Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co polecicie na 1 raz ??? Wyspę Krk czy coś dalej ???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ralfox
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ralfox » 09.07.2007 16:13

Witam wszystkich. To mój pierwszy post więc chciałbym się przywitać ze wszystkimi cromaniakami :-) Parę dni temu - padł pomysł - jedziemy na Chorwację ! więc czym prędziej na internecik no i znalazłem to super forum, ale ogromna ilość informacji poprostu ściąła mnie z nóg :-) Chciałbym zasięgnąć Waszej opini co polecicie na pierwszy raz ?? Wyjeżdżamy jutro we dwóję (z żonką) z okolic Krosna - czyli na Barwinek) i chcemy poznać uroki pięknej Cro, ale możliwie najtaniej finasowo. W planach mamy 7-8dni (zależy od cen zakwaterowania) Myślimy, że wyspa KRK (Baska) będzie bardzo atrakcyjna jak na 1 raz, ale może zaproponujecie coś innego ??? coś Waszym zdaniem ciekawszego ? Będę naprawdę bardzo wdzięczny za każdą radę. A jeśli KRK to proszę o wskazówki co należy wiedzieć i co zwiedzić na tej wyspie. Dziękuję z góry.
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 09.07.2007 16:21

na wyspie zawsze jest drożej niż na lądzie tak więc jeśli piszesz, że opcja możliwie najtańsza to chyba nie Krk ...
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 09.07.2007 16:23

moim zdaniem najpiękniej jest na płw. Peljesac 8)
forum/viewtopic.php?t=15676
ralfox
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ralfox » 09.07.2007 16:28

zdjęcia śliczne, a gdzie to mniej więcej jest no i jakie ceny, chodzi mi też o odleglość (nie mam kierowcy na zmianę) a na KRK mam ok 950km - to jeszcze znośnie..
ralfox
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ralfox » 09.07.2007 16:29

Peljesac trochę za daleko ....
pjasm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 09.07.2007 16:34

Witam.
Pierwszy raz w Cro byłem w Primostenie /za Sibenikiem/. Fajne miejsce wypadowe do Splitu, Trogiru, Sibenika, wodospadów Krka. Może nie jest to bardzo tanie miejsce ale znowu nie wiele droższe od innych a za to wrażenia będą dla Was przednie. Bardzo polecam. Wiele osób, które tam były na 100% potwierdzą wspaniałość i niepowtarzalność tego miejsca.
Milego pobytu w Cro. Na 100 % wszędzie pobyt będzie udany. Ja wracam tam co roku pomimo tego, iż kuszą mnie również inne miejsca w Europie i nie tylko. Wszędzie gdzie byłem (Primosten, Peljesac, Hvar, Brac, w tym roku jedę do Breli) było naprawdę fajnie. Do Primostenu planuję wrócić za rok.
Pozd
pjasm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pjasm » 09.07.2007 16:37

Dodam, iż ja jadę do Cro (pobyt 6-7 dni na miejscu) z Olsztyna i pomimo 4 dni podróży, bo mam ok. 1.600 do 2.000 km zawsze wolę jechać bardziej na południe.
Pozdr
ralfox
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ralfox » 09.07.2007 16:54

a Crikvenica lub jakaś miejscowość godna polecenia koło Krk, jeśli by się okazało że ceny na wyspie są naprawdę wysokie. Co polecicie ? Nie chcę płacić więcej jak 15E /dobę. Niestety na południe to dodatkowe ok 300km - dla mnie trochę już za dużo z uwagi, że trasę chcę przejechać sam w ciągu 1 dnia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2007 16:57

Może nie będę oryginalny ale wal na Krk :lol:
Wprawdzie Verus napisal, że tam drożej niż na lądzie ale i tak taniej niż gdzienindziej. Juz tłumacze co mam na mysli :wink: Skoro planujecie ok 7 dni pobytu to z Krosna nie ma sie co pchac na południe (przynajmniej moim zdaniem) Owszem, może i znajdziecie coś tanio (choc to kwestia dyskusyjna) ale na paliwie dobijecie i tak tyle, że na np. Krk wyjdzie was na jedno - i to miałem na myśli :lol: Poza tym nie wiem czy jest sens pchac sie na południe mając zaplanowany tak krótki czas pobytu. Na Krk z Krosna dojedziecie non stop bo macie ok 900 km do miasta Krk na wyspie. A jeżeli byście sie jednak zdecydowali na Krk i jedziecie w ciemno to z pierwszymi ofertami wynajęcia apartmanów spotkacie się zaraz po wjeździe na wyspe na parkingu po prawej stronie. Więcej jakiś informacji na ten temat w poniższym linku:
forum/viewtopic.php?t=15200&highlight=
Aha....skoro szukacie raczej tańszej oferty noclegowej to odpuście sobie Baske - tam raczej tanio nie traficie nic ciekawego. Po drodze do Baski jest troche miejsc, gdzie lokali jest do wyboru, do koloru np. licząc od północy: Njivice, Malinska, Krk, Punat. Trochę przystępnej cenowo oferty możecie znaleźc w Dunat (mniej wiecej po środku pomiędzy Krk a Punat) - stacze stoją tam od lat przy drodze koło rozjazdu do Baski i Punat
Szerokiej drogi i udanych wakacji :papa:
ralfox
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ralfox » 09.07.2007 17:03

dzięki Piotrze za info, troszkę podniosłeś mnie na duchu, a nie orientujesz się w jakich cenach są noclegi na Baska? Wiesz chodzi mi, żeby było naprawdę ładnie, a każdy zachwala Baśkę. Doradź coś. Jak nie chcesz na forum to odbierz wiadomość z gg ....
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 09.07.2007 17:33

Jedż na riwiere Omiską lub Makarską,ewentualnie okolice Szybenika.
volare77
Croentuzjasta
Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 09.07.2007 18:26

Witaj!
Na Krku wcale nie jest tak drogo a wszystko zależy od prowadzonej
tam na miejscu polityki. Wczoraj wróciłem z dwóch tygodni z Malins-
kiej. Jedyny dodatkowy koszt to opłata za most na Krk 1x30 kun.
Apartament dobry 2 osobowy z tarasem i widokiem na morze 120
metrów od plaży 26 E. A dalej to już jest tak. Jak zakupy w miejsc.
turystycznych to ceny od razu 3x. Jak pojedziesz do marketu np.
przed miastem Krk to ceny prawie jak u nas. Poza tym polecam
trasę przez Węgry. Cicho spokojnie ,zero strat czasu na granicach.
Z maliskiej do domu (k.Tarnowa = 1000 km) - wyjazd 9.15,
w domu 22.00. Trasa Krk,Fuzine,Karlovac,Zagreb,Varażdin,
Szombatey, Csorna,Mosommagyarorvar,Bratysława,Żylina,
Poprad,Nowy Sącz. Krk jest fajny i naprawdę krystaliczna woda.
Wycieczki w granicach 10-20 km. Dużo alejek spacerowych, płaskich,
nad brzegiem morza ( np. Malińska Njivice - 6 km.) Na początek
dobry i blisko. Baśka ładna ale zatłoczona . polecam Porat lub
spokojny jeszcze Vrbnik. Od strony Velebitu mniej ciekawie .
Życzę przyjemnego pobytu. ( p.także żeglowanie w CRO)
Użytkownik usunięty
Re: Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2007 18:31

Nie pozostaje mi nic innego jak zgodzic się z całością powyższego postu autorstwa Volare77 :lol:
Pozdrav :papa:
Mietek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mietek » 10.07.2007 19:19

Pamiętaj, że wyspa to także dodatkowe koszty związane np. z promami, kolejki na promy, stracony czas i zawsze jakieś ograniczenia. :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2007 19:22

Mietek napisał(a):Pamiętaj, że wyspa to także dodatkowe koszty związane np. z promami, kolejki na promy, stracony czas i zawsze jakieś ograniczenia. :roll:

Na Krk wjeżdza sie mostem :lol: :papa:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone