Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogora-James Bond

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran
Czarnogora-James Bond

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.12.2006 20:37

Szukam kogos kto ogladal najnowszego Bonda i moze mi napisac gdzie byly robione zdjecia do watku z kasynem (w Czarnogorze),czy ktos rozpoznaje te bajkowe widoki.Czekam z niecierpliwoscia na jakies namiary.Urzekly mnie widoki z tego filmu.Pozdrawiam.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.12.2006 21:51

To była Boka Kotorska.
Ale ten szpital (budynek na tle Boki), w którym przechodził rekonwalescencję, to już chyba Hollywood ;)
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 17.12.2006 22:45

Obilo mi sie o uszy,ze zdjecia były robione w Czechach.W telewizji kiedys mówili.
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 18.12.2006 12:16

Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 18.12.2006 13:00

cha cha cha
wychodzi na to, że nic nie było kręcone w Czarnogórze :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2006 18:35

Czy Wy te Bondy to oglądacie tak dla jaj?, czy Wam się toto podoba?...bo jak kiedyś zobaczyłem, że facet gołymi ręcyma zabił 15 ludzi i potem prawie chwycił lecący samolot za ogon to odpadłem....i już nawet spod kołdry na to nie patrzę :wink: :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 18.12.2006 18:41

Japona napisał(a):cha cha cha
wychodzi na to, że nic nie było kręcone w Czarnogórze :!:

No i jak to się człowiek daje nabrać? ;)
Ale plener im wyszedł czarnogórski zaiście!
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 18.12.2006 19:08

slapol napisał(a):Czy Wy te Bondy to oglądacie tak dla jaj?, czy Wam się toto podoba?...bo jak kiedyś zobaczyłem, że facet gołymi ręcyma zabił 15 ludzi i potem prawie chwycił lecący samolot za ogon to odpadłem....i już nawet spod kołdry na to nie patrzę :wink: :lol:

a to on tam cieńki taki :wink:

Pani kazała przygotować dzieciom historie z morałem, które opowiedzieli im rodzice. Pierwsza jest Małgosia.
- Moi rodzice hodują kury na mięso. Kiedyś kupili dużo piskląt, już liczyli, ile zarobią, ale większość piskląt zdechła.
- Dobrze, Małgosiu, a jaki z tego morał?
- Nie licz pieniędzy z kurczaków, zanim nie dorosną, tak powiedzieli rodzice.
Następny opowiada Mareczek:
- Rodzice mają kurzą fermę. Kury zniosły dużo jaj, rodzice liczyli, ile zarobią, ale z większości jaj wykluły się koguty.
- Dobrze, Marku, a jaki z tego morał?
- Nie z każdego jajka wylęga się kura.
Kolej na Jasia (pani łyka valium):
- Dziadek Staszek podczas wojny był cichociemnym. No i zrzucali go na spadochronie do Polski. Miał mundur, stena, sto naboi, nóż i butelkę whisky. Pięćdziesiąt metrów nad ziemią zauważył, że leci w środek niemieckiego garnizonu. Szkopy już go zauważyli, więc dziadek Staszek wychlał całą whisky naraz, żeby się nie stłukła, na dwudziestu metrach odpiął spadochron i spadł między Niemców. I tu dawaaaj! Dziadek pruje ze stena! Niemcy walą się na ziemię jak afgańskie domki! Juchy więcej niż na filmach z Arnoldem. Z osiemdziesięciu ubił i skończyły mu się pestki, to wyjął nóż i kosi Niemców jak Boryna zboże. Na trzydziestym klinga poszłaaa, resztę dziadek zarąbał z buta i uciekł.
W klasie konsternacja. Pani - w spazmach mimo zażycia valium - pyta:
- Śliczna historyjka, ale jaki morał?
- Też taty pytałem, a on na to: ,,Nie wkurzaj dziadka Staszka, jak se popije''.

Ps. I nie gadaj żeś 4 pancernych nie oglądał zanim zdjęli bo nie uwierzę :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2006 19:27

Pancernych owszem oglądałem, ale z dwóch powodów:
1. bo byłem b. młody i pewnych rzeczy nie rozumiałem,
2. bo w I odcinku nakręcanym w miejscowości, w której kiedyś mieszkałem rolę "matki Szarika" zagrał mój pies jako dubler :lol: (psy ekipy filmowej zachorowały po podaniu im jakiegoś kiepskiego żarcia) i szukano w okolicy wilka, który móglby wystapić w kilku ujęciach....no i tak miałem w rodzinie "aktora" :wink: :lol:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 18.12.2006 19:30

wow 8O
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.12.2006 19:55

Bond to klasyka gatunku , oglądałem wszystkie. Jak ktoś liczy , że zobaczy w "bondzie" film dokumentalny to się grubo myli. Ten film ma taki być i już. A czy w Leśnej Górze w szpitalu jest mniej science fiction?? :D A co z filmami z Sylwkiem i Arnim? Czy ktoś oczekuje realizmu? Chociaz w Tomb Riderze było trochę faktów!! :D
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 18.12.2006 21:43

slapol napisał(a):Czy Wy te Bondy to oglądacie tak dla jaj?, czy Wam się toto podoba?...bo jak kiedyś zobaczyłem, że facet gołymi ręcyma zabił 15 ludzi i potem prawie chwycił lecący samolot za ogon to odpadłem....i już nawet spod kołdry na to nie patrzę :wink: :lol:

Sławek wszystko to kwestia podejścia do tematu,po prostu Bond to Bond :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 18.12.2006 22:11

Osobiście takie bajki mnie wku......ją.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 18.12.2006 22:49

krakuscity napisał(a):

Osobiście takie bajki mnie wku......ją.

No co Wy chłopaki?Bond Was wnerwia?Tak jak Pietro napisał:Bond to Bond.On jest "jedyny w swojej klasie ,a klasą jest sam dla siebie" :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.12.2006 23:03

Ewa ma racje - Bond to Bond :wink: (postać fikcyjna, ale jest w encyklopedii)
http://pl.wikipedia.org/wiki/James_Bond
Jako postać fikcyjna -raz był żonaty, owdowiał po dwóch godzinach :wink:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone