Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co warto zobaczyć w okolicach Dubrownika

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Maba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maba » 20.08.2007 13:17

Dwa lata temu będąc w Chorwacji zatrzymałam się w okolicy Splitu skąd zrobilismy sobie wypad na jeden dzień do Dubrovnika więc tyle ile sie dało zobaczylismy w tym mieście w ciągu jednego dnia. Teraz planuje zatrzymac sie w okolicach Dubrovnika na kilka dni i chciałabym zwiedzic troche więcej ... co polecacie aby zobaczyć
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 20.08.2007 13:51

Hej Maba!
Jeśli lubisz roślinki, to polecam Trsteno. Niedaleko też jest na półwysep Pelješac. Można przeprawić się na Korčulę - jeśli do samego miasta, to lepiej zostawić samochód w Orebiću i popłynąć wprost na korčulańską Starówkę, nie tak jak my zrobiliśmy, ale w połowie września to może nie mieć znaczenia. :)
Można też w drugą stronę - do Czarnogóry. Myśmy pojechali do Kotoru, ale ponoć jest niesamowita droga dalej na południe - Kotor - Cetinje.
Życzę wielu niezapomnianych wrażeń! :)

Pozdrav
Jola
Maba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maba » 20.08.2007 14:10

Dzięki za informacje
Mam pytanie w jakiej miejscowości mieszkaliscie ?
czy to było gdzies niedaleko Dubrovnika?
może znasz miejsce warte do zatrzymania sie na kilka dni w okolicach Dubrownika
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 20.08.2007 14:17

Mieszkaliśmy w Mlini. To 11 km od Dubrownika - nawet miejskie autobusy tam jeżdżą. :D
Mlini na tym forum było niejednokrotnie polecane, więc różnych szczegółowych informacji też nie powinno brakować. :)

Pozdrav
Jola
Maba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maba » 20.08.2007 14:31

Dzieki poczytam sobie
Jak wygląda w tym miasteczku baza noclegowa ... czy trudno będzie znaleźć jakis apartament dla 3 osób
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 20.08.2007 15:03

Maba, nie wiem, jak jesteś biegła w wyszukiwaniu. Na wszelki wypadek krótka instrukcja. Mam nadzieję, że się nie obrazisz. :)
Wpisz nazwę Mlini do wyszukiwarki, zaznacz "pokaż wyniki jako posty". Wyświetli Ci się mnóstwo tematów. Zapewne nie wszystkie Cię zainteresują, ale pamiętam, że na pewno o kwaterach było, z konkretnymi namiarami włącznie. Na przykład z samego brzegu tu jest czyjaś propozycja.
Znajdziesz coś dla siebie na pewno. :)
Poza tym w połowie września pewnie w ogóle nie powinno być problemu, i nawet w ciemno możnaby się odważyć.
Powodzenia! :)

Pozdrav
Jola
Maba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maba » 21.08.2007 08:52

Wiem wiem Jolu już sobie szukałam ... a pytałam Ciebie bo myślałam że może znasz miejsce warte polecenia.
Jeden z forumowiczów podał mi juz namiary na apartamenty pod Dubrovnikiem
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 21.08.2007 10:30

To fajnie! :D
Jeszcze raz życzę wspaniałego wyjazdu! :)

Pozdrav
Jola
Maba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maba » 21.08.2007 11:42

Wielkie dzięki
Pozdrawiam
Magda

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone