Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga do Omiszu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DEKO
Podróżnik
Droga do Omiszu

Nieprzeczytany postnapisał(a) DEKO » 19.03.2008 21:16

Witam forumowiczów cro.pl
Bardzo prosze o info czy to prawda że dojazd do Omisza jest bardzo cieżki tzn czy te serpentyny sa naprawde strome i czy naprawde sie tak bardzo cieżko jedzie. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2008 21:27

Gdzie się takich bzdur naczytałeś,lub kto ci to naopowiadał.Do Splitu masz autostradę a ze Splitu do Omisia masz ok.20 km normalnej drogi o wzmożonym ruchu co prawda krętej ale bez przesady to nie są serpentyny,i jedzie się tą drogą zupełnie spokojnie.(O ile chodzi tobie o Omiś k.Splitu)
Ostatnio edytowano 19.03.2008 21:30 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
WLODEK40K
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WLODEK40K » 19.03.2008 21:29

Witam!
Może droga nie należy do łatwych, ale widoki jakie z niej się roztaczają zrekompensują wszystko. Ja jechałem do Omiszu po raz pierwszy w 2007r i nie wydaje mi się żeby Ciebie coś zaskoczyło. Jedź smiało i nie przejmuj się trudnościami drogi, moim zdaniem nie jest tak źle jak niektórzy piszą. Jeżeli chcesz poznać trudną drogę jedz na Św. Jurę to dopiero jest wyzwnie.
Pozdrawiam
DEKO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) DEKO » 19.03.2008 21:32

dziękim za info. A to że napisałem to co napisałem to zasługa znajomych którzy tam byli w ubiegłym roku (przynajmniej tak twierdzili) bo bo tym co mi napisałes mam wątpliwości czy naprawdę tam byli.

dzięki :wink:
marc672
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc672 » 19.03.2008 21:35

Do Splitu atostrada, a dalej kawałek normalnej jadranki, zupełnie spokojnie.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.03.2008 21:46

WLODEK40K napisał(a):Witam!
Może droga nie należy do łatwych, ale widoki jakie z niej się roztaczają zrekompensują wszystko. Ja jechałem do Omiszu po raz pierwszy w 2007r i nie wydaje mi się żeby Ciebie coś zaskoczyło. Jedź smiało i nie przejmuj się trudnościami drogi, moim zdaniem nie jest tak źle jak niektórzy piszą. Jeżeli chcesz poznać trudną drogę jedz na Św. Jurę to dopiero jest wyzwnie.
Pozdrawiam

Jak Sw. Jure to wyzwanie to Hvar od Sućuraja to wyzwanie do kwadratu
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.03.2008 21:51

DEKO napisał(a):Witam forumowiczów cro.pl
Bardzo prosze o info czy to prawda że dojazd do Omisza jest bardzo cieżki tzn czy te serpentyny sa naprawde strome i czy naprawde sie tak bardzo cieżko jedzie. :lol:

Pewnie Ci chodzi o to by nie stać w korkach w sezonie na Jadrance ;Split -Omisz..... i zjechać od gór cfaniaku. :wink:
WLODEK40K
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WLODEK40K » 19.03.2008 21:53

Dzięki Torac za informację. Bardzo lubię wyzwania i postaram się sprawdzić tą traskę.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.03.2008 22:19

WLODEK40K napisał(a):Dzięki Torac za informację. Bardzo lubię wyzwania i postaram się sprawdzić tą traskę.

Ale może z Hvarem jestem nieobiektywny bo robilem tę trasę na totalnym wyczerpaniu -17h jazdy bez odpoczynku
A Jure rekraacynie na świeżutko .
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 20.03.2008 10:26

DEKO napisał(a):Witam forumowiczów cro.pl

Dołączam do opini przedmówców - dojazd do Omiša nie jest ani straszny, ani niebezpieczny.
Natomiast trzeba wspomnieć, że istnieje tzw. stara droga do/ze Splitu i tu emocji oraz widoków jest nieporównanie więcej - polecam, ale jako wycieczkę w pogodny dzień ale nie jako końcowy etap długiej, męczącej podróży.
Na zdjęciu widok na ujście Cetiny i Omiš właśnie z tej drogi.

Pozdrav :hut:

Obrazek
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 20.03.2008 10:34

Obrazek
oceń sam
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 20.03.2008 10:35

Obrazek

OMIŚ

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone