Re: developerka.cro.pl
napisał(a) sito_zabrze » 14.05.2021 22:48
alechandro napisał(a):Faktycznie, tarzanie w śniegu to koronny argument do posiadania domu, cisza, spokój w domu poza miastem to już na ogół legenda. Jak widać nie wszyscy są zwolennikami domu mimo, że ich na ten dom stać. Niektórzy świadomie wybierają mieszkanie, np. ja mimo, że przed kupnem mieszkania byłem bliski kupna działki. Są tacy jednak, którzy widzą tylko czubek własnego nosa i musza się nieco polansować

Taki widok jaki ja mam z balkonu w mieszkaniu to ciężko znaleźć w niejednym domu.
Wrzuć fotkę to ocenimy
Ależ nikt nikogo nie namawia.... My wybraliśmy świadomie po 40 latach gnicia w bloku. Wszyscy nasi znajomi którzy mają dom z dala od aglomeracji żyją innym tempem. W domu ( małym ) można żyć tak samo jak w mieszkaniu. Jeżeli zrobi sie w nim kotłownię, piwnicę, garaż z warsztatem, ogródek ze skalniakami , warzywniak to pewnie jest co robić

. My nie zamierzamy robić nic prócz koszenia trawy ( robię to aktualnie na RODOS mieszkając w bloku ). Obok domu bedzie tej trawy 2x tyle co na ogródku działkowym , jakieś 600m . Jakieś 3h spacerku za kosiarką w słoneczku i piwkiem w ręce raz na 2 tygodnie lub 3 tygodnie w zależności od pogody.
Jedyną ekstrawagancją będzie basen, być może kryty, używany od maja do października. Ale to jak $$$ zostaną .
P.S. Umowę podpisaliśmy w zeszłym roku, od stycznia 2021 do teraz ten sam domek podrożał ( wzrost cen materiałów ) o 20k