Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 16.04.2021 14:25

grab56 napisał(a):Troszkę racji masz, bo każdy (z jednej strony korporacje, z drugiej rządy) wykorzystuje sytuację i próbuje coś ugrać na swoją korzyść.

Co takiego próbują ugrać? Każdy dzień lockdownu jest szacowany na ponad miliard zł straty. Większość znajomych, czy to z korporacji, czy z małych prywatnych biznesów, odnotowuje straty. Grupowe zwolnienia przeprowadziły m.in. PKO BP, BNP Paribas, czy Getin Bank. Kilka osób, które znałem musiało zamknąć działalność. Najlepiej w miasteczku funkcjonuje zakład pogrzebowy. Jednak gospodarka krajowa odnotowuje takie straty, że długo jeszcze będziemy lizać rany.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2021 14:39

alechandro napisał(a):
beny1983UK napisał(a):mieszkam w Polsce, skończcie z tą Anglią

Acha...to bez szczepienia, bez testów, bez maski do dupy pojedziesz bo przez takich właśnie jak Ty Polska jest właśnie krajem wysokiego ryzyka.

Mam nadzieję, że warunkiem wyjazdu będzie szczepienie i po cichu liczę na to, że będzie coś takiego jak te paszporty dla zaszczepionych.

wyluzuj człowieku, bo się udusisz na dawida 19, tak jak pisałem wyżej jestem wolnym człowiekiem i tacy jak Ja nie potrzebują robić durnych testów i testować na sobie toksycznych preparatów globalistów! tak samo jak rok temu tak i w tym roku jade na wczasy bez żadnych ograniczeń, wszystkie granice są otwarte nie autostradą to obok tez są drogi dla myślących ludzi nie ma ograniczeń :papa: ps polska to jest krajem wysokiego ryzyka, ale dostania bezprawnego mandatu, za brak nie działającej w żaden sposób na wirusy maski, która słuzy wyłacznie wzbudzaniu strachu i po to żeby stado szło do szczepień ! zresztą wirusek ma wiele funkcji wystarczy poszukać wypowiedzi prawdziwych naukowców i wyłączyć tv :hut:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2021 14:50

beny1983UK napisał(a): (...) zresztą wirusek ma wiele funkcji wystarczy poszukać wypowiedzi prawdziwych naukowców i wyłączyć tv :hut:

Jeśli możesz to rozwiń temat. Jakie funkcje wiruska, co za prawdziwi naukowcy? Bo aż ciekawość mnie zżera? :?: 8O
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 16.04.2021 15:15

beny1983UK napisał(a):wirusek ma wiele funkcji wystarczy poszukać wypowiedzi prawdziwych naukowców i wyłączyć tv :hut:

Kurcze, jak posłuchać "prawdziwych" naukowców BEZ włączenia TV?
Tak się nie da! ;)
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 16.04.2021 15:21

beny1983UK napisał(a):tak samo jak rok temu tak i w tym roku jade na wczasy bez żadnych ograniczeń, wszystkie granice są otwarte nie autostradą to obok tez są drogi dla myślących ludzi nie ma ograniczeń

Chętnie poznam twoje metody przekraczania granic, rozumiem że obok to znaczy będziesz atakować przez zieloną ????
Ostry zawodnik jak tak, ciekawe czy się uda i czy jakiejś serii ołowianej nie zaliczysz :D
grab56
Croentuzjasta

Postnapisał(a) grab56 » 16.04.2021 15:23

walp napisał(a):
grab56 napisał(a):Troszkę racji masz, bo każdy (z jednej strony korporacje, z drugiej rządy) wykorzystuje sytuację i próbuje coś ugrać na swoją korzyść.

Co takiego próbują ugrać? Każdy dzień lockdownu jest szacowany na ponad miliard zł straty. Większość znajomych, czy to z korporacji, czy z małych prywatnych biznesów, odnotowuje straty. Grupowe zwolnienia przeprowadziły m.in. PKO BP, BNP Paribas, czy Getin Bank. Kilka osób, które znałem musiało zamknąć działalność. Najlepiej w miasteczku funkcjonuje zakład pogrzebowy. Jednak gospodarka krajowa odnotowuje takie straty, że długo jeszcze będziemy lizać rany.

Oczywiście, masz rację, wiele przedsiębiorców notuje ogromne straty. Jednakże ci, co decydują o lockdownie, raczej strat w swoich finansach nie mają. Niektórzy znajomi niektórych ministrów dokonują nagłych przebranżowień i z instruktorów stają się nagle importerami "niezbędnych do pokonania pandemii" maseczek. Całą tę sytuację opisałbym starym przysłowiem "w mętnej wodzie dobrze ryby łowić".
Zago
Cromaniak

Postnapisał(a) Zago » 16.04.2021 15:41

ŁukaszCiupa napisał(a):
Zago napisał(a):Przed chwilą wróciłem ze swojej przychodni rodzinnej i taka niespodzianka Pani zapytała czy chcę się zaszczepić jednodawkową szczepionką J&J. Mam 40 l. zostawiłem nr.tel. i moją się odezwać. Taka lista rezerwowa.
Nie wiem czy słyszeliście, dla jakiej grupy docelowej była dedykowana J & J. Mówił o tym "syntezator mowy" przecież! Jeśli jest tak, jak piszesz, to potwierdza to tylko bajzel ale przede wszystkim kombinatorstwo i zwykłe przepychanie się łokciami w walce o jakąkolwiek szczepionkę.

Widzę, że zarzucasz mi " kombinatorstwo i zwykłe przepychanie się łokciami "
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 16.04.2021 15:42

Bravik napisał(a):
beny1983UK napisał(a): (...) zresztą wirusek ma wiele funkcji wystarczy poszukać wypowiedzi prawdziwych naukowców i wyłączyć tv :hut:

Jeśli możesz to rozwiń temat. Jakie funkcje wiruska, co za prawdziwi naukowcy? Bo aż ciekawość mnie zżera? :?: 8O

A ja durny się zaszczepiłem nie znając wszystkich "funkcji wiruska" (może uzdrawia albo cuś?) i nie poznałem wywodów "prawdziwych naukowców" (cokolwiek to znaczy). Teraz nie będę mógł spać przez całą noc bijąc się z myślami jakiż to prawd nie poznałem :cry:

Pozdrowienia.;)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 16.04.2021 15:46

grab56 napisał(a):
walp napisał(a):

Oczywiście, masz rację, wiele przedsiębiorców notuje ogromne straty. Jednakże ci, co decydują o lockdownie, raczej strat w swoich finansach nie mają. Niektórzy znajomi niektórych ministrów dokonują nagłych przebranżowień i z instruktorów stają się nagle importerami "niezbędnych do pokonania pandemii" maseczek. Całą tę sytuację opisałbym starym przysłowiem "w mętnej wodzie dobrze ryby łowić".

Tylko, że to po pierwsze jest to działalność "wtórna", a po drugie - rozmaite, nieprawidłowości, nadużycia mają miejsce także w sytuacji poza pandemią. No chyba, że są dowody na to, że lockdown został wprowadzony głównie po to, by "niektórzy znajomi niektórych ministrów dokonali nagłych przebranżowień". Takie niestety odnoszę wrażenie na podstawie niektórych wypowiedzi.
grab56
Croentuzjasta

Postnapisał(a) grab56 » 16.04.2021 16:10

walp napisał(a):Tylko, że to po pierwsze jest to działalność "wtórna", a po drugie - rozmaite, nieprawidłowości, nadużycia mają miejsce także w sytuacji poza pandemią. No chyba, że są dowody na to, że lockdown został wprowadzony głównie po to, by "niektórzy znajomi niektórych ministrów dokonali nagłych przebranżowień". Takie niestety odnoszę wrażenie na podstawie niektórych wypowiedzi.

Prawdopodobnie jest to działalność wtórna, ale im bardziej mętna woda, tym lepiej ryby biorą.
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 16.04.2021 16:37

robertms napisał(a):
empire13 napisał(a):
alechandro napisał(a):
beny1983UK napisał(a):mieszkam w Polsce, skończcie z tą Anglią

Acha...to bez szczepienia, bez testów, bez maski do dupy pojedziesz bo przez takich właśnie jak Ty Polska jest właśnie krajem wysokiego ryzyka.

Mam nadzieję, że warunkiem wyjazdu będzie szczepienie i po cichu liczę na to, że będzie coś takiego jak te paszporty dla zaszczepionych.

Ja liczę że ozdrowieńców też wpuszczą i wypuszczą.
A zaraził mnie pewnie taki ignorant jak koleś UK z PL.

Hehe, każdy, jak widać, liczy na siebie, i po "swojemu"... ;)
Fajne teorie. Zdrówka dla wszystkich!

No jakoś trzeba.
Cały czas liczyłem na to, że zdążę się zapisać na szczepienie. Niestety wirus był szybszy :/
ZytaS
Cromaniak

Postnapisał(a) ZytaS » 16.04.2021 16:39

empire13 napisał(a):Cały czas liczyłem na to, że zdążę się zapisać na szczepienie. Niestety wirus był szybszy :/

To witaj w klubie :papa:
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 16.04.2021 16:43

Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2021 16:45

empire13 napisał(a):Cały czas liczyłem na to, że zdążę się zapisać na szczepienie. Niestety wirus był szybszy :/

Uuuu, to termin szczepienia najwcześniej na sierpień. :?
Najważniejsze, żeby obeszło się bez powikłań. Zdrowia życzę i optymizmu. :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2021 17:00

Dlaczego dopiero na sierpień ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone