napisał(a) Kapitańska Baba » 28.06.2022 08:11
wikol napisał(a):Dla mnie najlepszym rozwiązaniem to mieszkanie w mieście plus fajna działka rekreacyjna pod miastem.
No chyba żebym był milionerem i było by mnie stać na wszystko.
Dla Ciebie może i tak ale to nie oznacza, że dla każdego
Mieszkaliśmy w bloku wiele lat. Było jak było, wolę zapomnieć.
Później rok czasu mieszkając w bloku mieliśmy do wyłącznej dyspozycji domek za miastem na wyjazdy weekendowe.
Ponieważ nasza córa była wtedy mała - chcieliśmy aby jak najwięcej biegała po podwórku i spędzała czas na powietrzu.
Przez całe lato w piątek wyjeżdżaliśmy do tego domku, w niedzielę wieczorem wracaliśmy do siebie.
Po miesiącu miałam tego dość, po trzech powiedziałam: nigdy więcej!!! Siłą mnie tam nie wyciągniecie!!! Ciągłe pakowanie, jazda, rozpakowywanie, sprzątnie przed wyjazdem - nie, nie, nie.
Od 12 lat mieszkamy w domu pod miastem. I nigdy dobrowolnie nie wrócimy do bloku. Jest nam tu za dobrze żeby myśleć o jakiejkolwiek zmianie.
Od ponad dwóch miesięcy mam zakaz prowadzenia samochodu - dzieci w tym czasie chodziły do szkoły, poradziliśmy sobie z tym bez żadnego problemu. Nie raz pytałam je czy chciałyby mieszkać w mieście w bloku. Zawsze w odpowiedzi słyszę: w życiu!!!
Więc jak widzisz gusta są różne, nie uogólniaj

(ps - milionerami nie jesteśmy

)
Jedni kochają bloki, inni domy w środku lasu