Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ruwado
Cromaniak

Postnapisał(a) ruwado » 07.03.2021 22:00

Problem w tym, że test miała negatywny, ale siedziała w domu przez pozytywny test mój i syna.
Inde
Cromaniak

Postnapisał(a) Inde » 07.03.2021 22:32

ruwado napisał(a):Problem w tym, że test miała negatywny, ale siedziała w domu przez pozytywny test mój i syna.

Uuu, to grubsza sprawa. Najlepiej skontaktować się z przychodnią gdzie miało być szczepienie. Na pewno powiedzą co dalej. Najpewniej wyznaczą dodatkowy termin.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.03.2021 20:09

Żona po pierwszej dawce Astry. Pierwszy krok do wyjazdu na wakacje zrobiony. Drugi w połowie maja. Na razie dreszcze, gorączka i ból mięśni. Ale twarda jest, wytrzyma. Ja, jako ozdrowieniec muszę czekać co najmniej do czerwca. :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.03.2021 20:23

ruwado napisał(a):Problem w tym, że test miała negatywny, ale siedziała w domu przez pozytywny test mój i syna.

Informacja od dyrektora szkoły, który miał podobną sytuację, tylko z nauczycielką na L4: żona jest cały czas zgłoszona do szczepienia, zgłoszenie jest ważne przez 90 dni. Powinna kontaktować się z punktem szczepień, żeby ustalić nowy termin.
ruwado
Cromaniak

Postnapisał(a) ruwado » 08.03.2021 22:33

Bravik napisał(a):Ja, jako ozdrowieniec muszę czekać co najmniej do czerwca. :roll:

To tak jak ja - jutro koniec odsiadki
ruwado
Cromaniak

Postnapisał(a) ruwado » 08.03.2021 22:33

pascalek napisał(a):

Informacja od dyrektora szkoły, który miał podobną sytuację, tylko z nauczycielką na L4: żona jest cały czas zgłoszona do szczepienia, zgłoszenie jest ważne przez 90 dni. Powinna kontaktować się z punktem szczepień, żeby ustalić nowy termin.

Zobaczymy co wyjdzie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.03.2021 16:00

Janusz Bajcer napisał(a):System e-rejestracja dla 70+ działa.
Podał kolejne wolne terminy w pobliżu zamieszkania.
Wybrałem termin szczepienia na dzień 22 marca w Krynicy.

Udało mi się kilka dni temu zapisać siostrę żony (rocznik 45) na dzisiaj, tj. 12.03.
Moje i żony miało być 22 marca, i udało mi mi się zmienić termin na dzisiaj, aby pojechać do Krynicy we trókę.
Kobiety zaszczepione, druga dawka 24 kwietnia, ja niestety nie :x
Dwa dni temu miałem stan podgorączkowy, trochę pokaszluję i psikam, więc nie zostałem zakwalifikowany na pierwsze podanie Pfizera.
W poniedziałek nam dzwonić w sprawie ustalenie nowego terminu.
matizmat
Cromaniak

Postnapisał(a) matizmat » 12.03.2021 20:35

Jestem po pierwszej dawce Astry. Po 10 godzinach od szczepienia dreszcze, jakaś gorączka. Na drugi dzień już było znośnie, na trzeci już całkiem o.k. Druga dawka 23 maja. Podobno po drugiej dawce już nie ma takich dolegliwości.
Inde
Cromaniak

Postnapisał(a) Inde » 13.03.2021 10:10

matizmat napisał(a):Jestem po pierwszej dawce Astry. Po 10 godzinach od szczepienia dreszcze, jakaś gorączka. Na drugi dzień już było znośnie, na trzeci już całkiem o.k. Druga dawka 23 maja. Podobno po drugiej dawce już nie ma takich dolegliwości.

Za tydzień niecały, 18.03 będę rejestrował teściów i matkę. Boję się tej Astry jak cholera. Dziewczyna 30 lat, którą zatrudniałem w zeszłe lato dostała Moderne i nie miała praktycznie żadnych objawów, prócz bólu po kuciu. Jej siostra dostała Astrę i leży pod kocem już tydzień z gorączką i dreszczami. Teściowa bardzo mocno przechodzi wszelkie grypy, przeziębienia. Mama nadciśnienie, teść kopci mocne od 50 lat. Masakra :roll:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.03.2021 13:00

Żona w poniedziałek przyjęła pierwszą Astrę. Po powrocie z pracy wieczorem gorączka 38°, ogólne rozbicie, wtorek od rana podobnie, poprawa wieczorem, środa jeszcze w domu, ale już znacznie lepiej. Czwartek - powrót do normy i do pracy. Druga dawka w połowie maja.
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 13.03.2021 13:11

Inde napisał(a):Dziewczyna 30 lat, którą zatrudniałem w zeszłe lato dostała Moderne i nie miała praktycznie żadnych objawów, prócz bólu po kuciu.

Ja miałem identycznie po szczepieniu Astrą :D
CroAna
Cromaniak

Postnapisał(a) CroAna » 13.03.2021 13:35

marekkowalak napisał(a):
Inde napisał(a):Dziewczyna 30 lat, którą zatrudniałem w zeszłe lato dostała Moderne i nie miała praktycznie żadnych objawów, prócz bólu po kuciu.

A jak ona to zrobila,mając lat 30,ze juz się zaszczepiła i to moderną? Służba zdrowia chyba...
Inde
Cromaniak

Postnapisał(a) Inde » 13.03.2021 14:39

Tak, oddział położniczy. Siostra pielęgniarka.
matizmat
Cromaniak

Postnapisał(a) matizmat » 13.03.2021 18:13

Podobno z Astrą jest tak, że im człowiek młodszy, tym odczyny poszczepienne są silniejsze...
ruwado
Cromaniak

Postnapisał(a) ruwado » 13.03.2021 23:04

matizmat napisał(a):Podobno z Astrą jest tak, że im człowiek młodszy, tym odczyny poszczepienne są silniejsze...

u żony w pracy ta teoria się nie sprawdza.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone