Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.05.2021 08:10

pavlo napisał(a):Gość się nie szczepi i jego małżonka także nie (kardiolog, doktor nauk medycznych)
A jakoś to argumentuje?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.05.2021 08:26

Janusz Bajcer napisał(a):Mnie ugryzł 2 razy :wink: ... i nic nie bolało. :lol:

Może Ty Janusz nic nie czujesz ? a żyjesz Ty ? :D
pabbllo_ldz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pabbllo_ldz » 02.05.2021 08:39

Ja wczoraj Moderna, nic nie czuję, delikatne ukłucie komara przy szczepieniu.
Żona młodsza 5 lat, 30.04 Pfaizer i już od razu po szczepieniu ból ręki, samo podanie szczepionki bolesne.
Ręka boli Ją do dziś, w dniu szczepienia delikatne bóle karku itp..
Jak ktoś ma wizytę w Salve na Andrzeja w Łodzi to omijać z daleka..
2h czekania, bałagan i burdel, do dziś nie ma wyznaczonej 2 dawki.
Na szczęście ma certyfikat, który sama przy lekarzu musiała wypisać..
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 02.05.2021 08:54

pabbllo_ldz napisał(a):Ja wczoraj Moderna, nic nie czuję, delikatne ukłucie komara przy szczepieniu.
Żona młodsza 5 lat, 30.04 Pfaizer i już od razu po szczepieniu ból ręki, samo podanie szczepionki bolesne.
Ręka boli Ją do dziś, w dniu szczepienia delikatne bóle karku itp..
Jak ktoś ma wizytę w Salve na Andrzeja w Łodzi to omijać z daleka..
2h czekania, bałagan i burdel, do dziś nie ma wyznaczonej 2 dawki.
Na szczęście ma certyfikat, który sama przy lekarzu musiała wypisać..

Rzeczywiście bałagan czego nie mogę powiedzieć o swoim punkcie szczepień. Ład, porządek, odstępy między pacjentami, dezynfekcja, muzyka w tle, bardzo miły personel medyczny, osobne miejsce dla odpoczynku po szczepieniu. No ale ten punkt zlokalizowany jest w prywatnej klinice. Można, ano można tylko trzeba chcieć. Prywatne to prywatne. Publiczne czyli takie niczyje.
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 02.05.2021 09:01

boboo napisał(a):
pavlo napisał(a):Gość się nie szczepi i jego małżonka także nie (kardiolog, doktor nauk medycznych)
A jakoś to argumentuje?

Tak.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 02.05.2021 09:18

W naszym pięknym kraju podano już prawie 12 mln. dawek różnych szczepionek na covid. Ponad 9 mln. naszych rodaków zostało zaszczepionych jedną lub dwoma dawkami. Nie słyszałem (może jestem głuchy :?: ) o żadnym przypadku poważnego NOPu a straszono nas zakrzepicą, zapaleniami mięśnia sercowego i wieloma innymi. Ale strach i niewiedza ma wciąż wielkie oczy.

Wczoraj zobaczyłem wypowiedź "celebrytki" (cokolwiek to znaczy) niejakiej Górniak która stwierdziła że prędzej da się pokroić niż da się zaszczepić razem z rodziną. O innych jej wypowiedziach litościwie przemilczę. Niestety jest spora grupa naszych rodaków dla których takie idiotyzmy są wodą na młyn i utwierdzają ich w przekonaniu że nie szczepiąc się wykazują co najmniej postawę heroiczną.

Pozdrowienia.;)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 02.05.2021 09:20

Don Gonzales. Nawiedzonych w naszym pięknym kraju nie brakuje.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.05.2021 09:29

bluesman napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Mnie ugryzł 2 razy :wink: ... i nic nie bolało. :lol:

Może Ty Janusz nic nie czujesz ? a żyjesz Ty ? :D

Czuję potrzebę życia. :D
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 02.05.2021 09:31

No i ja już po :)
Pojechałem jako szofer, a przy okazji się załapałem na kłucie, bo paru nie przyszło.
Oczywiście taki całkiem przypadkowy nie byłem, miałem termin na przyszły tydzień.
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 02.05.2021 11:02

Ja ładuje drugi strzał w piątek AZ , dam znać co i jak ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2021 11:04

Znalezione w internecie, oceńcie sami te debilizmy :

"Mike Yeadon, były główny naukowiec firmy Pfizer, stwierdził, że jest już za późno, aby uratować osobę, której wstrzyknięto szczepionkę Covid-19. Wzywa tych, którym jeszcze nie wstrzyknięto śmiercionośnego związku, do walki o przetrwanie ludzi i życie ich dzieci. Znany na całym świecie immunolog opisuje dalej proces, który według niego zabije ogromną większość ludzi żyjących obecnie. Bezpośrednio po pierwszym wstrzyknięciu około 0,8% ludzi umiera w ciągu 2 tygodni. Osoby, które przeżyły, mają średnią długość życia 2 lata, która jednak zmniejsza się po każdym doładowaniu lub wstrzyknięciu „przypominającym”. Opracowywane są szczepionki uzupełniające, które rozkładają niektóre narządy, w tym serce, płuca i mózg. Profesor Yeadon, który przez dwie dekady był zaznajomiony z działaniami i celami badań i rozwoju w farmaceutycznym gigancie Pfizer, wyjaśnia, że ostatecznym celem obecnie podawanego schematu szczepionek może być tylko masowe wyludnienie, przy którym wszystkimi wojnami światowymi wydają się być jak Myszka Miki. „Miliardy są już skazane na pewne, nieodwołalne i pełne bólu zgony. Każda osoba, która otrzymała zastrzyk, z pewnością umrze przedwcześnie, a 3 lata to zrobiona na wyrost ocena tego, jak długo prawdopodobnie będzie żyła”.
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 02.05.2021 11:15

karin74 napisał(a):
elka21 napisał(a):Jutro, o 11-tej, na Narodowym, jestem umówiona z niejakim Pfizerem. :D

Fajny ten Pfizer...ale drań jak ugryzie w rękę to boli. Ale głowa do góry :D

Mnie jak gryzł,nic nie czułam,ale dzien po temperatura,w następnym podgorączkowo.
Po 4 dniach jeszcze mały Papaj- paker na ręce jest :roll: , ale...mogę już tą ręką przyłożyć, więc nie narzekam :P
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.05.2021 11:17

alechandro napisał(a):Znalezione w internecie, oceńcie sami te debilizmy

Ja mam nadzieję, że szkodliwa (bo to tylko do pewnego stopnia jest zabawne) działalność szurów, foliarzy, płaskoziemców i innej maści manipulantów będzie penalizowana.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 02.05.2021 11:17

Wśród naukowców są i też osoby nie zrównoważone. Życzyć im zdrowia psychicznego bo zdrowy rozum za późno.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.05.2021 11:28

W tym konkretnym przypadku, należy jeszcze zweryfikować, czy rzeczywiście ten naukowiec wypowiedział dokładnie takie słowa.
W 99% tego typu rewelacje opatrzone dopiskiem "znalezione w necie", to zmanipulowane treści, czyli fakenewsy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 78
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone