Moja wizja domu to nie tylko część mieszkalna czy wypoczynkowa (zadaszony taras z możliwością siedzenia na zewn. przy każdej pogodzie - wypoczynek oraz posiłki), ale na pewno garaż lub mocniej zabudowana wiata - przede wszystkim dla braku konieczności odśnieżania auta oraz jako mały warsztat coś czego bardzo brakuje w bloku.
Działka, ogród/zieleniec nie musiał być duży, ale na pewno musiałby się w nim znaleźć mały wolnostojący grill zabudowany z wędzarką. Do tego mini szklarenka i piwniczka na specjały. Wbudowany w ziemię mały basen (raczej do schłodzenia się niż pływania). Brama automat.
Nie tak dawno, chyba tuż po decyzji @Sito, również nastawiałem się na budowę. Nawet już był wytypowany wykonawca, ale zakręt życiowy nieco się wydłużył i mogłem obserwować jak ten mały domek (Dom w Kruszczykach), dla mnie w zupełnie wystarczający, cenowo idzie do góry z każdym miesiącem (w ciągu roku ok. 80tys). Do tego cała reszta wymieniona wcześniej (choć miałbym przyjemność sam zrobić tematy w ogrodzie), nie mówiąc o działce. Finał finałów, rezygnacja z zamiaru, decyzja odłożona w czasie, a patrząc na swój wiek i wydarzenia światowe chyba odłożona na zawsze. Choć życie płata figle i nie chcę mówić nigdy.
Mnóstwo domów jest jak napisał @wikol zwykłym mieszkaniem, tylko mieszkaniem - nie moja wizja, ale oczywiście co kto lubi.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)