Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co zrobić z taką budowlą sąsiada ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alurka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alurka » 07.08.2010 08:14

maciek1956 napisał(a):
alurka napisał(a):An jak już zlikwidujesz sąsiadowi dom i brzozę to będziesz zadowolony z życia? może dobre układy z urzędnikami pomogą.

Widzę zazdrość :D :D

Zazdrość?:) nieee, maciek:) ja mam swoje własne Mazury:) mój mąż stamtąd pochodzi i mamy mały domek. I też kocham tę krainę:)

Tylko ( wybacz) ale jakoś żal mi się tego sąsiada zrobiło....poważnie.

ps. nie, to nie ja jestem tym sąsiadem :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 07.08.2010 10:19

OK, przyjmuję sprostowanie :D :D
Z sąsiadem budowlańcem znamy się prawie 30 lat, zawsze żyliśmy w zgodzie, często pomagaliśmy sobie. Ogólnie nic do niego nie mam, jako człowiek też mi go żal, stracił oko, później pobili go i uszkodzili drugie oko, ścięgna poprzecinał sobie w ręce...pechowy, czy co, a może naraził się gdzieś komuś w starych czasach :?: Spalili mu dom, chyba nie z miłości :?:
Ale przychodzi czas rachunku sumienia, czas, w którym trzeba sobie powiedzieć, na co jeszcze mogę sobie pozwolić. Jeśli mam ok 20 % wzroku, to mam odbudowywać dom :?: przecież nie ma siły, nie wyjdzie właściwie, ale jak przyznać się przed sobą, że przegrało się "sprawność" :?: :D
A dobre układy z urzędnikami :?: czy muszą wynikać tylko i wyłącznie z przekrętów, czy mogą ze zwykłej uczciwości :?:
Alurka-szkoda, że nie jesteś tym sąsiadem, może byśmy się szybciej dogadali :D
W jakich okolicach macie swój domek :?:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 07.08.2010 10:55

Maciek 1956 biedni ten Twuj sąsiad,gżech od boga jest bużit mu tom bżitkom bude bo po Twojich relacijach widacz da jest biedny w każdem poglondu. Może mu je ta buda jedyno zadowolstwo w żiczu.Ja wiem da to może być uczonżliwie i wiglonda jak z horor fylmu ale na twojim miastu by mu pomug jakosz zaklepać i pomalowat tom spodobe.Pozdrawliam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 07.08.2010 11:10

Josko-masz dużo racji, to chyba już jego jedyne zadowolenie z życia.
Do czasu kiedy robił swoje, kiedy to nie groziło katastrofą budowlaną, do czasu kiedy nie zaczął mnie straszyć sądem, do czasu kiedy nie wyskoczył z pomysłem, że zamknie wspólne szambo (razem budowane, ale tylko my z niego korzystamy), bo niby na jego terenie, a faktycznie na terenie stałego mieszkańca wioski, do tego czasu ja siedziałem cicho. Pomagać mu nie będę, chyba, że w rozbiórce. Nie mam zamiaru być ew odpowiedzialnym za tragedię jaka może się w tej ruinie wydarzyć.
alurka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alurka » 07.08.2010 14:20

Josko Bulic napisał(a):Maciek 1956 biedni ten Twuj sąsiad,gżech od boga jest bużit mu tom bżitkom bude bo po Twojich relacijach widacz da jest biedny w każdem poglondu. Może mu je ta buda jedyno zadowolstwo w żiczu.Ja wiem da to może być uczonżliwie i wiglonda jak z horor fylmu ale na twojim miastu by mu pomug jakosz zaklepać i pomalowat tom spodobe.Pozdrawliam

No dokładnie, dokładnie.....
Kurcze-teraz to mi się go żal zrobiło, że wzroku nie ma prawie i domu w sumie też nie i wogóle:(
alurka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alurka » 07.08.2010 14:40

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.08.2010 17:44

Daleko ... :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 07.08.2010 18:56

Piękna okolica :D
alurka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alurka » 08.08.2010 11:43

weldon napisał(a):

Daleko ... :lol:

Od Torunia nie tak daleko:) 1,5h jazdy. Takiej bez szaleństw.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 08.08.2010 11:43

Miałem podobny problem. 8O
Być może problem można rozwiązać z budową muru, jak ja zrobiłem :?

Obrazek

:roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.08.2010 15:52

mirko napisał(a):Być może problem można rozwiązać z budową muru, jak ja zrobiłem :?

Rozwiązywanie problemów budową murów, jak wskazuje historia,
nie jest najlepszym pomysłem ... :wink:

Co prawda Kargul i Pawlak rozwiązali niby ten problem, ale ...

Kto ich tam wie? :lol:
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 08.08.2010 21:50

ale ładne domy i palmy wkoło
chciałabym mieszkac w takim otoczeniu :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.08.2010 11:38

Mnie podoba się rozwiązanie z murkiem, nie wiem jak w Cro, ale u nas zezwolenie na budowę trzeba załatwić. Kto wie....może tak to się zakończy, albo płot z tui zasadzę.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.08.2010 12:37

maciek1956 napisał(a):... albo płot z tui zasadzę.

Ale widoku na jezioro szkoda :(
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.08.2010 12:56

weldon napisał(a):
maciek1956 napisał(a):... albo płot z tui zasadzę.

Ale widoku na jezioro szkoda :(

Od tej strony akurat jest on, widok, najmniejszy, zasłaniają jezioro inne drzewa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Co zrobić z taką budowlą sąsiada ? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone