Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
plakon
Croentuzjasta

Postnapisał(a) plakon » 28.04.2021 11:09

Mario 79 napisał(a):
plakon napisał(a):
Mario 79 napisał(a):
plakon napisał(a):Mario, a sprawdzałeś tutaj odnośnie możliwych terminów: https://szczepienia.github.io pewnie znajdziesz Modernę lub Pfizera wcześniej.
Nie wiem w jakim regionie mieszkasz, ale wtedy się wyrobisz bo terminy są nawet na przyszły tydzień (patrzę na Śląsk).

Tak sprawdzałem. W Świętokrzyskiem J&J brak, najbliższe terminy to głównie AZ.
Wszystko aktualizowane co godzinę, więc obserwuję i jestem dobrej myśli :wink:

Ta stronka nie pokazuje niestety J&J. Więc, jeśli się na nią nastawiasz to tu się na razie nie dowiesz za dużo.

A może masz jakiś namiar , gdzie mógłbym śledzić Johnsona :?: .
Byłbym bardzo wdzięczny .

Niestety nie. Autor tej strony pisał, że nie będzie miał możliwości śledzenia od pewnego momentu terminów na J&J. Nie wiem dokładnie o jaki szczegół techniczny chodzi.
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 28.04.2021 12:05

plakon napisał(a):
Mario 79 napisał(a):
plakon napisał(a):
Mario 79 napisał(a):
plakon napisał(a):Mario, a sprawdzałeś tutaj odnośnie możliwych terminów: https://szczepienia.github.io pewnie znajdziesz Modernę lub Pfizera wcześniej.
Nie wiem w jakim regionie mieszkasz, ale wtedy się wyrobisz bo terminy są nawet na przyszły tydzień (patrzę na Śląsk).

Tak sprawdzałem. W Świętokrzyskiem J&J brak, najbliższe terminy to głównie AZ.
Wszystko aktualizowane co godzinę, więc obserwuję i jestem dobrej myśli :wink:

Ta stronka nie pokazuje niestety J&J. Więc, jeśli się na nią nastawiasz to tu się na razie nie dowiesz za dużo.

A może masz jakiś namiar , gdzie mógłbym śledzić Johnsona :?: .
Byłbym bardzo wdzięczny .

Niestety nie. Autor tej strony pisał, że nie będzie miał możliwości śledzenia od pewnego momentu terminów na J&J. Nie wiem dokładnie o jaki szczegół techniczny chodzi.

Podana strona to "lekki" fejk - znajomi sprawdzili kilka pozycji i nie zgadzają się oraz terminy są "przestrzelone" na ok. 2 tygodnie.
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 28.04.2021 12:12

Ta strona ma aktualizację danych raz na godzinę, więc niezgodności są i będą, to logiczne. Strona daje orientacyjny pogląd jak wygląda sytuacja (np. dla osób, które nie mają ikp czy nie mają jeszcze aktywnego e-skierowania i dostępu do terminarzu). Dzięki niej można mniej więcej zobaczyć jak wygląda sytuacja w punktach szczepień (oczywiście nie wszystkich i to jest na tej stronie zaznaczone). Dla mnie fajna i przydatna strona.
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 28.04.2021 12:42

piekara114 napisał(a):Ta strona ma aktualizację danych raz na godzinę, więc niezgodności są i będą, to logiczne. Strona daje orientacyjny pogląd jak wygląda sytuacja (np. dla osób, które nie mają ikp czy nie mają jeszcze aktywnego e-skierowania i dostępu do terminarzu). Dzięki niej można mniej więcej zobaczyć jak wygląda sytuacja w punktach szczepień (oczywiście nie wszystkich i to jest na tej stronie zaznaczone). Dla mnie fajna i przydatna strona.

Ok, nie chcę jej dazawuować, ale sam, z ciekawości, sprawdziłem dzwoniąc pod 989 i te terminy, które były na stronce nie zgadzały się w kilku różnych lokalizacjach 3 województw o ok. 2 tygodnie... NIE godziny!
Pudelek
Cromaniak

Postnapisał(a) Pudelek » 28.04.2021 13:23

Ale na plus czy na minus??
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 28.04.2021 13:39

Pudelek napisał(a):Ale na plus czy na minus??

To już, jak kto woli... ;)
A poważniej, na 989 zapytałem o terminy w danym punkcie ze stronki - najbliższe za ok. 2 tygodnie od tam podanych - wybrałem te "popularniejsze" tam lokalizacje.
Wg mnie najpewniej na infolinii 989 - sam przyspieszyłem sobie o 3 tyg.
Kończę temat stronki, bo nic do niej "nie mam". Niech działa jak najlepiej.

Zdrówka!
Flayszakal
zbanowany

Postnapisał(a) Flayszakal » 28.04.2021 14:42

Pozostając jeszcze przy "stronce" to akurat kilku moim znajomym udało się przyspieszyć szczepienie, właśnie dzięki terminom tam znalezionym.
Nie ma się co na nią obrażać, tylko sprawdzać co jakiś czas. Dosyć często wyskakują jakieś nowe terminy.
Osobiście przestałem sprawdzać bo mam termin mnie satysfakcjonujący, to raz. A dwa, przestała pokazywać J&J na którą jestem zapisany.
No i oczywiście, jak wcześniej było napisane, strona nie działa na bieżąco. Jak jest "coś" na za kilka dni, to szybko znajduje się chętny ;)
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 28.04.2021 15:48

U nas strona działa i pokazuje J&J - dziś po północy już były uruchomione roczniki 78-79 i moja żona zapisała się właśnie przez stronę na jednodawkową J&J na 7 maja

A, sorry, nie doczytałem, że to nie chodzi o IKP, tylko o inną "stronkę" :D :D
pawel_nowy
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pawel_nowy » 28.04.2021 15:57

Doczekałem się i ja. Pierwsza dawka (AZ) 12 maja. Szkoda, że brak możliwości wyboru szczepionki. Mam tylko nadzieję że obejdzie się bez NOP. :wink: :wink:
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 28.04.2021 16:03

pawel_nowy napisał(a):Doczekałem się i ja. Pierwsza dawka (AZ) 12 maja. Szkoda, że brak możliwości wyboru szczepionki. Mam tylko nadzieję że obejdzie się bez NOP. :wink: :wink:

Na 989 masz możliwość wyboru szczepionki, tylko musisz się dostosować do miejsca i terminu. Ja zmieniałem z J&J 30.05 na Pfizer 12.05, i nawet bliżej od domu wyszło. :)

p.s.
#Flayszakal, może Twoi znajomi mieli tzw. szczęście, ja opisałem, co dzisiaj sprawdziłem osobiście.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 28.04.2021 16:17

Dzisiaj mnie ukłuto Pf. co ciekawe jak różne są standardy. 27 km od NS wypełniłem druczek i zaszczepili that's all... 8O .
Natomiast Żonie w NS zmierzono ciśnienie, temperaturę i sprawdzono saturacje i dopiero zaszczepiono, koleżankę 50km od nas toże, co jest ?
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 28.04.2021 17:47

bluesman napisał(a):Dzisiaj mnie ukłuto Pf. co ciekawe jak różne są standardy. 27 km od NS wypełniłem druczek i zaszczepili that's all... 8O .
Natomiast Żonie w NS zmierzono ciśnienie, temperaturę i sprawdzono saturacje i dopiero zaszczepiono, koleżankę 50km od nas toże, co jest ?

...procedury przed szczepionką różnią się w zależności od płci,
...a im młodsza kobieta młodsza tym bardziej skrupulatne są te badania :papa:
coglin
Croentuzjasta

Postnapisał(a) coglin » 28.04.2021 18:30

Jak jest teraz z limitami km od miejsca zamieszkania?
Obowiązują jeszcze jakieś?
Ostatnie o których kiedyś tam słyszałem to było 100 km bodajże.
Jak jest teraz?
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 28.04.2021 18:52

Szczepisz się, gdzie chcesz, nawet w Szczecinie przy zamieszkaniu w Ustrzykach Górnych.
coglin
Croentuzjasta

Postnapisał(a) coglin » 28.04.2021 19:01

piekara114 napisał(a):Szczepisz się, gdzie chcesz, nawet w Szczecinie przy zamieszkaniu w Ustrzykach Górnych.

Taki jest mniej więcej plan dla żony :lol:
Ja dzisiaj wsysłem Pfizera.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 71
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone