Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 14.04.2021 13:52

ZytaS napisał(a):Właśnie dostałam takie info: "Twoje szczepienie przeciw COVID-19 - Twoja wizyta na szczepienie przeciwko COVID-19
została anulowana przez Infolinię Narodowego Programu Szczepień. Jeżeli chciałbyś umówić się na szczepienie w innym terminie, zadzwoń pod numer 989 lub skontaktuj się z wybranym punktem szczepień. Pozdrawiamy Ministerstwo Zdrowia" dodatkowo Pani z infolinii poinformowała, że mogę zgłosić się za trzy miesiące, wcześniej uzyskując nowe skierowanie (ale nie wiedziała kto powinien takie skierowanie wystawić... chyba POZ...). :(

Ale dlaczego tak się stało? Podali powód?
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 14.04.2021 14:30

Izolacja z powodu covid, kończy się akurat w dniu, w którym miałam mieć szczepienie. :(
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 14.04.2021 14:34

ZytaS napisał(a):Izolacja z powodu covid, kończy się akurat w dniu, w którym miałam mieć szczepienie. :(

OK, to wszystko wyjaśnia i faktycznie od niedawna jak się przeszło covid to dopiero 3 miesiące po odchorowaniu można przyjąć szczepionkę.
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 14.04.2021 14:55

piekara114 napisał(a):Wiola, spróbuj znowu za kilka dni zadzwonić na 989 lub do pobliskich punktów szczepień. Czasami w tych punkach wiedzą że ktoś się nie stawi, bo jest przeziębiony i może akurat uda się męża tam wcisnąć.

No i udało się! tylko trochę daleko. Już miał pierwszą dawkę, kolejna za ... 11 tygodni. Pani była bardzo miła i nawet chciała za 10, ale system nie przepuszczał. Zaproponowała, że można już bezpośrednio u nich w ośrodku się dowiadywać i jak rano ktoś zrezygnuje to zaszczepią. Najwyżej będzie na styk :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 14.04.2021 14:56

No i super, że się udało.

Ja czekam, aż kiedyś nasze roczniki dopuszcza.....
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 14.04.2021 15:08

piekara114 napisał(a):No i super, że się udało.

Ja czekam, aż kiedyś nasze roczniki dopuszcza.....

Ja to już po pierwszej dawce ze względu na pracę, drugą mi o tydzień przesunęli , ale i tak w maju. Najwcześniejszy o jakim słyszałam to mój znajomy, końcówka 1972. Automat do niego zadzwonił.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2021 16:08

Ostatnio przeczytałem takie antyszczepionkowe debilizmy, że szczepionki zostały wymyślone po to aby zmniejszyć populację ludności, która jest zbyt liczna a Mars okazał się za trudny do zasiedlenia :lol:

@ Gonzales, dobre to he he...
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 14.04.2021 19:02

Ja od poniedziałku dzwonię i nic wcześniej niż 11 maja( taki mam termin szczepienia) nawet w ościennych miastach nie ma. Trzeba dalej dzwonić
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 14.04.2021 20:54

karin74 napisał(a):Ja od poniedziałku dzwonię i nic wcześniej niż 11 maja( taki mam termin szczepienia) nawet w ościennych miastach nie ma. Trzeba dalej dzwonić

Jeżeli jesteś 40+ to nie Masz szans na razie na nic wcześniejszego, takie jest ograniczenie nałożone przez system na te roczniki. W pierwszej kolejności szczepić się mogą starsze roczniki a 40+ musi czekać. Może za kilka dni coś się zmieni.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 14.04.2021 20:56

yzedef napisał(a):
karin74 napisał(a):Ja od poniedziałku dzwonię i nic wcześniej niż 11 maja( taki mam termin szczepienia) nawet w ościennych miastach nie ma. Trzeba dalej dzwonić

Jeżeli jesteś 40+ to nie Masz szans na razie na nic wcześniejszego, takie jest ograniczenie nałożone przez system na te roczniki. W pierwszej kolejności szczepić się mogą starsze roczniki a 40+ musi czekać. Może za kilka dni coś się zmieni.

Jesteś w błędzie...
Ja nam 40+ i mam szczepienie 11.05
Zapisany tydzień temu..
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 14.04.2021 21:12

yanek37 napisał(a):
yzedef napisał(a):

Jesteś w błędzie...
Zapisany tydzień temu..

Byłeś w systemie "internetowym" od stycznia lub lutego?
Tylko w takim przypadku mogłeś obecnie się zapisać.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 14.04.2021 21:18

yanek37 napisał(a):
yzedef napisał(a):

Jesteś w błędzie...
Zapisany tydzień temu..

W jakim błędzie ?, czytasz ze zrozumieniem ?? datą graniczną jest 11 maja, i karin74 ma właśnie taka datę i Ty też.
Spróbuj się teraz zapisać na termin wcześniejszy niż 10 maja, na razie nie ma na to szans.

Oczywiście temat dotyczy osób 40+ którzy w styczniu zgłosili chęć szczepienia się poprzez formularz. Reszta musi czekać na swoją kolej.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 14.04.2021 21:23

yzedef napisał(a):
yanek37 napisał(a):
yzedef napisał(a):

Jesteś w błędzie...
Zapisany tydzień temu..

W jakim błędzie ?, czytasz ze zrozumieniem ?? datą graniczną jest 11 maja, i karin74 ma właśnie taka datę i Ty też.
Spróbuj się teraz zapisać na termin wcześniejszy niż 10 maja, na razie nie ma na to szans.

Oczywiście temat dotyczy osób 40+ którzy w styczniu zgłosili chęć szczepienia się poprzez formularz. Reszta musi czekać na swoją kolej.

Nie nie czytam... oglądam litery..
Fakt nie sprecyzowałem wpisu...
Miałem wcześniejszy terminn bodajże 7.05 ale będę w drodze więc przełożyłem na 11.05
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 15.04.2021 06:40

Yanush napisał(a):
empire13 napisał(a):Z szurami nie ma sensu dyskutować. Nie mają ani wiedzy ani argumentów. Tylko jakieś teorie spiskowe.
Podzielisz się z łaski swojej swoją wiedzą w tej dziedzinie?
Z góry dziękuję
Yanush,
jedno jedyne pytanie:
czy zadałeś sobie trud znalezienia i obejrzenia/wysłuchania/przeczytania owej słynnej przemowy Billa Gates'a w całości, nie kończąc na słowie "depopulacja", tylko tak naprawdę do końca, a przynajmniej do wyjaśnienia na czym owa "depopulacja" ma polegać?

To jest pytanie oczekujące bardzo krótkiej odpowiedzi: "tak" albo "nie".

To tak na początek, aby zacząć widzieć i rozpoznawać mechanizmy "robienia w bambuko".
Tak dla "pokrzepienia": nieustannie i JiT (Just in Time) nasz mózg przeprowadza transformację Fouriera.
Da więc radę i z taką wiedzą :D

Ale jeśli nie, jeśli sam nie robisz nic w tym kierunku,
to dlaczego oczekujesz, że ktoś usłużnie poda wszystko na złotej tacy?
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 15.04.2021 08:39

boboo napisał(a):czy zadałeś sobie trud znalezienia i obejrzenia/wysłuchania/przeczytania owej słynnej przemowy Billa Gates'a w całości, nie kończąc na słowie "depopulacja", tylko tak naprawdę do końca, a przynajmniej do wyjaśnienia na czym owa "depopulacja" ma polegać?

Jedynego "informatyka" jakiego słucham to w pracy. Ten, przez Ciebie wymieniony nawet informatykiem nie jest a co dopiero tym "kimś" kto może wypowiadać się na tematy zdrowia czy "wakcynowania" nie wspominając o najnowszym jego 'hobby' - farmerstwie...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 47
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone