Ural napisał(a):Wśród naukowców są i też osoby nie zrównoważone. Życzyć im zdrowia psychicznego bo zdrowy rozum za późno.
Bardzo dobrze napisane; ....nie zrównoważone....
.png)
Gonzales napisał(a):W naszym pięknym kraju podano już prawie 12 mln. dawek różnych szczepionek na covid. Ponad 9 mln. naszych rodaków zostało zaszczepionych jedną lub dwoma dawkami. Nie słyszałem (może jestem głuchy) o żadnym przypadku poważnego NOPu a straszono nas zakrzepicą, zapaleniami mięśnia sercowego i wieloma innymi. Ale strach i niewiedza ma wciąż wielkie oczy.
.png)
.png)
Ural napisał(a):Dzięki szczepieniom na dur brzuszny, cholerę, odrę , świnkę, grypę itp. wiele istnień ludzkich przeżyło i żyło długo. Wiele lat temu nie było tak rozwiniętych badań medycznych, instytutów, komputerów. Umieralność w tamtych czasach była porażająca. Bzdurą i brednią jest mówienie, że szczepionki szkodzą i powodują szybszą śmierć. Kto nie chce brać niech nie bierze jego sprawa. Pójdzie do piachu zgodnie z swoimi życzeniami.
"SZCZEPIMY SIĘ"
alechandro napisał(a):Przede wszystkim nie było internetu
.png)
mariusz123 napisał(a):Nie słyszałeś o żadnym NOP-ie po szczepieniu na covid? To faktycznie jesteś co najmniej głuchy. Na oficjalnej stronie MZ masz codziennie aktualizowany plik z NOP-ami po szczepieniach na covid.
mariusz123 napisał(a):I nie było też tak nachalnej propagandy w TV.
mariusz123 napisał(a):No może te dziesiątki trupów leżących na ulicach, by im przypominało
.png)
.png)
Chris_M napisał(a):A ja z kolei wśród moich znajomych mam przykład, że szczepionka na covid prawdopodobnie uratowała życie!
Znajoma lekarka w wieku 75+, zaszczepiona w styczniu Pfizerem, została wezwana do dwójki swoich pacjentów, którymi opiekowała się już od dawna, a których stan zdrowia nagle się pogorszył.
Po przybyciu na miejsce stwierdziła u obojga podejrzenie koronawirusa, ale ze względu na ich ciężki stan była zmuszona pozostać z nimi w ciasnym i niewentylowanym pomieszczeniu przez ok. godzinę, do czasu przyjazdu ekipy Pogotowia, nie mając żadnych środków ochrony osobistej poza maseczką.
Test wykonany przez ekipę Pogotowia potwierdził infekcję koronawirusem i zabrał oboje pacjentów do szpitala, a lekarka zgłosiła wydarzenie do Sanepidu i udała się na kwarantannę w przekonaniu, że ona też uległa zakażeniu.
Kwarantanna się skończyła, od opisanego wydarzenia minęło już kilka tygodni, a lekarka wciąż jest zdrowa!
Chyba trudno o lepsze potwierdzenie skuteczności szczepionki!
.png)
Ural napisał(a):Jak nie szczepić się to pozostaje tylko dygotać ze strachu lub modlić się.
Chris_M napisał(a):Chyba trudno o lepsze potwierdzenie skuteczności szczepionki!
.png)
mariusz123 napisał(a):Widać, że jestem na forum w zdecydowanej mniejszości, więc po co mi ta "dyskusja"
Czas pokaże, kto miał rację

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko