Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Brodarica-Zaboric - bardzo prosze o opinie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
osa28tn
Podróżnik
Avatar użytkownika
Posty: 25
Dołączył(a): 17.12.2009
Žaborić ktoś był ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) osa28tn » 17.03.2010 11:14

witam was wszystkich serdecznie w ten zimowy dzień .. !!!!
powoli zaczynam mysleć o wakacjach znalazłem oferte w mieście Žaborić czy ktoś tam był i co sądzicie o tym miejscu.... bardzo proszę o info bo do jutra mam wplacić zaliczkę...Jade z rodziną 2+2 dzieci w wieku 14 lat dokładniej w to miejsce
http://www.adriatic.hr/show_obj.php?id=468
proszę o info dziekiiiiii
Artur68
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 671
Dołączył(a): 14.01.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 17.03.2010 12:03

Hej Osa - Mogę napisać szczerzę ?
Za żadne pieniądze nie pojechałbym na kwaterę z tak PASKUDNĄ !!! plażą.Miejscowość może jest mała i sympatyczna,kwatera wygląda na bardzo fajną ,ale ta plaża przy kwaterze to kompletna porażka!!! Może dalsze plaże są ładniejsze ,ale na stronie którą podałeś dalsze plaże też nie powalają urodą.Jest tyle przepięknych plaż w Chorwacji - z zatoczkami,skałkami,piniami i górami opadającymi do morza.
Proszę potraktować mojego posta nie jako atak , a troskę o to,czy pochopnie nie wybrałeś kwatery.Może lepiej jeszcze troszkę poczekać,poprzeglądać forum i wybrać coś ciekawszego ?
Pozdrawiam i życzę mimo wszystko udanych wakacji.

Obrazek
By artur68 at 2010-03-17

Obrazek
By artur68 at 2010-03-17

Obrazek
By artur68 at 2010-03-17
Artur68
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 671
Dołączył(a): 14.01.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 17.03.2010 12:15

Hej,aby zaostrzyć Ci apetyt :wink: wrzucam kilka fotek z pięknych plaż.

1.Pisak
2.Nugal (pomiędzy Makrską a Tucepi )
3.Brela




Obrazek
By artur68 at 2010-03-17



Obrazek
By artur68, shot with Digimax i6 PMP, Samsung #11 PMP at 2010-03-17



Obrazek
By artur68 at 2010-03-17
parrot
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 219
Dołączył(a): 16.07.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 17.03.2010 14:15

Byłem w Zaboricu na kempingu "More". Sama miejscowość bardzo sympatyczna, plaża też była OK (ta przy "porcie"); Trzeba jednak przyznać, że plaże rzeczywiście nie powalały urodą - żwirek ewidentnie nie należał do naturalnych - został na pewno wysypany rodzaj granitowego tłucznia (drobnego) z kamieniołomów. Nie było w tym uroku, ale dawało wygodne zejście dla dzieci i brak "jeży" przy plaży.

Samo miejsce było bardzo dobrą lokacją na organizowanie jednodniowych (samochodowych) wycieczek - Szybenik, Zadar, Kornati, Krka, Primosten, Split... W samej miejscowości jednak atrakcji żadnych. Są miejsca bardziej urokliwe.
Szembek
Podróżnik
Posty: 22
Dołączył(a): 24.04.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szembek » 06.04.2010 11:11

Miałem okazję odpoczywać przez dwa tygodnie w Żaboricu w zeszłym roku. I w kontekście powyższych wypowiedzi oto moje spostrzeżenia.
Jeśli szukasz ciszy i spokoju - miejsce bardzo dobre.
Do tego świetna baza wypadowa do zwiedzania ciekawych miejsc - w dogodnym zasięgu Szibenik, wodospady Krka, Trogir, Split, Solina, twierdza Kluj.
Jeśli zaś chodzi o plaże to fakt, do nadzwyczajnych nie należą, choć mi akurat nie przeszkadzały zważając, że nie jestem fanem leżakowania i smażenia się na słońcu, więc i tak przebywało się na nich 2-3 godziny dziennie, oczywiście głównie w wodzie i w ruchu. Ważniejsze było to co w wodzie, a my akurat mieliśmy bardzo fajne zejście do wody, piasek i drobne kamienie.
A jak poza pobytem na plaży przyszła ochota na kąpiel, to się wychodziło z apartamentu w samych kąpielówkach i myk do wody - wtedy rodzaj plaży nie ma najmniejszego znaczenia.
Więc wszystko zależy od tego co planujesz robić. Zamierzasz wylegiwać się długimi godzinami na plaży - wybierz inne miejsce.
szybbkki
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 107
Dołączył(a): 03.06.2008
Brodarica-Zaboric - bardzo prosze o opinie

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 13.05.2011 20:50

Witam, bardzo prosze o pomoc - jakie atrakcje czekaja na turystow w rejonie Brodarica-Zaboric? Co mozna pozwiedzac? Jak wyglada linia brzegowa, plaze? Pozdr. Michal
ElciaS
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 120
Dołączył(a): 03.06.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 14.05.2011 06:08

Przejeżdżaliśmy przez te miejscowości z 10 razy,nigdy nie zwiedzaliśmy ich szczegółowo.
Ale mi się wydaje że są fajniejsze miejsca w Chorwacji,linia brzegowa mało ciekawa,to tylko moje zdanie.
Katarzyna Głydziak Bojić
Rezydent
Avatar użytkownika
Posty: 5488
Dołączył(a): 11.07.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.05.2011 09:43

zajrzyj tu
Najgorsze, że Jadranka w tym miejscu jest blisko linii wybrzeża...
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2011 11:41

Witam
Byłem w Brodaricy na wczasach w 2003 r.Nic ciekawego,miejscowość wzdłuż Jadranki,plażę praktycznie przy ulicy wysypane drobnymi kamyczkami.Ja na plażę chodziłem nad tzw.Marinski Zaljew-trzeba podjechać pod Sibeński most,jest tam parking bezpłatny,a następnie iść w lewo-są tam wspaniałe,spokojne zatoczki.Niezła plażą jest tez na pobliskiej wysepce Krapanj,co chwilę płynie tam stateczek.W Zaboric byłem tylko chwile na wycieczce,również nic ciekawego.Dla lubiących spokój mogę polecić pobliski Jadrtovac-położony na końcu Marińskiego Zaljevu-dojazd w lewo z Jadranki za Brodaricą lub bezpośrednio z Sibeniku-od strony północnej.Pozdrawiam.
Szembek
Podróżnik
Posty: 22
Dołączył(a): 24.04.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szembek » 19.05.2011 11:58

Żaboric - malutka miejscowość, jedna pizzeria, jedna restauracja, dwa sklepy, cisza, spokój, no chyba, że się ktoś ulokował zbyt blisko Jadranki, która to w tych okolicach biegnie blisko morza (o czym wspomniała powyrzej pani Katarzyna).
Natomiast plus to dobre miejsce wypadowe - Sibenik, Split, Trogir, Salona, wodospady Krka.
Dario85
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 264
Dołączył(a): 14.01.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 19.05.2011 20:20

Jedno drugie nie polecam ... blisko glowna droga i takie odludzia ... kawalek dalej Primosten i Rogoznica
mottom
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 762
Dołączył(a): 02.09.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 19.05.2011 21:29

Nam w 2009 Brodarica pasowała (zwłaszcza jako przystań dla pontonu oraz baza wypadowa). Z plaży jednak raczej korzystaliśmy w pobliskim Solarisie.
szybbkki
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 107
Dołączył(a): 03.06.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 15.06.2011 21:54

mottom napisał(a):Nam w 2009 Brodarica pasowała (zwłaszcza jako przystań dla pontonu oraz baza wypadowa). Z plaży jednak raczej korzystaliśmy w pobliskim Solarisie.


Czesc. Czy wieje w tamtych rejonach w sierpniu? Czy jest w poblizu Brodaricy jakis spot windsurfingowy? Pozdr. Michal
mottom
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 762
Dołączył(a): 02.09.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 16.06.2011 07:23

szybbkki napisał(a):
mottom napisał(a):Nam w 2009 Brodarica pasowała (zwłaszcza jako przystań dla pontonu oraz baza wypadowa). Z plaży jednak raczej korzystaliśmy w pobliskim Solarisie.


Czesc. Czy wieje w tamtych rejonach w sierpniu? Czy jest w poblizu Brodaricy jakis spot windsurfingowy? Pozdr. Michal

Raczej wieje słabo - to w sumie zatoka.
Windsurfingu nie widziałem :(
szybbkki
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 107
Dołączył(a): 03.06.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 16.06.2011 08:03

mottom napisał(a):
szybbkki napisał(a):
mottom napisał(a):Nam w 2009 Brodarica pasowała (zwłaszcza jako przystań dla pontonu oraz baza wypadowa). Z plaży jednak raczej korzystaliśmy w pobliskim Solarisie.


Czesc. Czy wieje w tamtych rejonach w sierpniu? Czy jest w poblizu Brodaricy jakis spot windsurfingowy? Pozdr. Michal

Raczej wieje słabo - to w sumie zatoka.
Windsurfingu nie widziałem :(


Dzieki za odp. Jakie moga byc przyblizone ceny kwatery za osobe w tamtych rejonach (pokoj 2 osobowy - sierpien)?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne



Brodarica-Zaboric - bardzo prosze o opinie
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Forum wykorzystuje oprogramowanie M 2.0. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2018