hrupek666 napisał(a):Bocian napisał(a):alkoholu
A kto ci powiedział i gdzie że to jest złena profilaktyce byłeś
W czerwcu robię. "Na zdrowie"-najgłupszy toast świata
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Wystarczy tego OT - temat już raz dzisiaj Jacek sprzątał z japonek i sandałów![]()
naramka-i-kuboty-czyli-wakacyjny-szal-mody-t41359.html
Temat był chwilowo zamknięty na czas ponownego sprzątania![]()
ot-w-temacie-czy-warto-zabierac-jedzenie-do-chorwacji-t41368.html
Kolejne OT w wykonaniu tych samych userów w tym temacie spotka się odpowiednią "nagrodą"
.png)
.png)
razpol napisał(a):
Poza tym opis rzeczywistych wydarzeń (doświadczonych przeze mnie) jest traktowany przez niektórych (chyba niezbyt zrozumiale czytających forum - subtelnie ich nazywając) jako jakieś chamskie zachowania z mojej strony wobec konsumentów polskich wyrobów kulinarnych. To przecież jakiś absurd. Kilka razy było tu wspomniane, że nie chodzi o rodzaj spożywanego produktu, tylko o samo zachowanie i konkretną sytuację, ale do części to w ogóle nie dotarło.. No cóż..

.png)
jara napisał(a):A ja zabieram makaron i ryż, bo warto, ale niedużo
.png)
jara napisał(a):A ja zabieram makaron i ryż, bo warto, ale niedużo
.png)
.png)
Raul73 napisał(a):razpol napisał(a):
Poza tym opis rzeczywistych wydarzeń (doświadczonych przeze mnie) jest traktowany przez niektórych (chyba niezbyt zrozumiale czytających forum - subtelnie ich nazywając) jako jakieś chamskie zachowania z mojej strony wobec konsumentów polskich wyrobów kulinarnych. To przecież jakiś absurd. Kilka razy było tu wspomniane, że nie chodzi o rodzaj spożywanego produktu, tylko o samo zachowanie i konkretną sytuację, ale do części to w ogóle nie dotarło.. No cóż..
To może ja odpowiem, jak ja to odebrałem.
Twojego wpisu jako chamskiego zachowania nie odebrałem, chociaż mnie w opisanej przez ciebie sytuacji nic zbytnio nie razi. Ani jedzenie schabowego w Chorwacji, ani wołanie żartem, że pod palmami. No chyba, że chodzi o darcie japy na całą zatokę - wtedy się zgadzam, z tym, że mnie takie darcie japy razi niezależnie od treści - czy ktoś woła o schabowego, czy pacierz odmawia.
Natomiast czy twój wpis był OT?
Temat jest o jedzeniu. Jeśli zatem (jak to zrozumieli niektórzy) chodziło ci o te schabowe, to jest jak najbardziej na temat. Ale jeśli chodziło ci o zachowanie naszych rodaków, no to już niestety tutaj jak najbardziej pod OT podpada. Był tu kiedyś taki temat o "polskich burakach w Chorwacji" (jakoś tak) - tam by ten wpis bardzo ładnie pasował. Ale nie wiem, co z tym tematem, chyba umarł śmiercią naturalną.
Pozdrawiam
.png)
Raul73 napisał(a):A ja właśnie zabieram takie gotowe produkty - fasolki, pulpety itp. (oczywiście w rozsądnych ilościach).
Po pierwsze: łatwo to przewieźć i się nie psuje.
Po drugie: mnie ta fasolka ze słoika bardzo smakuje (pulpety mniej, ale za to moim córkom bardzo).
Po trzecie: dla mnie wratość odżywczą ma dużą, bo się tym zwyczajnie najadam i długo nie chodzę potem głodny.
Po czwarte: to jest bardzo tanie.
Po piąte: szybko się to przyrządza.
W opowiadania o niezdrowej chemii nie wierzę, bo dzisiaj wszystko ma chemię. A gdyby to naprawdę była trucizna, to by ludzie od tego chorowali. Nigdy nie zachorowałem od takiej fasolki i nie znam nikogo, kto by zachorował.
.png)
Raul73 napisał(a):A ja właśnie zabieram takie gotowe produkty - fasolki, pulpety itp. (oczywiście w rozsądnych ilościach).
Po pierwsze: łatwo to przewieźć i się nie psuje.
Po drugie: mnie ta fasolka ze słoika bardzo smakuje (pulpety mniej, ale za to moim córkom bardzo).
Po trzecie: dla mnie wratość odżywczą ma dużą, bo się tym zwyczajnie najadam i długo nie chodzę potem głodny.
Po czwarte: to jest bardzo tanie.
Po piąte: szybko się to przyrządza.
W opowiadania o niezdrowej chemii nie wierzę, bo dzisiaj wszystko ma chemię. A gdyby to naprawdę była trucizna, to by ludzie od tego chorowali. Nigdy nie zachorowałem od takiej fasolki i nie znam nikogo, kto by zachorował.
.png)
razpol napisał(a):
No i jeśli chodzi o mnie to nigdzie nie znajdziesz słowa, żebym Ci pisał, że miałbyś tego nie robić. Mi na serio nic do tego i mam to gdzieś co wiara wozi na wakacje! No ludzie...!Czytajcie dokładnie posty innych.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.