłości tu widzę.
Drogi są tu pięknie opisane.
Krótko mówiąc - zapraszam do czytania FAQ.
hassanbey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hassanbey » 19.06.2009 19:58

W Austrii trafisz na korki jak polecisz piątek/sobota. Ja nauczony doświadczeniem (w 2 lata temu stałem w 26 km korku na wjazd do tunelu,oraz 10 km przed Monahium - lecę ze Szczecina),jeżdżę w środku tygodnia i przelatuję Austrię i Niemcy na bieżąco.
Powodzenia
Kynio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kynio » 19.06.2009 20:22

Jesli pojedziesz przez SK i HU to nie przez SLO ........Slowacja gratis, a 4 dniowa winietka HU za 420 km autostrady 1530 HUF - okolo 25 PLN....
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 19.06.2009 20:50

urbinio napisał(a):Witam jako ze jadę w ostatni tydz lipca do Chorwacji chciałbym się zapytać o trasę warszawa- novalija. Czytałem już dużo o trasach na tym forum ale przeważnie każda biegnie przez Czechy i Austrie. Dużo znajomych mówiło mi ze w Austrii są strasznie duże korki i no i ze drogie winiety.Podobno taniej jest przez Słowacje i Węgry i jak ominąć to nieszczęsna autostradę w slowenii, która jest tak droga. Czy to prawda czy ktoś już jechał ta trasą. Jak tak to chętnie posłucham jak jechał. Najlepiej albo główne trasy albo przez jakie miasta jechał ile kosztowały autostrady i na jakie ,,niespodzianki'' można się natknąć?? Z góry dzięki za pomoc

Tutaj znajdziesz odpowiedź
forum/viewtopic.php?t=23533&highlight=
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 07.07.2009 20:28

Też jedziemy w 8 osób do Novalji od 18 do końca lipca...

Jeśli mogę pomóc to polecam stronę www.viamichelin.pl
Ja tylko staram się ominąć Słowenię inne koszta można przeżyć...
Badi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 08.07.2009 13:29

Kynio napisał(a):Jesli pojedziesz przez SK i HU to nie przez SLO ........Slowacja gratis, a 4 dniowa winietka HU za 420 km autostrady 1530 HUF - okolo 25 PLN....

No chyba, że jedziesz autostradą słowacką a ta nie jest gratis...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.07.2009 13:41

sviva napisał(a):Też jedziemy w 8 osób do Novalji od 18 do końca lipca...

Jeśli mogę pomóc to polecam stronę www.viamichelin.pl
Ja tylko staram się ominąć Słowenię inne koszta można przeżyć...

tez tam bedziemy w okolicach 17-go przez jakies 2-3 dni

Slowenia to 15 eurasow i mamy w planie wracac od samej Istrii do Austriackiej granicy

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone