.png)
jackq napisał(a):Bo te szczepionki to pic na wodę. W mojej rodzinie 2 starsze, zaszczepione dwoma dawkami osoby przeszły teraz covida. Tak to szczepienie super dziala...
jackq napisał(a):Bo te szczepionki to pic na wodę. W mojej rodzinie 2 starsze, zaszczepione dwoma dawkami osoby przeszły teraz covida. Tak to szczepienie super dziala...
.png)
boboo napisał(a):1. I nic. W dzisiejszych czasach 3-miesięczny news jest...![]()
2. Jasne. Jeśli zamówimy ciastko z zamiarem podzielenia się pół-na-pół, ale stwierdzisz, że nie stać Cię i weźmiesz/kupisz/zapłacisz tylko ćwiartkę...
to pozostała ćwiartka jest nietykalna. OK, zrozumiałem.
3. No popatrz jaki dureń ze mnie. A myślałem, że równy podział to według liczby ludności w danym kraju.
.png)
jackq napisał(a):Hospitalizowane teraz hehe dobry tekst, chyba w prywatnej klinice. Były z tlenem w domu, lekko nie było. Znajomych jak i mnie nawet nie chciano przetestować, może to covid może nie, proszę siedzieć w domu i jeść rutinoscorbin - ot całe leczenie i diagnoza telefoniczna.
jackq napisał(a):Sami geniusze internetowi dopóki osobiście lub z rodziny/znajomych kogoś nie dotknie i się nie przekonają jak faktycznie jest.
Zakupili (zamówili) to, czego "nikt" nie chciał. Nie odebrano nikomu nic.Niemcy namawiały kraje UE do zakupu kolejnych 100 mln dawek szczepionki BioNTech we wrześniu, po zakończeniu pierwotnych rozmów. Kraje te odmówiły jednak zakupu, ponieważ uznały szczepionkę za zbyt kosztowną i trudną do przechowywania. Wtedy Niemcy podpisały własną umowę na 30 mln dodatkowych dawek
Zauważ, że mowa jest o samym BioNTechu (64 + 30 na Niemcy).ponieważ dodatkowe dawki, jakie otrzymają Niemcy, pojawią się już po dostarczeniu szczepionek zamówionych przez Komisję
pascalek napisał(a):Miło, że się teraz dorzucili, tak jak i Polska zresztą. Tym razem skrupulatnie zadbali o to, żeby nie dać więcej niż wyszło według liczby ludności.
.png)
Chris_M napisał(a):Właśnie dowiedzieliśmy się, że pewna znajoma lekarka zaszczepiona na samym początku szczepień szczepionką mRNA, zaraziła się covidem.
.png)
wikol napisał(a):W związku z dużą zachorowalnością na Covid w województwie Śląskim szczepimy ......... Rzeszów.
.png)
jackq napisał(a):Hospitalizowane teraz hehe dobry tekst, chyba w prywatnej klinice. Były z tlenem w domu, lekko nie było. Znajomych jak i mnie nawet nie chciano przetestować, może to covid może nie, proszę siedzieć w domu i jeść rutinoscorbin - ot całe leczenie i diagnoza telefoniczna. Sami geniusze internetowi dopóki osobiście lub z rodziny/znajomych kogoś nie dotknie i się nie przekonają jak faktycznie jest.
Czytam, widzę na własne oczy co się dzieje, wyciągam wnioski. Takie jest moje zdanie, nie warto robić za królika. EOT
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko