Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy polecacie Rabac na Istrii?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.01.2008 22:41

mkm napisał(a):Na wschodnim wybrzeżu Istrii najlepszy jest Rat Prtlog :D

Obrazek

Kwatera

:papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 05.01.2008 11:43

Tak Januszu :!: Trafiłeś :!: Ale moja villa była 50 m dalej u obitejli Gobo . Piękne miejsce :D , a jakie plaże :D Tam trzeba koniecznie kiedyś wrócić :D
Pozdrav :papa:
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 06.01.2008 19:52

Może lepszą miejscowością od Rabac będzie Rovinj :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2008 20:01

sas napisał(a):Może lepszą miejscowością od Rabac będzie Rovinj :?:

Rovinj jest SUPER :!: ale pamiętaj, że to już wakacje w mieście. Wprawdzie każdy odpoczywa jak lubi ale ja osobiście do Rovinj wolałbym dojechać niż tam mieć bazę noclegową.
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 06.01.2008 22:35

Piotrek_B czyli lepiej wybrać Rabac. Zastanawiam się tylko czy znajdę kwaterę blisko morza, bo na razie znalazłem oferty w necie na odległością od plaży ok. 700-1000 m a pod górę w tych upałach chyba ciężko się wchodzi. Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.01.2008 23:02

sas napisał(a):Piotrek_B czyli lepiej wybrać Rabac. Zastanawiam się tylko czy znajdę kwaterę blisko morza, bo na razie znalazłem oferty w necie na odległością od plaży ok. 700-1000 m a pod górę w tych upałach chyba ciężko się wchodzi. Pozdrawiam

Spacer dobra rzecz , ale 700-1000 m od morza to katorga :!: :(
Na zachodniej części Istrii znajdziesz więcej kwater (a Ravni i to co poleca mkm nie pasuje :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2008 19:40

sas napisał(a):Piotrek_B czyli lepiej wybrać Rabac. Zastanawiam się tylko czy znajdę kwaterę blisko morza, bo na razie znalazłem oferty w necie na odległością od plaży ok. 700-1000 m a pod górę w tych upałach chyba ciężko się wchodzi. Pozdrawiam

No fakt 700-1000 metrów biegać z klamotami na plaże to średni interes. Jakby Ci Rabac nie spasował to równie dobrze możesz poszukać czegoś w Medulin k. Puli - miejsce jako baza wypadowa również idealne do zwiedzania Istrii zarówno wschodniej jak i zachodniej no i plaże w Medulin są całkiem przyjemne. Kilka fotek z plaż masz tu
Pozdrav
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 10.01.2008 22:21

Intersująca jest równiez miejscowść Medulin niech mi ktoś porówna z Rabac plusy i minusy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2008 09:35

sas napisał(a):Intersująca jest równiez miejscowść Medulin niech mi ktoś porówna z Rabac plusy i minusy.

Takie rankingi typu +/- moim skromnym zdaniem do niczego nie prowadzą.
To są odczucia czysto subiektywne - każdy ma inne zapatrywanie na dane miejsce, dany rejon itp.
Jak zaczniesz robić takie rankingi to nie będziesz w stanie na nic się zdecydować - coś w rodzaju gonienia się "za własnym ogonem". I Rabac i Medulin wg mnie są OK - a przede wszystkim to dobre miejsca na bazę wypadową po półwyspie. Każde miejsce jest OK nie tylko jako baza wypadowa ale i jako miejsce do wypoczynku (no może z wyjątkiem Puli bo to wakacje w mieście).
Dla porównania widoków polecam www.photocroatia.com. - poprzeglądaj sobie zdjęcia z Istrii i napewno coś Ci wpadnie w oko ;-)
Pozdrav
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 11.01.2008 10:50

sas napisał(a):Intersująca jest równiez miejscowść Medulin niech mi ktoś porówna z Rabac plusy i minusy.

Rabac-to tylko Rabac
zabawy mało

Medulin-to Pula, Brijuni, itd
zabawy do licha
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2008 11:33

mirko napisał(a):

Rabac-to tylko Rabac
zabawy mało

Medulin-to Pula, Brijuni, itd
zabawy do licha

Jest u nas Mirko takie przysłowie: każda pliszka swój ogonek chwali :wink: :lol:

(ciekawe jakby to było po chorwacku :?: )

Wg mnie Medulin (choć tam nie byłem) lepsze od Rabac.

W 2000 roku zajechałem do Rabac, ale po zobaczeniu kempingu i plaży
pojechałem na "stare śmieci" :wink: czyli do Funtany na kemping Valkanela gdzie byłem poprzednio w 1997 i 1998 roku.

:?:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 11.01.2008 14:23

Jest u nas Mirko takie przysłowie: każda pliszka swój ogonek chwali

(ciekawe jakby to było po chorwacku )

Svaki cigan svoga konja hvali. :wink:

Według mnie, Rabac jest za daleko od centrow turysticznich, zadnich atrakcji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2008 14:53

mirko napisał(a):...Według mnie, Rabac jest za daleko od centrow turysticznich, zadnich atrakcji.

Mirko, niby masz rację ale......sas nie powiedział nam nic o swoich preferencjach dot. wypoczynku.
Jeden woli duży ośrodek inny (jak np. ja) woli zadupie i ciszę spokój.
Pozdrav
sas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sas » 12.01.2008 16:02

Piotrek_B co do moich preferencji to są mało wygórowane: w miarę blisko do plaży (najlepiej łagodnie schodzącej do wody), obiekt nie za duży, przytulny przy cichej uliczce, otoczony zielenią ale żeby było do 1 km do centrum aby można było coś zjeść, napić się i żeby wieczorem można było się gdzie przespacerować i posiedzieć w ulokliwich kafejkach. Na pewno nie chciałbym się przeciskać przez tłumy wczasowiczów, żeby było lużno ale też żebym nie był sam na plaży, żeby można było na kimś oko zawiesić - oto chyba wszystko. Ważne żeby była to miejscowość gdzie w promieniu do 50 km można zorganizować ze dwie wycieczki do zobaczenia zabytków lub innych atrkcji. (myślę o Puli i może jakiś wypad na wyspę). Więć polecacie Rabac czy może inne miejscowości.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.01.2008 16:20

sas - no to żeby, jak to powiedziałem, nie gonić się za "własnym ogonem" to pasuje się na coś zdecydować :lol:
Istria jest małym półwyspem więc nie będzie problemu (nawet popołudniami) gdzieś wyskoczyć samochodem, żeby coś pozwiedzać.
Jakbym to ja miał wybierać to zacząłbym od MEDULIN - komunikacyjnie idealne rozwiązanie i na zachodnia i na wschodnia Istrie taka sama odległość a wieczorem zawsze można wyskoczyć do Puli na kolację (to tylko 9 km)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Czy polecacie Rabac na Istrii? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone