Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 28.04.2021 19:27

Po wykonanym telefonie na 989 zmiana z 22.05 (J&J nie na 100%) na 07.05 (Moderna,też nikt nie gwarantuje co dojedzie)
Jak nie trafię na Astra Zeneca , to przed wyjazdem będę z zaswiadczeniem :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2021 20:26

A jednak udało się...bardzo dobrze.
Lechoo
Cromaniak

Postnapisał(a) Lechoo » 28.04.2021 20:29

Przed chwilą zarejestrowałem się na 30.04 już - pfizer. Idealnie się udało z terminem tej jak i mniej więcej drugiej dawki. Teraz dla żony trzeba wyczaić odpowiednią datę :D
Freddie
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Freddie » 28.04.2021 21:50

bluesman napisał(a):Dzisiaj mnie ukłuto Pf. co ciekawe jak różne są standardy. 27 km od NS wypełniłem druczek i zaszczepili that's all... 8O .
Natomiast Żonie w NS zmierzono ciśnienie, temperaturę i sprawdzono saturacje i dopiero zaszczepiono, koleżankę 50km od nas toże, co jest ?

U mnie podobnie. Zero badań. Lekarz: "Po peslu widzę, że Pan zdrowy"
Dodatkowo na drugiej stronie tego druczku dwóch rubryk nie wypełniłem i też nie zajarzył.
Tożsamości również nie sprawdzał (bo zdrowy pesel miałem) :)
599
Cromaniak

Postnapisał(a) 599 » 28.04.2021 22:09

robertms napisał(a):,,,,,,,,,,,,
Ja zmieniałem z J&J 30.05 na Pfizer 12.05, i nawet bliżej od domu wyszło. :)
,,,,,,,,,,,,,

z czystej ciekawości ,
co zyskałeś ?
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 28.04.2021 22:44

Czekam w gotowości na swoją "godzinę zero" rejestracji :mrgreen: .
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 28.04.2021 23:05

marze_na napisał(a):Czekam w gotowości na swoją "godzinę zero" rejestracji :mrgreen: .

Ja czekałam jak na wyniki wyborów :mrgreen:
O 24-tej dowiedziałam się, że skierowanie wisiało tam już od 19:40 :roll: :D
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 28.04.2021 23:07

Katerina napisał(a):
marze_na napisał(a):Czekam w gotowości na swoją "godzinę zero" rejestracji :mrgreen: .

Ja czekałam jak na wyniki wyborów :mrgreen:
O 24-tej dowiedziałam się, że skierowanie wisiało tam już od 19:40 :roll: :D

Też miałam wystawione po 19stej, ale przycisk do wyboru terminu szczepienia uaktywnił się dopiero o 00:00 :D .
Szybko poszło, pfaizer na 10.05.
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 28.04.2021 23:13

marze-na
Szybko poszło, pfaizer na 10.05.

W Gdańsku już na drugi dzień są terminy :wink:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 29.04.2021 06:33

Freddie napisał(a):
bluesman napisał(a):Dzisiaj mnie ukłuto Pf. co ciekawe jak różne są standardy. 27 km od NS wypełniłem druczek i zaszczepili that's all... 8O .
Natomiast Żonie w NS zmierzono ciśnienie, temperaturę i sprawdzono saturacje i dopiero zaszczepiono, koleżankę 50km od nas toże, co jest ?

U mnie podobnie. Zero badań. Lekarz: "Po peslu widzę, że Pan zdrowy"
Dodatkowo na drugiej stronie tego druczku dwóch rubryk nie wypełniłem i też nie zajarzył.
Tożsamości również nie sprawdzał (bo zdrowy pesel miałem) :)

Na brak sprawdzenia tożsamości też zwróciłem uwagę.
Po 23 godzinach nic, tylko boli mnie ramię, a co ciekawe nieco kaszlałem (bez temp) wynik jazdy na rowerze sprzed 3 dni, ale nawet nie miałem kogo zapytać przed szczepieniem tak szybko się to działo.
Ostatnio edytowano 29.04.2021 06:36 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Pudelek
Cromaniak

Postnapisał(a) Pudelek » 29.04.2021 06:34

pawel_nowy napisał(a):Doczekałem się i ja. Pierwsza dawka (AZ) 12 maja. Szkoda, że brak możliwości wyboru szczepionki.

jaki brak możliwości wyboru? Na IKP/e-rejestracji po aktywacji skierowania wybierasz i segregujesz według województwa, terminu i rodzaju szczepionki, do wyboru, do koloru. Ja dziś po północy kilka razy zmieniałem z jednej szczepionki na drugą. Oczywiście po wybraniu innej szczepionki wskakiwał inny punkt szczepień, ale generalnie wybór jest (w przeciwieństwie do tego co mówił pewien wiceminister).
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.04.2021 08:03

Pudelek napisał(a):
pawel_nowy napisał(a):Doczekałem się i ja. Pierwsza dawka (AZ) 12 maja. Szkoda, że brak możliwości wyboru szczepionki.

jaki brak możliwości wyboru? Na IKP/e-rejestracji po aktywacji skierowania wybierasz i segregujesz według województwa, terminu i rodzaju szczepionki, do wyboru, do koloru. Ja dziś po północy kilka razy zmieniałem z jednej szczepionki na drugą. Oczywiście po wybraniu innej szczepionki wskakiwał inny punkt szczepień, ale generalnie wybór jest (w przeciwieństwie do tego co mówił pewien wiceminister).

Jak nie przepadam za XXXX XXXX, to jednak w styczniu tego roku na gov. pacjent wyraziłem chęć zaszczepienia się w przyszłości. Podkreślam chęć zaszczepienia nie zapisałem się na szczepienie. Byłem bardzo zdziwiony, telefon "od" i jestem zapisany.... Teraz po pierwszej dawce.
Pudelek
Cromaniak

Postnapisał(a) Pudelek » 29.04.2021 08:14

Mój brat miał podobną sytuację, ale miał możliwość wyboru szczepionki (Pfizer albo J&J). Faktem jest, że do niego nie dzwoniono, ale rejestrował się przez internet.
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 29.04.2021 08:29

Od dziś Pan M. ma aktywne skierowanie (na północ nie chciało nam się czekać) i 8 rano wybrał sobie szczepionkę PF, kilka odświeżeń strony i szczepienie dziś o 19 w Rabce. Akurat zrobimy sobie spacerek, dawno tam nie byliśmy.
Jak pojawiła się Rabka to więcej nie szukał.
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 29.04.2021 10:02

599 napisał(a):
robertms napisał(a):,,,,,,,,,,,,
Ja zmieniałem z J&J 30.05 na Pfizer 12.05, i nawet bliżej od domu wyszło. :)
,,,,,,,,,,,,,

z czystej ciekawości ,
co zyskałeś ?

Hmm... Prawie 3 tyg. na start, ale drugą dawkę "gratis" + parę km. bliżej i %-wo skuteczność Pfizer vs J&J ponoć lepsza... ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 72
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone