Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 09.04.2021 08:28

Poszedłem 2 dni temu do punktu szczepień na pół godziny przed zamknięciem. Zapytałem czy jest szansa wpisać się jako "rezerwowy". Pielęgniarka zapytała czy chcę się teraz zaszczepić i po 5 minutach było po wszystkim. Okazało się, że 5 osób nie przyszło.
Doniacro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doniacro » 09.04.2021 08:31

jackq napisał(a):A ja się przetestuję z żonką przed wyjazdem i świstek z wynikiem musi wystarczyć. Bo szczepić się nie mamy zamiaru.

podobno w tej chwili w Chorwacji obowiązują takie zasady, że test antygenowy trzeba powtórzyć po 10 dniach... trochę kiepsko jak się jedzie na 2 tygodnie. Bo wtedy trzeba zrobić przed wjazdem, w trakcie urlopu i przed wyjazdem i to wszystko x 4 w moim przypadku. kupa kasy :cry: mam nadzieję, ze to się zmieni.
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 09.04.2021 08:34

Doniacro napisał(a):
mysza73 napisał(a):Ja tak zmieniłam termin 1 szczepienia, nie dosyć że wcześniej, to jeszcze na Pfizera :D

ja wczoraj też chciałam przyspieszyć szczepienie (mam n 19.05 na pfizera) i była możliwość, ale na Astrę. A wtedy nie wyrobię się przed urlopem... jednak pan na infolinii powiedział mi, że to, że jest wpisana dana firma, to wcale nie znaczy, że to będzie ta szczepionka, że to nie ma żadnego znaczenia.

miał ktoś taką sytuację, że był zapisany na jedną a otrzymał inną?

Moja żona ma jutro szczepienie Pfizerem, ale kilka dni temu w tym punkcie szczepień powiedzieli mi, że to jest tak naprawdę randka w ciemno. Wszystko jest uzależnione od tego co im dowiozą.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.04.2021 09:12

Chce się jechać do Chorwacji ? znaczy mnie stać i ponosi się tego pełne konsekwencje :) Nie stać mnie nie jadę i tyle, po co publicznie przeżywać :papa:
Doniacro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doniacro » 09.04.2021 09:14

PJazz napisał(a):Poszedłem 2 dni temu do punktu szczepień na pół godziny przed zamknięciem. Zapytałem czy jest szansa wpisać się jako "rezerwowy". Pielęgniarka zapytała czy chcę się teraz zaszczepić i po 5 minutach było po wszystkim. Okazało się, że 5 osób nie przyszło.

Na Narodowym w W-wie to nie przejdzie :D Tam dochodzi do rękoczynów i wpuszczają ochroniarze na podstawie smsa z godziną szczepienia - tak czytałam :lol:
Doniacro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doniacro » 09.04.2021 09:21

bluesman napisał(a):Chce się jechać do Chorwacji ? znaczy mnie stać i ponosi się tego pełne konsekwencje :) Nie stać mnie nie jadę i tyle, po co publicznie przeżywać :papa:

może i mnie stać, ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.
nie zauważyłam tu przeżywania :?: po prostu analizuję sytuację :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 09.04.2021 09:27

Doniacro napisał(a):może i mnie stać, ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.

Mamy dokładnie tak samo. Zgodnie stwierdziliśmy w domu że jeśli Chorwaci będą wymagać testów na granicy po prostu tam nie pojedziemy a pieniądze przeznaczone na wyjazd wydamy w innym miejscu :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.04.2021 09:47

Doniacro napisał(a):
bluesman napisał(a):Chce się jechać do Chorwacji ? znaczy mnie stać i ponosi się tego pełne konsekwencje :) Nie stać mnie nie jadę i tyle, po co publicznie przeżywać :papa:

może i mnie stać, ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.

OK. ale napisałaś w ten sposób
Doniacro napisał(a): kupa kasy :cry: mam nadzieję, ze to się zmieni.
więc jak to inaczej rozumieć ? :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.04.2021 09:49

PJazz napisał(a):Poszedłem 2 dni temu do punktu szczepień na pół godziny przed zamknięciem. Zapytałem czy jest szansa wpisać się jako "rezerwowy". Pielęgniarka zapytała czy chcę się teraz zaszczepić i po 5 minutach było po wszystkim. Okazało się, że 5 osób nie przyszło.
Miałeś już aktywne skierowanie? I z ciekawości jaka grupa wiekowa?
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 09.04.2021 10:13

piekara114 napisał(a):Wiola, spróbuj znowu za kilka dni zadzwonić na 989 lub do pobliskich punktów szczepień. Czasami w tych punkach wiedzą że ktoś się nie stawi, bo jest przeziębiony i może akurat uda się męża tam wcisnąć.

Będę próbowała :)
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 09.04.2021 10:28

Kapitańska Baba napisał(a):
Doniacro napisał(a):może i mnie stać, ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.

Mamy dokładnie tak samo. Zgodnie stwierdziliśmy w domu że jeśli Chorwaci będą wymagać testów na granicy po prostu tam nie pojedziemy a pieniądze przeznaczone na wyjazd wydamy w innym miejscu :D

A nie da się wykonać testu za free? Wypełniając ankietę na ściemę :roll: :lol:
Również mam nadzieje, że do wakacji powyszczepiają chętnych i może zniosą wymóg testu. Jak będzie trzeba to się zapłaci. Na więcej jak 10 dni i tak nie pojadę bo mamy inne plany na 2 tydz. urlopu. A jak wygląda sytuacja z dziećmi, 3 latka się nie zaszczepi, to jedynie test?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2021 10:50

wiola2012 napisał(a):
piekara114 napisał(a):Wiola, spróbuj znowu za kilka dni zadzwonić na 989 lub do pobliskich punktów szczepień. Czasami w tych punkach wiedzą że ktoś się nie stawi, bo jest przeziębiony i może akurat uda się męża tam wcisnąć.

Będę próbowała :)

Potwierdzam, warto dzwonić na 989. Przed chwilą przepisałem się z 24 maja na 12 maja, ta sama szczepionka (Pfizer) i do tego dużo bliżej domu.
Doniacro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doniacro » 09.04.2021 10:53

Zwolnione z obowiązku okazania na granicy negatywnego wyniku testu sąm.in.:
dzieci do lat siedmiu przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi negatywny wynik testu, będącymi ozdrowieńcami, posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.04.2021 10:59

jackq napisał(a):A nie da się wykonać testu za free? Wypełniając ankietę na ściemę :roll: :lol:
Nie, bo nie masz zaświadczenia o negatywnym wyniku w języku ang.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 09.04.2021 10:59

Doniacro napisał(a):Zwolnione z obowiązku okazania na granicy negatywnego wyniku testu sąm.in.:
dzieci do lat siedmiu przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi negatywny wynik testu, będącymi ozdrowieńcami, posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu

Świetna wiadomość, w sumie to najbardziej się martwiłem jak to grzebanie w gardle/nosie zniesie mój 7yo. Jeszcze jakbyś Doniacro podała źródło informacji było by mega!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone