.png)
.png)
te kiero napisał(a):sito_zabrze napisał(a):https://lh3.googleusercontent.com/99_pna8-EXlmggCuSzMG0IGFNcaIg81Ev29NNZAXFAgpYQtBHmlAd4CN8i9R7ZWBJYlD3MtyCzTgFtYCm02PkprzAwzlwgefkVEIV3545ic_3GQzjY02mEX7vOp56lApIIeBY0vuuTEglhwpiCyUZwLnR569mLHerqHkELNUsRailaC68ZInd2NjJKXdRqQIoAsBp-SsYyqzjqx2D6V8Xk7D1NegwlXvhom1LmBAdiTWKaK1h-uHEo8VcNA6co2VQ_Jon85NQTJZHg1_EEu21V_gXGfuRwEZCPeTDGceM6RMzHjBEykdq3KZXFQKXKCBa3j60bxf7U5QCzXcju_a2oHYKnXFRyZZxw2NnpUR90CSe3RVCEE-46BoDj_jGqmHZE0fciID-KxMtjl-ziuGHLbpDAPUuGG8oLoDbO4ohvGwGemqOAvfRFYjTBqE9jrFLMzvbimrmowVMaXBbwUqVWjxv2wH8DiRUTK_79Y27vjM7U1aw3JR59kyIOna9VAW6dVUQ6nrHDxB2SxKi6cTh9ip7oMr0d2b8Jb30_kA9SkhhIEd1zkHIMnT2Emn2YWtoHzoH-VpVRlMzi9-o7_9v3LzN4dJZEXvzRognSCzc-SgnRcsrA_EKPliTohrh8yCxuWeyY0WoDmRIMAU7007LFRucyVy-Bt6T5tTZmLdDEnz0cJ2BBK2BXUB1PlzyW6scANH4SBd86HtT2UAt5zcXGgB=w1081-h814-no?authuser=0
Teraz ?
Ten taras jest w standardzie w IS czy za dopłatą? Jak dla mnie to niezbędna część domu. Najbardziej brakuje mi w bloku jedzenia posiłków na zewnątrz (balkon wąski) oraz wypoczynku na zewn. np na hamaku pod takim zadaszeniem.
. .png)
te kiero napisał(a):Spoko, ładnie zintegrowany z dachem.
W tym zwalę ziemi ogarnąłbym piwniczkęserio.
.png)
.png)
.png)
greenrs napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Blok na szkodach, mieszkanie remontowane 15 lat temu , wszystko krzywe , 5100 za metr...
Toż to szokW moim mieście takie ceny?!
.png)
sito_zabrze napisał(a):Blok na szkodach, mieszkanie remontowane 15 lat temu , wszystko krzywe , 5100 za metr....
.png)
piekara114 napisał(a):Ceny poszły do góry, że szok. U mnie 38 m za 300 tys. się sprzedaje.... Mieszkań po prostu brak, zwłaszcza w obecnej wojennej sytuacji...
Wysoka cena mieszkania w sprzedaży i budowa domu ma też drugą stronę: szybko i mocno wzrastające raty kredytów, a przy budowie i remoncie wzrost kosztów wykończenia i ograniczona dostępność niektórych materiałów i tym samym znaczny wzrost ich cen...
Mój kolega miał w tym roku zacząć kopać fundamenty (przełożone w czasie przez pandemię), ponownie się wstrzymuje...wzrastające koszty trzymają, a nie sztuka zacząć i budować kolejne kilka lat....
sito_zabrze - powodzenia. Na jakim etapie budowy jesteś?
.png)
.png)
sito_zabrze napisał(a):Nas uratowała szybka decyzja o budowie i gwarancja ceny przez rok. Teraz nasz dom jest wyjściowo o 75 tys droższy....
(...)
Jak ktoś w zeszłym roku wziął kredyt na styk na dom murowany to myślę że ma problem, duży problem
sito_zabrze napisał(a):Także szybko sprzedać mieszkanie i uciekać z kredytem bo rata z 1270 poszła na 2190
sito_zabrze napisał(a):47m wystawilismy za 250
Większość M4 w Rudzie kosztuje 270-300
.png)
te kiero napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Nas uratowała szybka decyzja o budowie i gwarancja ceny przez rok. Teraz nasz dom jest wyjściowo o 75 tys droższy....
(...)
Jak ktoś w zeszłym roku wziął kredyt na styk na dom murowany to myślę że ma problem, duży problem
No trzeba przyznać, że wstrzeliliśta się nie źle, ale koło ratunkowe w postaci wartości mieszkania zrobiło swoje.
Nie warto było wziąć mieszkanie pod wynajem (w sumie nie jestem teraz na bieżąco z prawem najmu)?sito_zabrze napisał(a):Także szybko sprzedać mieszkanie i uciekać z kredytem bo rata z 1270 poszła na 2190
Mega, prawie 2x tyle. Ciekawe jak teraz będą nazywać ludzi mających problemy ze spłaceniem kredytu (kiedyś to byli Frankowcy).sito_zabrze napisał(a):47m wystawilismy za 250
Większość M4 w Rudzie kosztuje 270-300
Bardzo realnie, moje niecałe 10m mniejsze, to koszt 180t pln (Sosn.)