Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wiola-Tom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiola-Tom » 25.04.2021 17:10

mchrob napisał(a):
Wiola-Tom napisał(a):Taki test przetłumaczony wystarczy :wink:

Tak. Strasznie ciężko Cię przekonać :roll:

Czemu ciężko przekonać :lol: Ja po prostu chcę się dopytać tak co by mnie nie cofnęli na granicy :D Reszta ekipy pojedzie dalej bo będzie po szczepieniach a ja zostanę w czarnej dziurze :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 26.04.2021 01:41

Pudelek napisał(a):
Katerina napisał(a):Wchodzę - pierwszy możliwy - 30 kwietnia i wiele placówek ( a za tym szczepionek do wyboru)

Johnsona szczepionki też?

Jezus Maria Józef - tak, do wyboru, do koloru :oops:
Widocznie duże miasta z Akademiami Medycznymi mają łatwiej.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 26.04.2021 01:46

Wiola-Tom napisał(a):
mchrob napisał(a):
Wiola-Tom napisał(a):Taki test przetłumaczony wystarczy :wink:

Tak. Strasznie ciężko Cię przekonać :roll:

Czemu ciężko przekonać :lol: Ja po prostu chcę się dopytać tak co by mnie nie cofnęli na granicy :D Reszta ekipy pojedzie dalej bo będzie po szczepieniach a ja zostanę w czarnej dziurze :mrgreen:

Za wcześnie, chyba, że chcesz jechać jutro :?:
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 26.04.2021 11:13

Ja dziś zmieniłem termin z 15.05 na 28.04 przez infolinię 989.Wrocław stadion punkt drive thru Moderna.Pan na na infolinii poinformował ,że jest dużo wolnych terminów.Pozdrawiam i zdrówka życzę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.04.2021 07:01

Dziś zapisałem żonę na czwartek 29 kwietnia we Wrocławiu, ul. Curie-Skłodowskiej, Moderna. Czy druga dawkę trzeba w tym samym miejscu przyjmować ? Co prawda Wrocław dla mnie to nie problem bo godzina jazdy A4. Tych terminów aż tak dużo nie ma na chwilę obecną bo wszystko zależy od dostępności szczepionek ale sytuacja jest bardzo dynamiczna. W Bolesławcu najbliższy termin zaproponowali 19 maja ale zależy nam na czasie jednak gdyż dużo osób z naszego otoczenia choruje.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.04.2021 07:09

Tak, druga dawka w tym samym punkcie szczepień.
Ja dzisiaj o 15:45 w Krynicy mam drugiego Pfizera.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.04.2021 07:35

Dzięki, ile Janusz minęło Tobie od pierwszej dawki ?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 27.04.2021 08:00

alechandro napisał(a):Dziś zapisałem żonę na czwartek 29 kwietnia we Wrocławiu, ul. Curie-Skłodowskiej, Moderna. Czy druga dawkę trzeba w tym samym miejscu przyjmować ?

Na to chyba nie ma żadnej reguły. Koleżanka szczepiła się w niedzielę na Skłodowskiej (pfaizer), a drugą dawkę ma wyznaczoną na 24 maja na Borowskiej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.04.2021 08:23

Od razu wiedziała, że druga dawkę będzie miała w innym miejscu ?
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 27.04.2021 08:27

Dziś w nocy będę mógł się zarejestrować na szczepienie. Dotąd myślałem wyłącznie o Pfizerze ale dość mocno zaczynam się skłaniać ku J&J. Wczoraj i dzisiaj na Narodowym szczepią Jonsonem sportowców, siatkarki, trenerów itd. No i jedna dawka... to dość przekonujące tym bardziej, że preparat jest w obrocie już ładne parę lat. Naturalnie z zmienionym składem ale jednak tym samym "pomysłem" J&J zatrzymał epidemię eboli i pewne szczepy HIV. Tyle wyczytałem, zobaczymy jakie będą terminy. A jakie są wasze wrażenia odnośnie J&J?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 27.04.2021 08:31

alechandro napisał(a):Od razu wiedziała, że druga dawkę będzie miała w innym miejscu ?

Tak, od razu wyznaczyli termin i miejsce. Nie wnikała dlaczego Borowska, a nie Skłodowskiej.
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 27.04.2021 08:32

marze_na napisał(a):
alechandro napisał(a):Dziś zapisałem żonę na czwartek 29 kwietnia we Wrocławiu, ul. Curie-Skłodowskiej, Moderna. Czy druga dawkę trzeba w tym samym miejscu przyjmować ?

Na to chyba nie ma żadnej reguły. Koleżanka szczepiła się w niedzielę na Skłodowskiej (pfaizer), a drugą dawkę ma wyznaczoną na 24 maja na Borowskiej.

Ale to chyba ta sama jednostka organizacyjna, tak jak i tymczasowy szpital na rakietowej. Pewnie taka jest przyczyna.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.04.2021 08:47

alechandro napisał(a):Dzięki, ile Janusz minęło Tobie od pierwszej dawki ?

Pierwsza dawka - 23.03.2021
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 27.04.2021 08:55

Janusz Bajcer napisał(a):
alechandro napisał(a):Dzięki, ile Janusz minęło Tobie od pierwszej dawki ?

Pierwsza dawka - 23.03.2021

Czyli 5 tygodni.
W moim przypadku (szczepienie w drugiej połowie kwietnia) drugi termin dokładnie 4 tygodnie kalendarzowe po pierwszym szczepieniu. Punkt ten sam, nawet godzina ta sama.
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 27.04.2021 09:15

Wygląda, że nie ma reguły z tymi terminami. Jeden znajomy miał drugą dawkę po czterech tygodniach. Wczoraj gadałem z ciotką, która twierdzi że u niej trzy tygodnie tylko.
Oczywiście starsza pani mogła coś pomieszać, nie dociekałem :lol:
A u mnie Ok, udało mi się dziś po północy na J&J zapisać na ósmego maja :D
10 minut jazdy samochodem od domu :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone