Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy polecacie Rabac na Istrii?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2008 19:57

sas napisał(a):...a minus to odległość od plaży. Przy niektórych kwaterach brak jest parkingu. Te fajniesze są nawet oddalone do 1,5 km od morza a to stanowczo za daleko.....

3 x nieprawda dotycząca kwater :lol:
- co do odległości od plaży to po prostu zależy od lokalu: jedne są bliżej, inne dalej to Ty decydujesz w którym będziesz mieszkała,
- możliwe, że przy niektórych nie ma parkingu (a raczej miejsca do zaparkowania) ale to sa wyjątki,
- raczej zasadą, jest że to fajniejsze lokale są nad samym morzem a nie 1,5 km od morza :wink:

sas napisał(a):..... Za hotelem przemawia odległość do morza.. oraz możliwość posiłków,możliwość ciekawego spędzenia czasu (zorganizowane wycieczki). ....

a jak mieszkasz w apartamencie to nie ma możliwości ciekawego spędzenia czasu lub możliwości wykupienia wycieczki ?
W apartamentach również istnieje mozliwość posiłków - albo self service albo czasami można dogadać się z włascicielami. I najważniejsze to TY decydujesz kiedy masz zamiar jeść posiłek i nie musisz toczyć walki przed hotelowym bufetem :wink:

sas napisał(a):....Natomiast czy przy zakwaterowaniu 200-300 osób da się odpocząć i czy nie jest to męczące....

No właśnie - sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie :lol:

W apartamentach/pokojach robisz co chcesz i kiedy chcesz - w hotelu to oni Ci dyktuja warunki np. kiedy jesz - jak dla nie odpada jestem na wakacjach a nie w kieracie :lol:
No i do tego co wyżej pisałaś np 200-300 osób - jeszcze jak bedziesz miała pecha i trafisz na bezstresowo wychowane dziaciątka, lub drących ryja po nocy Niemców (osobiście to przerabiałem) to sobie odpoczniesz :lol: .
I to tyle mojej skromnej opinii na ten temat.
Pozdrav :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.02.2008 19:58

Masz jeszcze trzeci wariant. Pensjonat czyli taki mini hotel. W typowych hotelach atmosfera jest (jak dla mnie) zbyt sztywna, kwatery (apartamentu) ja nie potrzebuję. Dla mnie naprawdę super jest w pensjonacie.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 09.02.2008 20:48

sas napisał(a):Napiszcze co polecacie kwatery prywatne, czy pokój w hotelu. Za kwaterami przemawia niższa cena, większa pow. apartamentu, własna kuchnia oraz mniejszy obiekt a minus to odległość od plaży. Przy niektórych kwaterach brak jest parkingu. Te fajniesze są nawet oddalone do 1,5 km od morza a to stanowczo za daleko. Za hotelem przemawia odległość do morza, własne plaże, możliwość posiłków oraz możliwość ciekawego spędzenia czasu (zorganizowane wycieczki). Natomiast czy przy zakwaterowaniu 200-300 osób da się odpocząć i czy nie jest to męczące. Proszę podpowiedzcie mi bo im dłużej zastanawiam się tym to mam więcej wąpliwości. Chciałbym żeby wypowiedzieli się osoby preferujące oba typy zakwaterowania. Pozdrawiam.

Wybór jest bardzo prosty :D Zdecydowanie apartamenty w prywatnych domach , a najlepiej całe domy dla siebie + gospodarze . :D Totalna wolność , swoboda i wygoda :D
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 09.02.2008 21:28

PiotrekB -jakoś trudno mi trafić na fajny apartament do 500 m od morza. W ofercie zakwaterowania Rabacu nie znalazłem żadnego małego pensjonatu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2008 21:43

sas napisał(a):PiotrekB -jakoś trudno mi trafić na fajny apartament do 500 m od morza. W ofercie zakwaterowania Rabacu nie znalazłem żadnego małego pensjonatu.

może spróbuj w takim razie poszukać w drugim miejscu, które Ci polecaliśmy w tym wątku czyli Medulin k. Puli
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.02.2008 22:44

Zachodnie wybrzeże Istrii jest ciekawsze od Rabac -

Można sprawdzić wirtualnie :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.02.2008 11:04

Janusz Bajcer napisał(a):Zachodnie wybrzeże Istrii jest ciekawsze od Rabac -

Można sprawdzić wirtualnie :lol:

To zależy pod jakim względem :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.02.2008 11:14

sas napisał(a):PiotrekB -jakoś trudno mi trafić na fajny apartament do 500 m od morza. W ofercie zakwaterowania Rabacu nie znalazłem żadnego małego pensjonatu.

Poszukaj jeszcze tu - http://www.kompas-istra.com/home/defaul ... D=1&lng=hr :D
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 06.04.2008 14:19

Janusz zainteresował mnie Rat Prtlog, niestety link który podałeś jest nieaktywny.
Proszę o namiary na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

P.S.
Jeżeli jeszcze ktoś ma namiary to też bardzo proszę o przesłanie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.04.2008 15:13

censor napisał(a):Janusz zainteresował mnie Rat Prtlog, niestety link który podałeś jest nieaktywny.

P.S.

Kwatera ja tam nie byłem , w tym roku jestem w sierpniu u w Funtanie na kempingu Valkanela

Obrazek

Obrazek
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.04.2008 14:33

censor napisał(a):Janusz zainteresował mnie Rat Prtlog, niestety link który podałeś jest nieaktywny.

P.S.

Prtlog to najlepsze miejsce na Istrii :D Poszukaj uważnie , a znajdziesz - http://www.kompas-istra.com/home/defaul ... D=1&lng=hr :D
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 07.04.2008 15:28

Sorki leń jestem, ale jakie to miłe :D :D :D
Ale tak na poważnie dzięki za pomoc,
Zawsze można liczyć na cromaniaków.
Jak dobrze pójdzie to w tym roku CRO już czwarty raz z rzędu.
Czy to jeszcze uzależnienie cromaniactwo czy już choroba croszaleństwo 8O 8O 8O.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.04.2008 17:28

censor napisał(a):Sorki leń jestem, ale jakie to miłe :D :D :D
Ale tak na poważnie dzięki za pomoc,
Zawsze można liczyć na cromaniaków.
Jak dobrze pójdzie to w tym roku CRO już czwarty raz z rzędu.
Czy to jeszcze uzależnienie cromaniactwo czy już choroba croszaleństwo 8O 8O 8O.

Możesz tą chorobę nazywać sobie jak tylko zechcesz :wink:
W moim przypadku jest już nieuleczalna - w tym roku po raz jedenasty :D :D :D Ale gdzie tam jeszcze do czeskich croweteranów - wielu z nich ma już trzydzieści i więcej crowypadów zaliczonych 8O 8O 8O
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Czy polecacie Rabac na Istrii? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone