.png)
wikol napisał(a):Cyt.
Jeśli ktoś nie może przyjąć drugiej dawki, można anulować wizytę, zmienić termin lub wybrać inny punkt szczepień przed przyjęciem pierwszej dawki szczepionki. Jednak już po pierwszym szczepieniu – nie można dokonać zmiany. Wynika to z konieczności podania drugiej dawki szczepionki, która pochodzi od tego samego producenta - napisała Agnieszka Pochrzęst-Motyczyńska z Biura Komunikacji MZ.
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Zaświadczenie o szczepieniu powinno być aktywne po 2 tyg od drugiej dawki.
Pfizer podają teraz po 5, 6 tygodniach...
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Z tego co wiem to pozwolą Ci przyspieszyć o tydzień czyli po 11 tygodniach, tak podają na innych forach. Koniecznie trzeba to zgłosić przy pierwszej dawce. Zaświadczenie o szczepieniu powinno być aktywne po 2 tyg od drugiej dawki.
.png)
wiola2012 napisał(a):piekara114 napisał(a):Z tego co wiem to pozwolą Ci przyspieszyć o tydzień czyli po 11 tygodniach, tak podają na innych forach. Koniecznie trzeba to zgłosić przy pierwszej dawce. Zaświadczenie o szczepieniu powinno być aktywne po 2 tyg od drugiej dawki.
To ja się wyrobię, ale mój mąż nie zdąży pobrać zaświadczeniachyba, że zadzwonię i cudem zmienię na pfizera.
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Dzwon nawet parę razy, nawet późno wieczorem. Dostępność co chwilę się zmienia, co chwilę ktoś
zmienia termin.
.png)
.png)
.png)
mysza73 napisał(a):Ja tak zmieniłam termin 1 szczepienia, nie dosyć że wcześniej, to jeszcze na Pfizera
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko