Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dam namiar na Korculę (6 osób) w zamian za Hvar.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
poljako_poljako
Croentuzjasta
Dam namiar na Korculę (6 osób) w zamian za Hvar.

Nieprzeczytany postnapisał(a) poljako_poljako » 07.11.2010 10:13

W przyszłym roku ma być Hvar, więc poszukuję czegoś fajnego dla 7 osób. W zamian dam namiar ;-) na apartament na Korculi (miejscowość Zavalatica). UWAGA! Apartament jest z cyklu "nie dla wszystkich". Mieści się w starszym domku, mebelki są robione własnoręcznie przez gospodarza. Ale za to jest się przy samym morzu (20m), z cudownym widokiem na Lastovo. Gdyby ktoś mógł polecić coś podobnie "przaśnego" dla 7 osób na Hvarze, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.
Poniżej kilka zdjęć
Widok z sypialni
Obrazek
Widok z tarasu

Obrazek
Kuchnia.
Obrazek

Zejście od ulicy
Obrazek

Taras z grillem (wada to słońce po południu)
Obrazek :wink:
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 07.11.2010 12:08

poljako_poljako napisał(a):W przyszłym roku ma być Hvar, więc poszukuję czegoś fajnego dla 7 osób. W zamian dam namiar ;-) na apartament na Korculi (miejscowość Zavalatica). :wink:

Poszukaj czegoś przez biuro VALSA
simonka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonka » 07.11.2010 22:49

Witam,
Valsa to dobry wybór tak samo jak Hvar :)
Dom Mirko Dinko nie ma luksusów ale.... mieszkanie na samej plaży i chyba w najpiękniejszej zatoce to rekompensuje :)
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Jeżeli możesz mi dać namiar na Korculę na 6 lub 3 osoby nad samym morzem to będę wdzięczna bo w następnym roku planuję wyjazd właśnie na Korculę, zeby nie jeździć w te same miejsca ( 2 dorosłe osoby +chłopak 12 lat- najlepiej z miejscem pływanie pontonem)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
poljako_poljako
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poljako_poljako » 10.11.2010 14:25

Dziękuję za info (przyda się)
Jeśli chodzi o pływanie pontonem to Zavalatica nie jest do tego dobrym miejscem, ponieważ położona jest nad otwartym morzem. Powoduje to, że fale są dość duże i czasami wieje.
Natomiast lepszym miejscem jest Tri Żala położona nad Kanałem Peljeskim. Mam namiar z 2007 r. (nie wiem czy jeszcze aktualny) i prześlę Ci go na maila. Jeden apartament na górze jest na 6 osób (taki "wypasiony" ze zmywarką na naczynia) a 3 są na dole na 4 osoby. Plusem jest mała plaża w ogródku i że ponton można zacumować przy niej.
Obrazek
Tak wygląda dom z promu Korcula-Drvenik.
Poniżej "plaża" w ogrodzie.
Obrazek

A tutaj wysepka (a raczej kamień) Mulić (można wyguglać na googlemaps wpisać Korcula, Mulić)
Obrazek

No i wieczorny widok z tarasu.
Po lewej Korcula, po prawej Peljesac, na wprost Hvar.
Obrazek
MAMA NIKODEMA
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAMA NIKODEMA » 25.11.2010 23:46

Witam! Mogę dać namiar na studio x 2 , tzn, dwa bliźniacze dla 4 i 3 osób w miejscowości Sveta Nedjelja.zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link W tym roku byliśmy po raz drugi w tym samym miejscu i cóż....było pięknie. Za rok planujemy Korculę. O więc informacji proszę pisać na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl .
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.11.2010 15:21

MAMA NIKODEMA napisał(a):Witam! Mogę dać namiar na studio x 2 , tzn, dwa bliźniacze dla 4 i 3 osób w miejscowości Sveta Nedjelja.zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link W tym roku byliśmy po raz drugi w tym samym miejscu i cóż....było pięknie. Za rok planujemy Korculę. O więc informacji proszę pisać na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl .

Eetam studio. Tu trzeba dać namiar na apartament z grillem. Jak sie bawić to do rana. Ma być ładnie, wesoło, lekko alkoholowo :wink: i naturalnie. Darek1
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 02.12.2010 13:34

poljako_poljako napisał(a):W przyszłym roku ma być Hvar, więc poszukuję czegoś fajnego dla 7 osób.

Hej! Ja co prawda tam nie byłem ale moi znajomi byli w zeszłym roku na Hwarze i bardzo sobie chwalili tą miejscówkę zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Piszesz że potrzbujesz lokum dla 7 osób... no cóż oni byli w 6 ale może jak napiszesz to może siódemkę zakwaterują, bo podobno miejsca jest na tyle. Płacili 70 Euro za 4 osoby dorosłe + dwójka dzieci po 10 lat. Gospodarze są bardzo fajni, plaża też OK-drobny żwirek i wszędzie blisko... ogólnie bardzo sobie chwalili.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje