Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

CIOVO - Okrug Gornji DOJAZD

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aniusiaczek1523
Globtroter
CIOVO - Okrug Gornji DOJAZD

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniusiaczek1523 » 09.04.2007 16:28

Chciałabym otrzymać informacje na temat dojazdu do Chorwacji (autostrady, granice, itp), Wycieczki na któe można wyjechac, miejsca warte zwiedzenia, koszt wycieczek.
Jakie są ceny w Chorwacji ?ile km do wyspy ciovo>? Słyszalam że jest tam jakiś most oddzielający trogir od wyspy ciovo>
Wyjeżdżam do CHorwacji 21.07 na wyspę Ciovo (Okrug Gornji). Ogólnie do CHorwacji wyjeżdżam po raz pierwszy ogólnie ale i samochodem.
dziękuję za wszelkie wskazówki,
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 09.04.2007 17:11

aniusiaczek1523 napisał(a):Chciałabym otrzymać informacje na temat dojazdu do Chorwacji (autostrady, granice, itp), Wycieczki na któe można wyjechac, miejsca warte zwiedzenia, koszt wycieczek.
Jakie są ceny w Chorwacji ?ile km do wyspy ciovo>? Słyszalam że jest tam jakiś most oddzielający trogir od wyspy ciovo>
Wyjeżdżam do CHorwacji 21.07 na wyspę Ciovo (Okrug Gornji). Ogólnie do CHorwacji wyjeżdżam po raz pierwszy ogólnie ale i samochodem.
dziękuję za wszelkie wskazówki,

forum/viewtopic.php?p=127677&highlight= :?: starczy

Jest jeszcze opcja na tym forum szukaj
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 09.04.2007 19:18

Kolega ma rację, najpierw troszke poszperaj na forum a jeśli czegoś nie znajdziesz to wtedy prosze nas zapytaj.
W jaki rejon okrugu gornji się wybierasz? Jest dość obszerny...
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 09.04.2007 19:30

Jedno jest pewne, w tym okresie będziesz narażona na korki na tym moście, bo to jedyny wąski przesmyk łączący wyspę z lądem (a przede wszystkim z Trogirem, który pęka w szwach od turystów). Poza tym samo miejsce jest ok. Resztę znajdziesz pod opcją "szukaj". Temat był wałkowany kilkukrotnie.
A, i najważniejsza rzecz! Nie sugeruj sie opiniami gościa, który występuje m.in. pod nickami: Platon, AndrzejJ, Chesjowisz... (bo zapewne na nie natrafisz podczas przeglądania forum) To jest jeden i ten sam gość, który ma problemy z własną tożsamością. Wypisuje bzdury nt. Ciovo, że syf, że w ogóle tragedia... Nigdy tam nie był i gada bzdury. Gwarantuję Ci, że będziesz zadowolona! Ja byłem tam w zeszłym roku (a byłem w Chorwacji już 5 razy) i bardzo sobie chwalę samą wyspę. Z resztą przykładem niech będzie Madzia1981, która była na Ciovo juz kilka razy i jak znam życie, wybiera się tam znowu ;)
aniusiaczek1523
Globtroter
Przez jakie państwa jechać do Chorwacji? Ceny autostrad??

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniusiaczek1523 » 01.07.2007 18:45

Dziekuję bardzo za odpowiedź na moje zapytanie. Chciałabym wiedzieć, przez jakie państwa powinnam jechać do Chorwacji? Ile kosztują autostrady na trasie, któe są płatne? Słyszałam że autostrada nadbalatońska na Węgrzech jest bezpłatna? Czy lepiej jeste jechac przez Austrię i Słowenię czy raczej przez Węgry i Bośnię i Hervegowinę? Ile km jest na wyspę Ciovo? Czy to prawda, że most z Trogiru na wyspę Ciovo jest podnoszony? Czy powinnam wziąść ze sobą zieloną kartę na samochód i obuwie do wody> Czy moge prosić o linki na stronę z wartymi do zobaczenia zdjęciami?
Dziękuję bardzo za odpowiedź na moje pytania.
Mam bardzo dużo pytań ponieważ wyjeżdżam po raz pierwszy do Chorwacji i na dodatek po raz pierwszy samochodem, który kupiłam w tym roku. Wcześniej jeździłam na wakacje za granicę autokarem.
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 01.07.2007 18:57

Wszystko na ten temat było :!:
Posiedź 2h to znajdziesz odpowiedzi :!:

i coś z innej beczki...

zamiast na Ciovo jedź trochę dalej na Peljesac 8) :!:
aprokop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprokop » 01.07.2007 20:45

Most z Trogiru na Ciovo jest podnoszony (a właściwie ma taką funkcję) ale ja kilkadziesiat razy przechodząc w przeciagu trzech lat nie widziałem go w takim stanie.
A oto link http://picasaweb.google.com/FredProkop/Chorwacja2007 do zdjęć z pobytu w czerwcu tego roku Okrug Gornji na Ciovo i okolice
Pozdrawiam
iska99
Turysta
Tez lece ze znajomymi na Ciovo do Okrug Gornji...

Nieprzeczytany postnapisał(a) iska99 » 02.07.2007 10:44

..ale my za to mamy rozkminke jaka trase najlepiej wybrac..nie chcemy mega korkow ani zbyt czestych kotroli jakie sa np na Slowacji..hihi pozdro :lol:
aniusiaczek1523
Globtroter
Most - `okrug gornji

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniusiaczek1523 » 13.11.2007 12:53

`most na wyspie ciovo w roku 2008 będzie remontowany. pozdrawiam.
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 31.12.2007 00:53

chyba nie w sezonie, a w ogole to skąd ta informacja?

P.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 31.12.2007 11:46

Witam
Moje plany na 2008 wypadają na Trogir - Ciovo, proszę więcej informacji nt remontu mostu.

pozdrav :hut: :papa:
aprokop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprokop » 03.01.2008 22:46

znalazłem informację na stronach chorwackich o decyzji budowy nowego mostu Trogir-Ciowo o długości 550m, wartość inwestycji 12 mln euro, most będzie drugim mostem w stronę lotniska
Czy to prawda???
Pozdrawiam
PS. zaczynamy myśleć o letnim wyjeździe z wnukami
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2008 23:51

Prawdopodobnie w 2009 r. takim nowym mostem będzie się wjeżdżać na Ciovo

Obrazek
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 04.01.2008 00:41

aprokop napisał(a):znalazłem informację na stronach chorwackich o decyzji budowy nowego mostu Trogir-Ciowo o długości 550m, wartość inwestycji 12 mln euro, most będzie drugim mostem w stronę lotniska
Czy to prawda???
Pozdrawiam
PS. zaczynamy myśleć o letnim wyjeździe z wnukami

"aprokop" Witam

Nie wiem czy otrzymałeś mojego Emaila, pisałem na priv.
Czy mogę Cię prosić na priv czeslaw(@)o2.pl

pozdrav :hut: :papa:
aprokop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprokop » 04.01.2008 08:41

Oto informacja z YouTube:

Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone