mchrob napisał(a):Dzisiaj z małżonką odwiedziliśmy piękne miasto Gliwice i odebraliśmy Pfizera, druga dawka 4.06.
Gliwice będą Ci się miło kojarzyły
.png)
stachan napisał(a):Niezwykle miło zostałem zaskoczony poczęstunkiem - po iniekcji, w trakcie prewencyjnego oczekiwania na stołeczku, otrzymałem dorodną pomarańczę, czekoladę oraz wodę mineralną. Luksus! Prawie jak all inclusive w Chorwacji![]()
mchrob napisał(a):Mam i ja chipa. Dzisiaj z małżonką odwiedziliśmy piękne miasto Gliwice
.png)
.png)
maslinka napisał(a):mchrob napisał(a):Dzisiaj z małżonką odwiedziliśmy piękne miasto Gliwice i odebraliśmy Pfizera, druga dawka 4.06.
Gliwice będą Ci się miło kojarzyłyPozwiedzaliście trochę?
alechandro napisał(a):mchrob napisał(a):Mam i ja chipa. Dzisiaj z małżonką odwiedziliśmy piękne miasto Gliwice
Co do pierwszego to gratulacje ale co do drugiego ? Ty tak serio ?
mchrob napisał(a):masz inne odczucie?
.png)
Dlaczego?pabbllo_ldz napisał(a):(...) to J&J kiepski wybór, mała skuteczność (...)
Die Wirksamkeit im Hinblick auf Schutz vor schweren COVID-19 betrug bei allen Erwachsenen ab 18 Jahren nach 28 Tagen 85% und nahm im Laufe der Zeit zu. Nach Tag 49 wurden bei geimpften Teilnehmern keine entsprechenden Fälle mehr gemeldet. 28 Tage nach der Impfung zeigte Ad26.COV2.S einen vollständigen Schutz vor COVID-19-bedingten Krankenhausaufenthalten und Todesfällen. Die Anzahl der COVID-19-Fälle, die eine medizinische Intervention wie z.B. einen Krankenhausaufenthalt, die Aufnahme auf der Intensivstation, mechanische Beatmung oder eine extrakorporale Membranoxygenierung (ECMO) erforderten, ging deutlich zurück. Bei den Studienteilnehmern, die den Impfstoffkandidaten erhalten hatten, wurden 28 Tage nach der Impfung keine Fälle gemeldet, in denen solche medizinischen Interventionen notwendig waren.
translator napisał(a):Skuteczność ochrony przed ciężkim COVID-19 u wszystkich dorosłych w wieku 18 lat i starszych wynosiła 85% po 28 dniach i wzrastała z czasem. Po 49 dniu nie zgłoszono żadnych odpowiednich przypadków u zaszczepionych uczestników. 28 dni po szczepieniu Ad26.COV2.S wykazał pełną ochronę przed hospitalizacjami i zgonami związanymi z COVID-19. Liczba przypadków COVID-19 wymagających interwencji medycznej, takich jak hospitalizacja, przyjęcie na oddział intensywnej terapii, wentylacja mechaniczna czy pozaustrojowe natlenianie membranowe (ECMO), znacznie się zmniejszyła. U uczestników badania, którzy otrzymali kandydata na szczepionkę, nie odnotowano przypadków, w których taka interwencja medyczna byłaby konieczna 28 dni po szczepieniu.
.png)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko