.png)
.png)
Idzik napisał(a):W nocy jedzie się fajnie po Węgrzech - podstawa to minąć Budapeszt w nocy ok 1-2 max.
.png)
Ndrangheta napisał(a):Piotrek_B napisał(a):
I jeszcze jedno - ta budka z winietami w Barwinku nie jest czynna 24/h.
W nocy czy wcześnie nad ranem raczej nic tam nie kupimy.
Jadąc nocą nigdy nie kupowałem winiet w tej budce, gdyż była zamknięta.
Zawsze kupuję winietkę na całodobowej stacji Petromin w Giraltovcach, 30 km przed Presovem. Płatność gotówką lub kartą. Zero problemów i do tego bardzo miłe "żeny za pultom"![]()
Winiety węgierskie spokojnie kupisz na stacji MOL w Forro 25 kilometrów od granicy SLO-HUN.
.png)
woka napisał(a):Idzik napisał(a):W nocy jedzie się fajnie po Węgrzech - podstawa to minąć Budapeszt w nocy ok 1-2 max.
O godz. 4.00 to w Budapeszczie jeszcze są pustki na ulicach. Myślę, że dobrze byłoby przejechać przed 5.00 rano. Miałem "przyjemność" przejechania około 14.00 ...... nie polecam, korki niesamowite ( jak zresztą wszędzie).
.png)
.png)
.png)
cocolino napisał(a):Ja wyjeżdżam z dziewczyną z Chełma, tak jak kolega Idzik sugeruje, około godziny 15-16 w niedzielę 1 sierpnia, żeby w Makarskiej być w poniedziałek około 8-10. Myślicie, że to możliwe? Auto to Ford Focus 1.8 TDCi. Jedziemy pierwszy raz w ciemno na 10-12 nocy, zależy za ile wynajmiemy pokój. Trochę się obawiamy czy znajdziemy coś za sensowne pieniądze(w granicach 20-25 euro/pokój), bo wiadomo-środek sezonu. Jesteśmy młodzi więc na luksusy się nie nastawiamy. Klima jak będzie to będzie jak nie to też przeżyjemy. Nawigacja-lark z automapą 6.1 W PL daje radę ale za granicą jeszcze jej nie testowałem. Sprawdzi się ? Jedziemy trasą Barwinek, Miszkolc, Budapeszt i Zagrzeb. Jak możecie to doradźcie coś komuś, kto jedzie pierwszy raz. Coś co powinienem wiedzieć przed wyjazdem.
.png)
cocolino napisał(a):Szczerze, to obawiam się trochę autostrad. Jadąc od Goricana do Sibenika wychodzi 170 HRK w jedną stronę, później jeszcze powrót. Trochę sporo :/ Do tego jeszcze winietka na Węgrzech. No ale chyba nie ma co kombinować i szukać jakichś inny dróg.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi