Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 15.04.2021 20:45

beny1983UK napisał(a):dajcie spokój ludzie po co się szczepić truciznami?????szok jaka ciemnota.... 8O 8O 8O

Założyłeś tu konto aby opublikować 2 kretyńskie wpisy?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2021 20:52

beny1983UK napisał(a):dajcie spokój ludzie po co się szczepić truciznami?????szok jaka ciemnota.... 8O 8O 8O

Prawie rok przemyśleń i przebłysk geniuszu. Brawo Ty. :roll: 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2021 20:59

Tam skąd piszesz posty, zaszczepiło się ponad 25 mln osób.
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... wirus.html
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2021 21:45

Janusz Bajcer napisał(a):Tam skąd piszesz posty, zaszczepiło się ponad 25 mln osób.

Ile tej ciemnoty po świecie. To przeraża. 8O
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 15.04.2021 22:39

Mam takich dwóch kumpli , też uważają że szczepionki na C to trucizna i prężnie głoszą te rewelacje w internecie ... Jedna z osób z naszej paczki ma biuro podróży , organizuje dalekie wyprawy w egzotyczne kraje no i kiedyś zorganizował taka dla nas , wiecie że oni jako pierwsi wypytywali o szczepienia i zaszczepili się to jak to jest , zastanawiam się ... Zależy jak leży czy od okoliczności przyrody ? A może z głupoty ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2021 23:00

oddam swoje dwie dawki jak tyle chętnych :) umierajcie ludzie i bierzcie niezbadane specyfiki :papa:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 15.04.2021 23:32

beny1983UK napisał(a):oddam swoje dwie dawki jak tyle chętnych :) umierajcie ludzie i bierzcie niezbadane specyfiki :papa:

Odwiedzasz wszystkie fora po kolei aby się ośmieszyć czy walczysz o nagrodę Darwina?

Admini: nie lepiej trolla przyblokować?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2021 23:34

beny1983UK napisał(a):oddam swoje dwie dawki jak tyle chętnych :) umierajcie ludzie i bierzcie niezbadane specyfiki :papa:

Wystaw na Allegro, będziesz zarobiony. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2021 23:37

Głupi czy nieszczęśliwy ?
Dwa tygodnie temu zmarł mój 41 letni kolega na covid...bez chorób, bez nałogów, miał pecha, że tak go zmiotło...nie zdążył się zaszczepić i osierocił dwójkę dzieci...
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 16.04.2021 06:27

alechandro napisał(a):Głupi czy nieszczęśliwy ?

Jedno nie wyklucza drugiego. Zapewne to frustrat który woli umrzeć na znaną chorobę niż przyjąć na nią nieznany lek.

Pozdrowienia.;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.04.2021 07:42

Gonzales napisał(a):
alechandro napisał(a):Głupi czy nieszczęśliwy ?

Jedno nie wyklucza drugiego. Zapewne to frustrat który woli umrzeć na znaną chorobę niż przyjąć na nią nieznany lek.

Pozdrowienia.;)

Nie oceniam czy frustrat czy nie, ale jest jasno powiedziane, że dokonujemy wyboru mniejszego zła. Z jednej strony niezbadane do końca szczepionki, z drugiej konsekwencje ich nie podania. Prawdopodobnie niewiele osób sobie uświadamia, że wybór nie jest między skrajnymi sytuacjami a pośrednimi. Wybór między nieznanymi i niepewnymi (w sensie, że ich wystąpienie jest mało prawdopodobne, ale jednak jest) konsekwencjami podania szczepionek a bardzo znanymi i pewnymi konsekwencjami wynikającymi z powikłań po przejściu covid, w postaci np. funkcjonowania z niewydolnymi płucami.
Do końca życia bez szans na wyleczenie.

boboo napisał(a):
Habanero napisał(a):
boboo napisał(a):w Nimcach jeszcze nie skończyli 2 grupy (70+)
U Was porządek na pierwszym miejscu :wink:
To nie porządek :wink: , to zbytnia dbałość o zdrowie w podeszłym wieku :lol:
Poszukałem "rozkładu demograficznego" w Niemczech:
80++ -> 5,7 mln
70+ -> 7,5 mln
60+ -> 10,5 mln
Razem 23,7 mln

Czyli w sumie to 28,8 % całego społeczeństwa. W Polsce to około 26,3.

A w temacie. Nabyłem, jako przedstawiciel 50+ (z kolejki, bez zapisów w styczniu), w internetowym sklepie ze szczepionkami smakowitego fajzera w dogodnym krótkim czasie (ścisły początek maja) i miejscu. Cały zakup zajął mi osiem minut. Wybór był, mogłem się w zasadzie zaszczepić ostrymzenkiem od ręki, wybrałem jednak krótkie oczekiwanie. Nie ze względu na obawy, bo byłem zdecydowany zaszczepić się wszystkimi aktualnie oferowanymi szczepionkami, ale faktem, że w przypadku ostregozenka drugie szczepienie przypadło by mi na termin bardzo niekorzystny ze względów zawodowych.
Jeżeli więc nie będzie zmiany przedmiotu dostawy do punktu to pod koniec czerwca będziemy gotowi do drogi. :D
I nie chodzi tutaj o obostrzenia formalne, które pewnie zostaną poluzowane, tylko o spokój psychiczny spędzania wakacji.

A wszystkim tym, którzy chcą przyspieszyć polecam molestowanie 989. Młodsi znajomi (nabór styczniowy) tą metodą są już po kłuciu. Ale trzeba być zdecydowanym np. na daleki wyjazd na "już".
Zago
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zago » 16.04.2021 08:43

Przed chwilą wróciłem ze swojej przychodni rodzinnej i taka niespodzianka Pani zapytała czy chcę się zaszczepić jednodawkową szczepionką J&J. Mam 40 l. zostawiłem nr.tel. i moją się odezwać. Taka lista rezerwowa.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.04.2021 09:05

alechandro napisał(a):

Głupi czy nieszczęśliwy ?
Dwa tygodnie temu zmarł mój 41 letni kolega na covid...bez chorób, bez nałogów, miał pecha, że tak go zmiotło...nie zdążył się zaszczepić i osierocił dwójkę dzieci...

Zdrowia życzę antyszczepionkowcom bo na rozum za póżno.
grab56
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grab56 » 16.04.2021 09:09

Zadziwiające jest, że ludzie boją się szczepionek, a nie boją się "dzikiego wirusa", który ma niezbadane skutki uboczne. Te skutki w przypadku niektórych wirusów to rak, marskość wątroby, bezpłodność, uszkodzenia płodów, zapalenia mięśnia sercowego i na pewno wiele, wiele innych. :papa:
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 16.04.2021 09:47

empire13 napisał(a):
ŁukaszCiupa napisał(a):
Znasz takie powiedzenie, które jest prawie tak stare jak świat, a brzmi: "W każdej bajce jest ziarnko prawdy"?

To, że bajki są źródłem twojej wiedzy, nikogo chyba nie dziwi.
Zejdziesz ze mnie? Masz jakiś fetysz na moim punkcie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone