Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Brodarica-Zaboric - bardzo prosze o opinie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbig99
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 437
Dołączył(a): 31.03.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 07.03.2012 12:37

w galeriach pokazane są plaże żwirkowe w rejonie tej miejscowości.. podajcie jakiąś lokalziację obok takiej plaży z dala od portu np.. potem może jakoś namierze apartamenty w tym rejonie... chyba że znacie namiary na apartamenty w pobliżu plaży żwirkowej? podajcie proszę
Wiola-Tom
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 809
Dołączył(a): 02.04.2015
Re: Žaborić ktoś był ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiola-Tom » 17.04.2015 20:58

Witam :papa: wszystkich Cromaniaków :papa: :papa:
W tym roku wybieramy się na 99% do Żaborić apartament-Vesna :lol:
Może ktoś był lub coś może powiedzieć na temat tego apartamentu i tej miejscowości :lol:
Dzięki za wszystkie informacje na pewno się przydadzą :D :D :D
Pozdrawiamy :papa: :papa: :papa: :hut:
Wiola I Tomek :D
rbogi
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 717
Dołączył(a): 25.07.2008
Re: Žaborić ktoś był ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 17.04.2015 23:27

W Żaboriczu byłem dwukrotnie, zawsze na Kempingu "Jasenovo"
Akurat tam plaża jest żwirkowo-kamienna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Sama miejscowość cicha i spokojna, nie pozbawiona uroku
Obrazek
Obrazek
I jak zauważyli przedmówcy jest to dogodne miejsce na wypady po bliższej lub dalszej okolicy.
Żaboricz to praktycznie przedmieścia Szibenika, więc wizyty w tym mieście to "oczywista oczywistość"
Myśmy poza Szibenikiem z Żaboricza odwiedzili:
Wodospady Krka, Primoszten, Trogir, Split, Omiś, Salona (Solin), twierdze Klis i Knin, Jeziora Imotski, kanion Cetiny i wyspę Krapanj.
:D
michalek_101
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 156
Dołączył(a): 14.11.2008
Žaborić

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalek_101 » 28.06.2015 17:42

Witam serdecznie.Szukam informacji,zdjęć na temat miejscowości Žaborić koło Szybenika.
Za pomoc Wielkie Dzięki.
Bea.ta
Moderator
Avatar użytkownika
Posty: 28609
Dołączył(a): 09.02.2008
Re: Žaborić

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.06.2015 18:00

michalek_101 napisał(a):Witam serdecznie.Szukam informacji,zdjęć na temat miejscowości Žaborić koło Szybenika.
Za pomoc Wielkie Dzięki.


wyszukiwarka cały czas działa
brodarica-zaboric-bardzo-prosze-o-opinie-t32087.html?hilit=%C5%BBaboric

Nie ma tam zabytków, same apartmany, sklep albo dwa i jakieś knajpki
voytec
Turysta
Posty: 11
Dołączył(a): 09.08.2010
Zaborić - czy jest tam miejsce do slipowania lub w pobliżu ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) voytec » 08.07.2016 23:17

Witam wszystkich, zbliża się jak co roku wyjazd wakacyjny do CR :D

Tym razem jedziemy z skuterem wodnym dla urozmaicenia urlopu.
Czy może ktoś z was wie w którym miejscu jest slip (zrzutka) do zwodowania łodzi, skutera ? Albo najbliższa marina ?
Proszę o jakieś informacje.
kor_nick
Cromaniak
Posty: 751
Dołączył(a): 09.06.2010
Re: Zaborić - czy jest tam miejsce do slipowania lub w pobli

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 08.07.2016 23:49

jest pośrodku wioski
voytec
Turysta
Posty: 11
Dołączył(a): 09.08.2010
Re: Zaborić - czy jest tam miejsce do slipowania lub w pobli

Nieprzeczytany postnapisał(a) voytec » 09.07.2016 21:08

kor_nick napisał(a):jest pośrodku wioski


Właśnie ją wygooglowałem na street view,coś tam jest faktycznie :)
A jakieś mariny w pobliżu może polecane ?
voytec
Turysta
Posty: 11
Dołączył(a): 09.08.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) voytec » 16.08.2016 18:45

Witam,wróciliśmy właśnie po 10 dniach z pobytu w Zaborić.

Większośc się zgadza z relacji poprzednich . Plaża taka sobie ,nie zachwyca za bardzo,wąska i kamienista. Urok jakiś tam ma jak to chorwacja ,
ciekawszy kawałek jest pod koniec za palmami na cypelku ,szerszy i ładny widok na wysepkę Krapanij oraz blisko do baru-pizzeri Shark jak dobrze pamiętam.

Zrzutka-slip taka sobie ,masakra rozwiazanie przy skręcie w lewo na wyjezdzie,krawężnik wysoki na 25cm jak u nas za komuny i nie dość że wąsko to pod kątem 90stopni , jak juz nastawiają wszyscy aut nie idzie wyjechać bez forsowania tegoż narożnika albo pozostaje wyjazd w prawo i tam szukanie nawrotki bo uliczka ślepa..... infrastruktura na poziomie afryki chyba ale co sie dziwić,jest pełno takich rozwiązań w tym kraju.

Korzystaliśmy codziennie z tego slipu jako ze za marine chcieli mądrzy chorwaci 10euro za dobę bez dozoru czy gwarancji (owszem ustne były że nic się nie stanie)

Po 3 dniach pobytu wyciągnęli nam kotwicę z wody i pocieli nożem (worek i linkę) ze złości że parkujemy blisko plaży i nasze 2 rodziny (8 osób) zajmują dużo miejsca na plaży . Na koniec powiedziano nam ze mamy z nimi nie zadzierać ,plaza jest ich, woda tez ich itd.. Ogólnie po raz pierwszy spotkałem się z takim chamskim zachowaniem chorwatów w stosunku do nas a jeździmy tam od 10 lat.
Na temat apartamentu to się wypowiem w innym temacie ,a pozostawia też wiele do życzenia..

W sumie na dobre to wyszło bo zmieniliśmy plażę na lepszą :)

Sama wioska też taka sobie, 2 sklepy z magazynami na środku ze jak wejdzie 10 osób to już nie można przejść..a po godz 10 nie ma już pieczywa.

Blisko do Sibenika i sąsiadujacej Brodaricy,ciut lepsza plaża ale toytojki pozostawiają dużo do życzenia i wszechobecne przepełnione śmietniki.
kaliszanka
Odkrywca
Posty: 106
Dołączył(a): 10.06.2018
Žaborić kto byl???

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaliszanka » 23.01.2019 00:39

Witajcie. Wybieramy się z mężem i dwójką dzieci po raz drugi do Chorwacji. Szukałam czegoś w okolicy Sibenika oraz Primosten. Trafiłam na Žaborič nocleg wychodzi w miarę tanio i nie daleko stamtąd żeby zwiedzić większe miasta. Ale czy faktycznie warto zwrócić uwagę na tą miejscowość,nie chce też być w jakieś dziurze. A może nie daleko tych miast jest inna klimatyczna miejscowość,ładniejsza ? Jedziemy na dworze tygodnie wiec jak jest nudno to pisać :D
Malen
Odkrywca
Posty: 117
Dołączył(a): 11.08.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malen » 23.01.2019 09:08

Co roku tylko przejeżdżamy przez Żaborzyce, :oczko_usmiech:
ale na moje oko to malutka miejscowość i " nic tam nie ma" :lol:
Zależy kto, czego szuka. Dobra baza wypadowa za nieduże pieniądze i to chyba wszystko. Kawałek od Żaborzyc masz Primošten z piękna starowką no i Rogoźnicę - również bardzo fajne miasteczko.
toomas
Cromaniak
Posty: 654
Dołączył(a): 03.02.2009
Re: Žaborić kto byl???

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 23.01.2019 09:15

kaliszanka napisał(a):Witajcie. Wybieramy się z mężem i dwójką dzieci po raz drugi do Chorwacji. Szukałam czegoś w okolicy Sibenika oraz Primosten. Trafiłam na Žaborič nocleg wychodzi w miarę tanio i nie daleko stamtąd żeby zwiedzić większe miasta. Ale czy faktycznie warto zwrócić uwagę na tą miejscowość,nie chce też być w jakieś dziurze. A może nie daleko tych miast jest inna klimatyczna miejscowość,ładniejsza ? Jedziemy na dworze tygodnie wiec jak jest nudno to pisać :D


My w Zaboric byliśmy dwa razy i chętnie bym pojechał kolejny. My z dziećmi więc szukamy miejscowości spokojnych z fajnym miejscem nad wodą. Zaboric spełnił to w 100%. Trzeba jedynie szukać apartamentu w odpowiednim miejscu bo nie cały Zaboric ma fajne dojście do wody. Polecam okolice baru Shark https://goo.gl/maps/Z2gBpWRYLDA2.
Blisko do sklepu, dobra baza wypadowa do zwiedzania. Jakbyś miała pytania to pisz. W miarę możliwości postaram się pomóc.
Jakbyście zdecydowalibyście się na tą okolice to gorąco polecam wizytę tu https://goo.gl/maps/vH3x3hog5Eo. Koniecznie tylko trzeba znać trochę angielski ale warto.
Agradzka
Autostopowicz
Posty: 3
Dołączył(a): 08.02.2019
Gdzie po owoce w okolicach Zaborica?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agradzka » 13.02.2019 23:25

Witajcie, czy w Zaboricu lub w jego okolicach jest jakiś bazarek owocowo - warzywny?
Natko_
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 422
Dołączył(a): 23.02.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 21.03.2019 18:27

Powiedzcie mi, czy plaże powyżej (na północ ;) ) od baru Shrek są dostępne dla psów? W Zaboric oczywiście :)

Rejony wybitnie leniwe i "nic się nie dzieje" są akurat poszukiwane, a warunki, że na plaży, z klimą, parter i z psem no i nie za miliony monet, pozwoliły znaleźć perełkę akurat tam ;)

Tylko czy mogę tego pieseła raz na jakiś czas na plażę zabrać, czy nie? ;)
Crocodyl
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 973
Dołączył(a): 13.02.2014
Re: Gdzie po owoce w okolicach Zaborica?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 21.03.2019 19:51

Agradzka napisał(a):Witajcie, czy w Zaboricu lub w jego okolicach jest jakiś bazarek owocowo - warzywny?

Przy sklepie jest (był w 2015 i widziałem go w 2017) stragan z owocami i warzywami ale ceny i asortyment są na dwóch odległych biegunach tzn. ceny wysokie, jakość niska. My przy okazji robiliśmy tego rodzaju zakupy na osiedlowym bazarku w okolicach Kauflandu w Sibeniku przy markecie Tommy
https://www.google.pl/maps/@43.7228673, ... 6656?hl=pl
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne



cron
Brodarica-Zaboric - bardzo prosze o opinie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2019