Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Magda O.
Cromaniak

Postnapisał(a) Magda O. » 28.04.2021 07:53

"Szczepimy tylko trzeźwe osoby" :lol: Rosja to jednak stan umysłu.
markid
Croentuzjasta

Postnapisał(a) markid » 28.04.2021 08:03

Mario 79 napisał(a):Po dzisiejszej nocnej rejestracji : termin szczepienia 22.05 (J&J ) :D .
Jaką mogę mieć pewność, że właśnie będzie to J&J :?:
Miał ktoś nagłą zmianę w dniu szczepienia :?:

Tak, mnie mieli zaszczepić Astrą, a dostałem Pfizer'a.
Nie protestowałem. 8)
Inde
Cromaniak

Postnapisał(a) Inde » 28.04.2021 08:23

No i nadszedł ten dzień również dla nas. Wraz z szanowna małżonką mamy termin 18 maja na szczepienie preparatem Jonson & Jonson. Oby dojechały szczepionki całe i zimne! :)
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 28.04.2021 08:32

markid napisał(a):
Mario 79 napisał(a):Po dzisiejszej nocnej rejestracji : termin szczepienia 22.05 (J&J ) :D .
Jaką mogę mieć pewność, że właśnie będzie to J&J :?:
Miał ktoś nagłą zmianę w dniu szczepienia :?:

Tak, mnie mieli zaszczepić Astrą, a dostałem Pfizer'a.
Nie protestowałem. 8)

Dla mnie J&J to najlepsza opcja :)
Gdyby 22.05 okazało się, że chcą mi wstrzyknąć coś innego :evil: to do wyjazdu nie zdążę z 2 dawką, o zaświadczeniu już nie mówię :|
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2021 08:49

Dlaczego masz nie zdążyć, do lata jeszcze trochę jest.
markid
Croentuzjasta

Postnapisał(a) markid » 28.04.2021 09:17

Jeśli Mario dostanie Astrę 22.05, a 2 dawkę dają po 10..11 tyg. to będzie początek sierpnia, + 14 dni - bezpieczny termin wyjazdu to koniec sierpnia. No to może być problem.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2021 09:22

Ale równie dobrze może dostać Pfaizera lub Modernę i tutaj odstęp jest maksymalnie 6 tygodni. Dlatego zapisałem żonę na jutro na Modernę bo jedziemy 2 sierpnia. Ja już dwa miesiące po pełnym szczepieniu.
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 28.04.2021 09:23

alechandro napisał(a):Dlaczego masz nie zdążyć, do lata jeszcze trochę jest.

Rezerwacja od 5.07.
Moderna lub pfizer - czas między dawkami 4-6 tygodni.
22.05+ 4 tygodnie = 19.06+ 2 tygodnie na zaświadczenie = 3.07 (na styk).
Co jeśli będzie 5-6 tygodni :?:
Wiem, test :evil:
Astra Zenka wiadomo :papa:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2021 09:26

Ale sytuacja jest dynamiczna, zmienia się wraz z dostawą szczepionek. Masz termin to ok ale dzwoń i pytaj o wcześniejsze szczepienie. Ja z żoną jadę 120 km do Wrocławia aby się zaszczepiła, czasami warto pojechać dalej jeżeli termin jest satysfakcjonujący. Dzwoń nawet codziennie jeżeli to nie problem, wczesnym rankiem na połączenie długo nie czekasz.
Ostatnio edytowano 28.04.2021 09:27 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 28.04.2021 09:27

Dodam, że żonka już gotowa do wyjazdu :lol:
W sensie zaszczepione na gotowo :mrgreen:
plakon
Croentuzjasta

Postnapisał(a) plakon » 28.04.2021 09:29

Mario, a sprawdzałeś tutaj odnośnie możliwych terminów: https://szczepienia.github.io pewnie znajdziesz Modernę lub Pfizera wcześniej.
Nie wiem w jakim regionie mieszkasz, ale wtedy się wyrobisz bo terminy są nawet na przyszły tydzień (patrzę na Śląsk).
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 28.04.2021 09:36

alechandro napisał(a):Ale sytuacja jest dynamiczna, zmienia się wraz z dostawą szczepionek. Masz termin to ok ale dzwoń i pytaj o wcześniejsze szczepienie. Ja z żoną jadę 120 km do Wrocławia aby się zaszczepiła, czasami warto pojechać dalej jeżeli termin jest satysfakcjonujący. Dzwoń nawet codziennie jeżeli to nie problem, wczesnym rankiem na połączenie długo nie czekasz.

Dojechać czy zadzwonić , żaden problem .
22.05 J&J jest ok.
Tylko wolałbym mieć pewność, że to nim zostanę zaszczepiony.
Ps. Nikt gwarancji nie daje .
Ostatnio edytowano 28.04.2021 09:44 przez Mario 79, łącznie edytowano 1 raz
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 28.04.2021 09:42

plakon napisał(a):Mario, a sprawdzałeś tutaj odnośnie możliwych terminów: https://szczepienia.github.io pewnie znajdziesz Modernę lub Pfizera wcześniej.
Nie wiem w jakim regionie mieszkasz, ale wtedy się wyrobisz bo terminy są nawet na przyszły tydzień (patrzę na Śląsk).

Tak sprawdzałem. W Świętokrzyskiem J&J brak, najbliższe terminy to głównie AZ.
Wszystko aktualizowane co godzinę, więc obserwuję i jestem dobrej myśli :wink:
plakon
Croentuzjasta

Postnapisał(a) plakon » 28.04.2021 09:49

Mario 79 napisał(a):
plakon napisał(a):Mario, a sprawdzałeś tutaj odnośnie możliwych terminów: https://szczepienia.github.io pewnie znajdziesz Modernę lub Pfizera wcześniej.

Ta stronka nie pokazuje niestety J&J. Więc, jeśli się na nią nastawiasz to tu się na razie nie dowiesz za dużo.
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 28.04.2021 10:27

plakon napisał(a):
Mario 79 napisał(a):

Ta stronka nie pokazuje niestety J&J. Więc, jeśli się na nią nastawiasz to tu się na razie nie dowiesz za dużo.

A może masz jakiś namiar , gdzie mógłbym śledzić Johnsona :?: .
Byłbym bardzo wdzięczny .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 70
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone