piekara114 napisał(a):A koleżanka budująca dom donosi, że ocieplenie też mocno do góry, ich wybrany typ dwukrotnie.
Mój upatrzony, do którego się przymierzałem, w ciągu roku podrożał 35450pln
.png)
te kiero napisał(a):piekara114 napisał(a):A koleżanka budująca dom donosi, że ocieplenie też mocno do góry, ich wybrany typ dwukrotnie.
Mój upatrzony, do którego się przymierzałem, w ciągu roku podrożał 35450pln
.png)

.png)
sito_zabrze napisał(a):Tak, domek nabiera rozpędu![]()
Fundament 3 dni
Konstrukcja 3 dni![]()
Komin 0,5 dnia
Dach ( cały z orynnowaniem ) 1 dzień![]()
Elektryka ( rozłożenie kabli ) w całym domu 3,5 godziny....![]()
Hydraulik 6h...
Przed nami okna i drzwi ( podobno 1 dzień ).
Ocieplenie ścian i stropu od wewnątrz wełną. Na to regipsy.
Potem ocieplenie z zewnątrz styropianem plus tynk.
Jak to będzie gotowe wchodzi drugi raz hydraulik na 1 dzień, rozkłada w całym domu podłogówkę, na to idzie wylewka. Po tym przychodzi jeszcze raz elektryk i wyciąga kable że ścian, montuje je w puszki. Gdyby nie problemy z materiałami dom byłby już praktycznie skończony.
Ogólnie ktoś policzył ile dni były poszczególne ekipy na budowie nie licząc przerw które są konieczne (schnięcie wylewki, fundamentu, ścian itp ) i wyszło całe 33 dni. Tyle trwa budowa takiego domku![]()
Bym zapomniał, niedawno była kolejna podwyżka. Aktualna cen to 315 tys.... Dzięki temu że podpisaliśmy umowę w zeszłym roku ( 260 tys ) można powiedzieć że działkę mamy "gratis"![]()
![]()
Dzisiaj walczyłem z kablologią do alarmu, tv i internetu.... 10h z kumplem i kilka wypitych Radlerków, zero procent ofkors

.png)
.png)
sito_zabrze napisał(a):Jak ktoś wylatuje z Pyrzowic to zapraszamy na darmowy parking, drinka czy nawet nocleg jak bedzie trzeba, połączony ze śniadaniem rzecz jasna
.png)
sito_zabrze napisał(a):Jak ktoś wylatuje z Pyrzowic to zapraszamy na darmowy parking, drinka czy nawet nocleg jak bedzie trzeba, połączony ze śniadaniem rzecz jasna
.png)
.png)
sito_zabrze napisał(a):https://lh3.googleusercontent.com/99_pna8-EXlmggCuSzMG0IGFNcaIg81Ev29NNZAXFAgpYQtBHmlAd4CN8i9R7ZWBJYlD3MtyCzTgFtYCm02PkprzAwzlwgefkVEIV3545ic_3GQzjY02mEX7vOp56lApIIeBY0vuuTEglhwpiCyUZwLnR569mLHerqHkELNUsRailaC68ZInd2NjJKXdRqQIoAsBp-SsYyqzjqx2D6V8Xk7D1NegwlXvhom1LmBAdiTWKaK1h-uHEo8VcNA6co2VQ_Jon85NQTJZHg1_EEu21V_gXGfuRwEZCPeTDGceM6RMzHjBEykdq3KZXFQKXKCBa3j60bxf7U5QCzXcju_a2oHYKnXFRyZZxw2NnpUR90CSe3RVCEE-46BoDj_jGqmHZE0fciID-KxMtjl-ziuGHLbpDAPUuGG8oLoDbO4ohvGwGemqOAvfRFYjTBqE9jrFLMzvbimrmowVMaXBbwUqVWjxv2wH8DiRUTK_79Y27vjM7U1aw3JR59kyIOna9VAW6dVUQ6nrHDxB2SxKi6cTh9ip7oMr0d2b8Jb30_kA9SkhhIEd1zkHIMnT2Emn2YWtoHzoH-VpVRlMzi9-o7_9v3LzN4dJZEXvzRognSCzc-SgnRcsrA_EKPliTohrh8yCxuWeyY0WoDmRIMAU7007LFRucyVy-Bt6T5tTZmLdDEnz0cJ2BBK2BXUB1PlzyW6scANH4SBd86HtT2UAt5zcXGgB=w1081-h814-no?authuser=0
Teraz ?