.png)
jackq napisał(a):A ja się przetestuję z żonką przed wyjazdem i świstek z wynikiem musi wystarczyć. Bo szczepić się nie mamy zamiaru.
.png)
Doniacro napisał(a):mysza73 napisał(a):Ja tak zmieniłam termin 1 szczepienia, nie dosyć że wcześniej, to jeszcze na Pfizera
ja wczoraj też chciałam przyspieszyć szczepienie (mam n 19.05 na pfizera) i była możliwość, ale na Astrę. A wtedy nie wyrobię się przed urlopem... jednak pan na infolinii powiedział mi, że to, że jest wpisana dana firma, to wcale nie znaczy, że to będzie ta szczepionka, że to nie ma żadnego znaczenia.
miał ktoś taką sytuację, że był zapisany na jedną a otrzymał inną?
.png)
PJazz napisał(a):Poszedłem 2 dni temu do punktu szczepień na pół godziny przed zamknięciem. Zapytałem czy jest szansa wpisać się jako "rezerwowy". Pielęgniarka zapytała czy chcę się teraz zaszczepić i po 5 minutach było po wszystkim. Okazało się, że 5 osób nie przyszło.
.png)
bluesman napisał(a):Chce się jechać do Chorwacji ? znaczy mnie stać i ponosi się tego pełne konsekwencjeNie stać mnie nie jadę i tyle, po co publicznie przeżywać

.png)
Doniacro napisał(a):może i mnie stać, ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.
nie zauważyłam tu przeżywaniapo prostu analizuję sytuację
.png)
Doniacro napisał(a):bluesman napisał(a):Chce się jechać do Chorwacji ? znaczy mnie stać i ponosi się tego pełne konsekwencjeNie stać mnie nie jadę i tyle, po co publicznie przeżywać
może i mnie stać, ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.
więc jak to inaczej rozumieć ?Doniacro napisał(a): kupa kasymam nadzieję, ze to się zmieni.

.png)
Miałeś już aktywne skierowanie? I z ciekawości jaka grupa wiekowa?PJazz napisał(a):Poszedłem 2 dni temu do punktu szczepień na pół godziny przed zamknięciem. Zapytałem czy jest szansa wpisać się jako "rezerwowy". Pielęgniarka zapytała czy chcę się teraz zaszczepić i po 5 minutach było po wszystkim. Okazało się, że 5 osób nie przyszło.
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Doniacro napisał(a):może i mnie stać, ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.
Mamy dokładnie tak samo. Zgodnie stwierdziliśmy w domu że jeśli Chorwaci będą wymagać testów na granicy po prostu tam nie pojedziemy a pieniądze przeznaczone na wyjazd wydamy w innym miejscu
wiola2012 napisał(a):piekara114 napisał(a):Wiola, spróbuj znowu za kilka dni zadzwonić na 989 lub do pobliskich punktów szczepień. Czasami w tych punkach wiedzą że ktoś się nie stawi, bo jest przeziębiony i może akurat uda się męża tam wcisnąć.
Będę próbowała
.png)
Nie, bo nie masz zaświadczenia o negatywnym wyniku w języku ang.jackq napisał(a):A nie da się wykonać testu za free? Wypełniając ankietę na ściemę![]()
![]()
.png)
Doniacro napisał(a):Zwolnione z obowiązku okazania na granicy negatywnego wyniku testu sąm.in.:
dzieci do lat siedmiu przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi negatywny wynik testu, będącymi ozdrowieńcami, posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko