Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

developerka cro.pl

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak
Re: developerka.cro.pl

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 13.04.2021 15:11

Życie na wsi też może być fajne :mrgreen:

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2021 15:17

Co wolny wybieg, to wolny wybieg. :oczko_usmiech:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 13.04.2021 15:27

...ale sniegu nie widze...
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 13.04.2021 22:03

sito_zabrze napisał(a):Życie na wsi też może być fajne :mrgreen:

Obrazek

Czy...to...Zosia z Pana Tadeusza? :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2021 08:47

Na pewno nie ksiądz Robak. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2021 10:34

Faktycznie, tarzanie w śniegu to koronny argument do posiadania domu, cisza, spokój w domu poza miastem to już na ogół legenda. Jak widać nie wszyscy są zwolennikami domu mimo, że ich na ten dom stać. Niektórzy świadomie wybierają mieszkanie, np. ja mimo, że przed kupnem mieszkania byłem bliski kupna działki. Są tacy jednak, którzy widzą tylko czubek własnego nosa i musza się nieco polansować ;)
Taki widok jaki ja mam z balkonu w mieszkaniu to ciężko znaleźć w niejednym domu.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 14.04.2021 14:21

alechandro napisał(a): Niektórzy świadomie wybierają mieszkanie, np. ja mimo, że przed kupnem mieszkania byłem bliski kupna działki. Są tacy jednak, którzy widzą tylko czubek własnego nosa i musza się nieco polansować ;)
Taki widok jaki ja mam z balkonu w mieszkaniu to ciężko znaleźć w niejednym domu.

Cóż za wielkie ego bije z tej wypowiedzi :lol:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 14.04.2021 19:45

Bravik napisał(a):Na pewno nie ksiądz Robak. :mrgreen:

...chyba Telimena...chociaż bez okularów to ja ...

/czyżby szykowała się nowa zmiana prowadząca?/
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 12.05.2021 19:34

No i jak tam...fundamenty już zalane? :D
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 14.05.2021 22:30

Mało zaglądam na forum bo czasu nie ma :(
Zerkam tylko co tam o szczepionkach i wakacjach ad`2021 ( chyba nie pojedziemy w tym roku ) :roll: :cry:

sito_zabrze napisał(a):
Kredyt przyznany dwa dni temu....
Początek budowy plus minus połowa czerwca 8O :mrgreen: :oczko_usmiech:

Start dokładnie 28 czerwca :mrgreen:
Cała papierologia ogarnięta. Ogrzewanie robimy podłogowe ( wodne ) , ale na razie bez jednostki zasilającej... Zrezygnowaliśmy z komina także paliwo stałe odpada :oczko_usmiech:
Zostaje przygotować działkę ( skosić ) i wyznaczyć miejsce ( geodeta )

Kolorystyka bedzie jak u większości teraz :mrgreen: Elewacja budyniowa, dach antracyt, okna złoty dąb :oczko_usmiech:

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2021 22:34

sito_zabrze napisał(a):Zostaje przygotować działkę ... i wyznaczyć miejsce ( geodeta )

Trochę za daleko mam :wink:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 14.05.2021 22:48

alechandro napisał(a):Faktycznie, tarzanie w śniegu to koronny argument do posiadania domu, cisza, spokój w domu poza miastem to już na ogół legenda. Jak widać nie wszyscy są zwolennikami domu mimo, że ich na ten dom stać. Niektórzy świadomie wybierają mieszkanie, np. ja mimo, że przed kupnem mieszkania byłem bliski kupna działki. Są tacy jednak, którzy widzą tylko czubek własnego nosa i musza się nieco polansować ;)

Wrzuć fotkę to ocenimy :wink:

Ależ nikt nikogo nie namawia.... My wybraliśmy świadomie po 40 latach gnicia w bloku. Wszyscy nasi znajomi którzy mają dom z dala od aglomeracji żyją innym tempem. W domu ( małym ) można żyć tak samo jak w mieszkaniu. Jeżeli zrobi sie w nim kotłownię, piwnicę, garaż z warsztatem, ogródek ze skalniakami , warzywniak to pewnie jest co robić :roll: . My nie zamierzamy robić nic prócz koszenia trawy ( robię to aktualnie na RODOS mieszkając w bloku ). Obok domu bedzie tej trawy 2x tyle co na ogródku działkowym , jakieś 600m . Jakieś 3h spacerku za kosiarką w słoneczku i piwkiem w ręce raz na 2 tygodnie lub 3 tygodnie w zależności od pogody.

Jedyną ekstrawagancją będzie basen, być może kryty, używany od maja do października. Ale to jak $$$ zostaną .

P.S. Umowę podpisaliśmy w zeszłym roku, od stycznia 2021 do teraz ten sam domek podrożał ( wzrost cen materiałów ) o 20k :roll:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 14.05.2021 22:57

Janusz Bajcer napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Zostaje przygotować działkę ... i wyznaczyć miejsce ( geodeta )

Trochę za daleko mam :wink:

Chciałoby Ci sie na emeryturze po krzokach łazić ? :oczko_usmiech: :wink:

Mamy w towarzystwie geodetę, który w zamian za to ze nie odpuścimy kolejnego wyjazdu w góry z całą ekipą wytyczy nam budynek, a potem na zakończenie budowy zrobi ostatnie pomiary, po kosztach :oczko_usmiech: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2021 23:03

No to SUPER. :lol: :idea:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 15.05.2021 05:20

sito_zabrze napisał(a):(...) Wszyscy nasi znajomi którzy mają dom z dala od aglomeracji żyją innym tempem.
(...)
My nie zamierzamy robić nic prócz koszenia trawy (...)
Kiedyś nasi "miastowi" znajomi pytali (a może nawet twierdzili) czy dużo roboty jest wokół domu.
Z pomocą przyszedł mi Mistrz Tarantino ze scenką z Pulp Fiction.
Deczko zmieniłem "słowa na tablicy"...
- czy widziałeś przy wjeździe do naszej wioski tabliczkę z napisem "obóz pracy"?
- nie.
- a wiesz dlaczego jej nie widziałeś?
- nie.
- bo jej tam nie ma.

:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone